Гръцко такси - винетка?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Гръцко такси - винетка?

Мнение от k1k0 » 10 Мар 2008, 15:25

Имам едно въпросче.В събота имах гости от Гърция и бяха дошли с такси до тук та по пътя ги спрели и им искали винетка, трябва ли чужда кола да плаща винетка? Дали нещо не са ментили чичковците... :)
Beautiful Mechanical Wonder

crash tester
Аватар
Кара: F07 530

Мнение от chocho » 10 Мар 2008, 15:29

Трябва, трябва каквато и да е кола и от кадето и да е трябва да е с винетка ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 520

Мнение от genezis » 10 Мар 2008, 15:30

ти като идеш в чужбина плащаш ли пътни такси ?!
така и те като са тук си плащат винетки

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Мар 2008, 15:30

Естествено, че трябва... ти ако отидеш по аутобаните в Сърбия или Унгария не плащаш ли винетката - плащаш... кво като си чужденец... искаш да ползваш - плащаш ;) то затва долу на границата има директно да си купиш винетка като влизаш в BG... тва за чуждите коли, за нашите е ясно (уж вече трябва да имат) :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от k1k0 » 10 Мар 2008, 15:33

Е тва не го знаех извинете аз кат хода на Гърция никога нищо не плащам и си мисля че и тук е така :mhihi: Но какво да се прави трябва да си плащат чужденците да карат по хубави пътища :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Мар 2008, 15:35

Всичко зависи дали съответната държава е въвела винетна такса и за кои пътища.... това е ;)

Потребител
Аватар

Re: Гръцко такси - винетка?

Мнение от evrobom » 10 Мар 2008, 16:09

k1k0 написа:.В събота имах гости от Гърция и бяха дошли с такси до тук... :)

Да не бяха с един мерцедес .... защото и аз събота бях по Гръцко и мернах едно такси на границата което влизаше ... До колкото за винетката е задължително ... на влизане в гарция ми взеха 30 евро такса на границата само дето им влизам в държавата ... трябва си винетка

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 10 Мар 2008, 16:55

evrobom написа:

Да не бяха с един мерцедес .... защото и аз събота бях по Гръцко и мернах едно такси на границата което влизаше ... До колкото за винетката е задължително ... на влизане в гарция ми взеха 30 евро такса на границата само дето им влизам в държавата ... трябва си винетка

Батко,на кой ги разправяш тия бе.Да не ходиш в Гърция в интернет. :mhihi: Аман от разбирачи,и кой ти взе 30 евро?Маляките и личните карти не проверяват вече.Единственото плащане е от Солун до Атина,на всяка патерина си плащаш,и то ако искаш по магистралата,иначе обходните пътища се без пари.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 8,5&10X17 Keskin KT1
Мечтае да кара: Само Мки.

Мнение от bobi 318 is » 10 Мар 2008, 18:22

защотото ходиш в по близка 4аст на Гарция,ако трагнеш за Атина има 5 диода на отиване и 6 на вращане,на които си плащаш по 2евро. ;)няма безплатни работи ве4е бате. :roll:
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 10 Мар 2008, 18:32

bobi 318 is написа:защотото ходиш в по близка 4аст на Гарция,ако трагнеш за Атина има 5 диода на отиване и 6 на вращане,на които си плащаш по 2евро. ;)няма безплатни работи ве4е бате. :roll:

А ти случайно да четеш по-горе какво е написано?Или така на изуст да отговорим.Къде на границата ти зимат такса ,особено па 30 евра.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 10 Мар 2008, 18:51

GVT написа:
evrobom написа:

Батко,на кой ги разправяш тия бе.Да не ходиш в Гърция в интернет. :mhihi: Аман от разбирачи,и кой ти взе 30 евро?Маляките и личните карти не проверяват вече.Единственото плащане е от Солун до Атина,на всяка патерина си плащаш,и то ако искаш по магистралата,иначе обходните пътища се без пари.

някой те е метнал бате и то здраво..пазиш ли касова бележка за какво ставаше въпрос?трябваше да извикаш управителя там или да се обадиш на полицията...

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 10 Мар 2008, 18:58

та то нема къде да му ги вземат :mhihi: Нема бариери нема нищо ,най левото платно е за леки коли и има една бутка с полицай показваш му личната карта през джама и минаваш.Единствения вариант е в кафето на митницата или фришопа :mhihi:
grnka,преди време те питах и не ми отговори.Имаш ли връзка с Мавридис?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 10 Мар 2008, 22:20

не познавам такъв :confused:
ама иначе ако нямаше нужда да плащат винетка нямаше да слагат една будка огромна с ей на букви на английски и на български че там се плаща винетка..ако за пръв път идва ай добре не е знаел ама ако постоянно идва еми...

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 10 Мар 2008, 22:39

grnka написа:не познавам такъв :confused:
ама иначе ако нямаше нужда да плащат винетка нямаше да слагат една будка огромна с ей на букви на английски и на български че там се плаща винетка..ако за пръв път идва ай добре не е знаел ама ако постоянно идва еми...

ОК, ;) Щото постоянно говориш за камиони,а тия и двамата братя имат и единия живее в Пловдив.Шапка и свалям на тия,контрабандисти №1 за Гърция. :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от k1k0 » 10 Мар 2008, 23:55

Ми аз на 18 февруари запоследно флизах в Гърция и никои не ми взе 30 евро сега като ходя пак незнам как ще е но ми гледаха навсякъде по жапката, по багажника, вътре караха ме да вдигам капака незнам какво беше станало и другите коли ги яко проверяваха иначе до сега не съм имал проблем нито веднъж за първи път така да ме проверяват :)

Следваща

Назад към Извън Темата