........................... Бойко Бойко ...........май... ти
Модератор: Общи модератори
75 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
sonny написа:Ама вие ревете както ви е угодно. Щото всички караме дърти коли, да плащаме по-малко, ама ако карахме нови, всички щях да реват, че трябва да е като на запад, стара кола, голям данък, новма кола нисък данък. Ми нормално е страта да има по-голям, по този начин подкрепят покупка на нов автомобил, оттам по-ниски вредни емисии и още куп неща. И аз карам дърти коли, ама не рева, щото знам, че е правилно, че са ни високи данъците спряма стандрта на живот е друг въпрос. Макар, че хем ревем, че ебнизна е скъп, хем, че данъците и застраховките и те, па на сичкото отгоре и мошни коли по 250к.с. искаме. Има една приказка, кой си има брада, си има и гребен.

Колеги нормално да е по голям данъка за по старите коли - замърсяват околната среда много повече , но от друга стара да сменят и старите реисове които още се влачат пътищата и като караш зад тях търсиш кислородна маска ... но какво пък все пак си е наща държава всичко е нормално

It`s party time !
sonny написа:Ама вие ревете както ви е угодно. Щото всички караме дърти коли, да плащаме по-малко, ама ако карахме нови, всички щях да реват, че трябва да е като на запад, стара кола, голям данък, новма кола нисък данък. Ми нормално е страта да има по-голям, по този начин подкрепят покупка на нов автомобил, оттам по-ниски вредни емисии и още куп неща. И аз карам дърти коли, ама не рева, щото знам, че е правилно, че са ни високи данъците спряма стандрта на живот е друг въпрос. Макар, че хем ревем, че ебнизна е скъп, хем, че данъците и застраховките и те, па на сичкото отгоре и мошни коли по 250к.с. искаме. Има една приказка, кой си има брада, си има и гребен.
Колега, хич не си прав. Парите от тия данъци се присвояват от мухобойко и мутрите около него. Колкото повече плащат данакоплатците, толкова повече краде мутрата. Това за старите коли е просто оправдание за да се вземат повече пари. Ако парите се използваха според записаното в закона, а не се крадяха, пътищата щяха да са без дупки и нямаше да има задръствания. И щяхме да си избием парите за данъка от по-малко ремонти по колата и спестен бензин. А сега хем плащаш, хем си чупиш колата, хем седиш в задръстване. Отвсякъде са го набутали на данакоплатеца, а ти викаш че било правилно. За лошата услугата предоставена от общината и досегашните данаци са много.
- gotcha
- младши ентусиаст
-
- Кара: Diamantschwarz coupe
Сони е прав! Само, че това е в 'напредналите' страни
Тука у нашата кочинка както каза колегата всичко е наопаки...

Mens sana in corpore sano
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ае ве, кой плаща данък МПС, аз такова нещо не съм плащал от 12 години
Обаче миналата година ме накараха да платя данък смет на една нивичка, дето имах в Божурище. Къв смет от празна нива са събирали кой ги знай

Обаче миналата година ме накараха да платя данък смет на една нивичка, дето имах в Божурище. Къв смет от празна нива са събирали кой ги знай

- Totogada
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E36 320 Coupe
Беше нормално някой ден да го направят това нещо...за добро или за лошо.

R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
колеги то по цяла европа е така - данъка е обвързан със местоживеенето, със староста на колата, с газовете и още куп работи! Никой не измисля топлата вода, а просто бат Бойко иска повече кинти от данъци (което не е лошо) и си въвежда системата дето е измислена от капиталистите преди много години!
Скоро като въведат и системата за изчисление на застраховката, както е при капиталистите, пак ще има недоволни ...
Скоро като въведат и системата за изчисление на застраховката, както е при капиталистите, пак ще има недоволни ...

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
gotcha написа:Сони е прав! Само, че това е в 'напредналите' страни![]()

- Angel eyes
- кандидат ентусиаст
-
gotcha написа:Сони е прав! Само, че това е в 'напредналите' страни![]()

Като искат да сме като другите страни да започнат от заплатите,а не от данъците!

Всички са еднакви,преди няколко дни Бат' Бойко се изказа,че "Лъжците го обвиняват в лъжа!" за някакви от БСП,относно излишък от незнам си колко милиона от данъците събирани през 2007години....а къде е този излишък не е ясно!

Ще поущряват българина да си взима по-нови коли с по-високи данъци

Evelin Cotsev написа:... Колеги нормално да е по голям данъка за по старите коли - замърсяват околната среда много повече ...
Колега мисля, че пътния данък не е само (и главно) за екология
Нормално е по-тежките (по правило те са и по-мощни) коли да разбиват повече пътя и това е диференцирано при разликата в данъка спрямо мощността на двигателя.
За замърсяването си има други нормативи (съответно и катализатори), други държавни органи, които да го следят и контролират, и това няма нищо общо с "възрастта" на автомобила и дейностите на Общината (или поне не в пъти, както са го измислили в наредбата)
За замърсяването на околната среда (както и допустимите граници според марката автомобил) си има годишни технически прегледи и ако има някакви санкции, те трябва да дойдат от там а не от общината (т.е да са еднакви за цялата страна).
Една 10 годишна кола замърсява еднакво и в София и във Вълчи дол ...
Едно 10 годишно BMW с изправен катализатор замърсява много по-малко от една 5 годишна Лада без катализатор ...
В случая Общината се занимава с работи, които не са в нейните правомощия и дейности.
По тази логика и тези, които носят обувки над 40-ти номер и над 2 години трябва да плащат повече

Не са решили не са го направили

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
е нали искахте европа .. на ви са европа 

ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
колеги , може и да не съм прав , не живея в софия - но мислите ли със сигурност че Бойко е мутра . Някой познава ли го лично . Аз бих предпочел него за какъвто и да е лидер пред царя , станишев , доган , софиянски ,етем , преди това - луканов , желев , живков......Аз го познавам ---беше ми ротен командир --и тогава беше мъжкар и пич какъвто е сега ---а още нямаше мутри....
- Timeto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20
klintan66 написа:колеги , може и да не съм прав , не живея в софия - но мислите ли със сигурност че Бойко е мутра . Някой познава ли го лично . Аз бих предпочел него за какъвто и да е лидер пред царя , станишев , доган , софиянски ,етем , преди това - луканов , желев , живков......Аз го познавам ---беше ми ротен командир --и тогава беше мъжкар и пич какъвто е сега ---а още нямаше мутри....
Да си спомним ИПОН и застрахователите в Дружба и Младост през 90-те години...
75 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5