Гражданска отговорност...въпрос!?
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Гражданска отговорност...въпрос!?
да питам,че нещо не ми е много ясно!
трябва ли да се носи самата полица за гражданска отг. и то в оригинал в колата при положение,че има лепенка на стъклото и талонче-зелено в колата и там си пише всичко-номер на полица,кола,до кога важи....!!!
щото оня ден некви катили-куки / олио да ги попари дано/ написали акт на жена ми ,щото не си носила полицата-оригинал за гражданската. некъв тъпак я ударил отзад на колелото на четвърти км и като дошли куките и шибнали акт и не и дали протокола за ПТПто...!!! казали да ходи в КАТ и да обжалва и.....! бе напрао сме невероятна страна...!!
всичко ,което направил куката било да каже ,че нема да дойде на местопроизшествието ,въпреки че киснели с другия търбух на 20м от ударените коли ,щото "...треа да ни се обадат от централата!!!" и като им се обадили - дошъл,ма казал ,че много не му било приятно да се занимава, " тая па кола от кво е направена,че нищо и нема!?!?" /щото оня от маздата се набил под джипчето отзад и се направил на къщичка с изтекли води , и още: " като ти гледам ЕГНто .... ква шофьорка си!?!?" .......... просто бех адски далече по време на случката-на 500км и се опитвах по телефона да ръководя събитията ,иначе такова ЕГН щех да му дам точно за 3 мин. ми е пътя до 4ти от офиса. мамицата им недоподкупена нещастна...!!!!
трябва ли да се носи самата полица за гражданска отг. и то в оригинал в колата при положение,че има лепенка на стъклото и талонче-зелено в колата и там си пише всичко-номер на полица,кола,до кога важи....!!!
щото оня ден некви катили-куки / олио да ги попари дано/ написали акт на жена ми ,щото не си носила полицата-оригинал за гражданската. некъв тъпак я ударил отзад на колелото на четвърти км и като дошли куките и шибнали акт и не и дали протокола за ПТПто...!!! казали да ходи в КАТ и да обжалва и.....! бе напрао сме невероятна страна...!!

всичко ,което направил куката било да каже ,че нема да дойде на местопроизшествието ,въпреки че киснели с другия търбух на 20м от ударените коли ,щото "...треа да ни се обадат от централата!!!" и като им се обадили - дошъл,ма казал ,че много не му било приятно да се занимава, " тая па кола от кво е направена,че нищо и нема!?!?" /щото оня от маздата се набил под джипчето отзад и се направил на къщичка с изтекли води , и още: " като ти гледам ЕГНто .... ква шофьорка си!?!?" .......... просто бех адски далече по време на случката-на 500км и се опитвах по телефона да ръководя събитията ,иначе такова ЕГН щех да му дам точно за 3 мин. ми е пътя до 4ти от офиса. мамицата им недоподкупена нещастна...!!!!
Последна промяна SKISA на 10 Мар 2008, 0:23, променена общо 1 път
- agent smit
- младши ентусиаст
-
Да колега за съжаление трябва да се носи полицата оригинал. Куките при проверка гледат нея, талончето за минат тех. преглед, талона на колата, книжката и талона на шофьора. И то стана едно тесте документи, неудобни за носене особено през лятото, че не достигат джобове, а пък не е добре се оставят и в жабката на колата, че ако не дай си Боже стане беля и документите заминават. Мен като са ме проверявали гледат само тези документи и никой не обръща внимание на по цигански излеждащите ваденки по стъклото.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
а неможе ли да се пусне жалба срещу тия простаци с фуражки,майка им шибана 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
е хубаво де, то ако е на вноски (на мен на фиестата ми е така) и си ми цъкат лепенката за тримесечие, както са и вноските...? а ако си платиш наведнъж пък изобщо не виждам смисъла от още една хартийка, която да си мачкаш в джоба.. 

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
полицата ВИНАГИ е била задължителна да се носи в колата ... не знам кои ти е казал че може да не се носи ... еби него а не куката 

- SKISA
-
-
куката трябва да се ебе не заради полицата ,а заради отношението към човек,който е пострадал при пътно транспортно произшествие и трябва да отиде да види кво е станало на кръстовището ,а не да мае манджа у белия луноход. шото на педрото шапкарски му плащам заплатата аз и като съм пострадал или някой от семейството ми е пострадал ,или който и да е човек е пострадала-работата му е да иде да помогне и да опише произшествието,а не да намира маана за глупости,да пита кой набор е жена ми и защо точно па толкова и е здрава колата ,та не се е разпаднала като кадет-93та и да не обяснява ,че точно са не му се занимава с тва.....!!! е за тва куката требва да бъде ебан!!!!!!!! и жалба е пусната ,ма както всяка такава ше иде у кръглата папка-кошче ,ма дори само една да ги стигне тия нещастници ше ходят сакати цел живот!!!!!! и най-малкото не е тръгнал да се прави на мъж на некой като нас-дето ше му се изрепчи ,а на жена с дете в колата ,дето на мравката път прави и и е станало лошо от нерви и напражение и я е болял гърба от удара ,та е ходила в пирогов на прегледи,а скапаното говедо не е помогнало с нищо.....!!!!
и полицата е платена наведнъж и нема никакви вноски и в талончето в колата пише абсолютно същите работи и цялата информация като в полицата.
та не разбрах точно кой требва да е ебан.....!!!!!!! щото ако попита некой по-ербап що му е толкова здрава колата може и да получи отгово : щото е направена от нещо като главата ти!!..а може и да пробва дали му е толкова здрава главата!!щото респекта към полицая се добива не от това ,че носи оръжие ,а от това ,че представлява държавната власт и хората от тази държава могат да разчитат на него да бъде спазен закона. за мен ,обаче полицаите са си една допълнителна мутренска структура ,като всяка рекетьорска структура и отношението ми към тях е същото като към всички останали "бизнесмени"!! правим бизнес докато ми е изгодно-ако ли не се оправяме кой както може. и не знам дали бих се притекъл на помощ на полицай ако видя да го млатят трима мъже на улицата ,защото не е сигурно точно какъв "бизнес" не са се разбрали и много вероятно хората да са си в правото да го бият....!!! тва в бела държава нема как да се случи!!!
и полицата е платена наведнъж и нема никакви вноски и в талончето в колата пише абсолютно същите работи и цялата информация като в полицата.
та не разбрах точно кой требва да е ебан.....!!!!!!! щото ако попита некой по-ербап що му е толкова здрава колата може и да получи отгово : щото е направена от нещо като главата ти!!..а може и да пробва дали му е толкова здрава главата!!щото респекта към полицая се добива не от това ,че носи оръжие ,а от това ,че представлява държавната власт и хората от тази държава могат да разчитат на него да бъде спазен закона. за мен ,обаче полицаите са си една допълнителна мутренска структура ,като всяка рекетьорска структура и отношението ми към тях е същото като към всички останали "бизнесмени"!! правим бизнес докато ми е изгодно-ако ли не се оправяме кой както може. и не знам дали бих се притекъл на помощ на полицай ако видя да го млатят трима мъже на улицата ,защото не е сигурно точно какъв "бизнес" не са се разбрали и много вероятно хората да са си в правото да го бият....!!! тва в бела държава нема как да се случи!!!
- SKISA
-
-
много ми е интересно също защо единият участник в ПТПто да не може да види пробата за алкохол на другия!?!?!? т.е. разчита само на честността и непокупността на ченгето!!! било незаконно... щото и казах да види като духа оня дали е пил и ченгето казало ,че не може. ми аз така ше изшибам некой отзад на 6 ракии и като си платя на фуражката - другият шофер ше има да чака да ме улепат за алкохол.....!! тва сигурно некой умник депутат-алкохолик го е предложил и гласувал ,та да си върже гащите предварително по закон....!!!

- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
ми аз нося копие, проверявали са ме, но нищо не казват, когато ме удариха им дадох копието и пак нищо не казаха 

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
миналия януари,когато ме удариха,искаха да ми пишат акт,че не съм си носил полицата..казах на нашите да я вземат,когато идват шото ушевия ми изцепи"ако полицата я няма,докато приключим с огледа ти трескам акта без да ми мигне"
питах го,ок къв е проблема,ето го стикера,на него пише до кога е валидна ГО-то..."ми да ама не пише от кога е валидна"
казах си на ум колко тъп трябва да си ако не можеш да върнеш една година назад и си замълчах,че щеше бая храна да отнесе тоя
питах го,ок къв е проблема,ето го стикера,на него пише до кога е валидна ГО-то..."ми да ама не пише от кога е валидна"
казах си на ум колко тъп трябва да си ако не можеш да върнеш една година назад и си замълчах,че щеше бая храна да отнесе тоя

- SKISA
-
-
ми нормално е щом вече е в тебе талончето вече да важи...!! ебати нещастниците!!! и си пише до кога важи! търсят под вола теле само и само да изкарат некой кинт! е немаше как да литна от варна и да донеса полицата до 20мин ,за да може шапкарското копеле да си прочете квот му требва. днеска сме в кат да видим кво ше стане,а най-тъпото е ,че немам протокол за ПТПто и не мога да си искам парите за капака на резервната гума от застрахователите ,а там има некъв срок 3 дни от произшествието и не мога да си заведа щетата....!!!
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Изрично искаха да има "мокър" печат на застрахователя на копието (факсово
). Е, имаха го. След няколко км газ из града. Да са живи и здрави мобилните телефони
. "Ти знаеш ли, че мога да ти изкарам всякакъв документ на принтер?!"... Само не знам как различават "мокрия" печат от цветното мастило на принтера
Обаче също изрично ме накараха да видя какво показва дрегера на другия шофер и накараха другия да види, какво показва на мен

Обаче също изрично ме накараха да видя какво показва дрегера на другия шофер и накараха другия да види, какво показва на мен

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

- SKISA
-
-
ivantchoG написа:Изрично искаха да има "мокър" печат на застрахователя на копието (факсово). Е, имаха го. След няколко км газ из града. Да са живи и здрави мобилните телефони
. "Ти знаеш ли, че мога да ти изкарам всякакъв документ на принтер?!"... Само не знам как различават "мокрия" печат от цветното мастило на принтера
![]()
е на нея ,па изрично и казали ,че не може да види какво показва дрегера на другият шофер , щот било нарушаване на правата му....!!!
тия са просто култови анимационни герои!!!!!

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Малеее брат тия са се изгаврили с жена ти да е..а гадните мангали...Виж им имената в акта и им направи неква мизерия... Все ще се намерят кои са...
Другото което е... Погледни акта ...Мизерното ченге сигурно е писал колегата си за свидетел в акта... ОСПОРВАЙ задължително...Нямат право ама го правят масово...
Да е..а мангалите как се гаврят с хората направо като го видя на стъклото ми да се показва и ми е черен пред очите и директно почвам да се карам с него...
Другото което е... Погледни акта ...Мизерното ченге сигурно е писал колегата си за свидетел в акта... ОСПОРВАЙ задължително...Нямат право ама го правят масово...
Да е..а мангалите как се гаврят с хората направо като го видя на стъклото ми да се показва и ми е черен пред очите и директно почвам да се карам с него...
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2