........................... Бойко Бойко ...........май... ти

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x » 29 Фев 2008, 0:02

Сега в София, скоро и в други градове... :lol:. Време е вече дръгелите да отиват в моргите.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 29 Фев 2008, 0:51

sonny написа:Ама вие ревете както ви е угодно. Щото всички караме дърти коли, да плащаме по-малко, ама ако карахме нови, всички щях да реват, че трябва да е като на запад, стара кола, голям данък, новма кола нисък данък. Ми нормално е страта да има по-голям, по този начин подкрепят покупка на нов автомобил, оттам по-ниски вредни емисии и още куп неща. И аз карам дърти коли, ама не рева, щото знам, че е правилно, че са ни високи данъците спряма стандрта на живот е друг въпрос. Макар, че хем ревем, че ебнизна е скъп, хем, че данъците и застраховките и те, па на сичкото отгоре и мошни коли по 250к.с. искаме. Има една приказка, кой си има брада, си има и гребен.

:yes:
Колеги нормално да е по голям данъка за по старите коли - замърсяват околната среда много повече , но от друга стара да сменят и старите реисове които още се влачат пътищата и като караш зад тях търсиш кислородна маска ... но какво пък все пак си е наща държава всичко е нормално :mhihi: :mhihi:
It`s party time !

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 29 Фев 2008, 1:27

sonny написа:Ама вие ревете както ви е угодно. Щото всички караме дърти коли, да плащаме по-малко, ама ако карахме нови, всички щях да реват, че трябва да е като на запад, стара кола, голям данък, новма кола нисък данък. Ми нормално е страта да има по-голям, по този начин подкрепят покупка на нов автомобил, оттам по-ниски вредни емисии и още куп неща. И аз карам дърти коли, ама не рева, щото знам, че е правилно, че са ни високи данъците спряма стандрта на живот е друг въпрос. Макар, че хем ревем, че ебнизна е скъп, хем, че данъците и застраховките и те, па на сичкото отгоре и мошни коли по 250к.с. искаме. Има една приказка, кой си има брада, си има и гребен.

Колега, хич не си прав. Парите от тия данъци се присвояват от мухобойко и мутрите около него. Колкото повече плащат данакоплатците, толкова повече краде мутрата. Това за старите коли е просто оправдание за да се вземат повече пари. Ако парите се използваха според записаното в закона, а не се крадяха, пътищата щяха да са без дупки и нямаше да има задръствания. И щяхме да си избием парите за данъка от по-малко ремонти по колата и спестен бензин. А сега хем плащаш, хем си чупиш колата, хем седиш в задръстване. Отвсякъде са го набутали на данакоплатеца, а ти викаш че било правилно. За лошата услугата предоставена от общината и досегашните данаци са много.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Diamantschwarz coupe

Мнение от gotcha » 29 Фев 2008, 10:02

Сони е прав! Само, че това е в 'напредналите' страни :mhihi:
Тука у нашата кочинка както каза колегата всичко е наопаки...
Mens sana in corpore sano

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.White » 29 Фев 2008, 11:06

Хубаво си говрим тука,но истината е че сме рая.Представете си примерно,че в Париж вдигнат данъка за МПС-тата със 60% изведнъж.Смятам всеки се досеща какво ще стане...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Фев 2008, 11:14

Ае ве, кой плаща данък МПС, аз такова нещо не съм плащал от 12 години :mhihi:
Обаче миналата година ме накараха да платя данък смет на една нивичка, дето имах в Божурище. Къв смет от празна нива са събирали кой ги знай :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Мнение от Totogada » 29 Фев 2008, 11:57

Беше нормално някой ден да го направят това нещо...за добро или за лошо.
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 29 Фев 2008, 12:11

колеги то по цяла европа е така - данъка е обвързан със местоживеенето, със староста на колата, с газовете и още куп работи! Никой не измисля топлата вода, а просто бат Бойко иска повече кинти от данъци (което не е лошо) и си въвежда системата дето е измислена от капиталистите преди много години!

Скоро като въведат и системата за изчисление на застраховката, както е при капиталистите, пак ще има недоволни ... ;)

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 29 Фев 2008, 13:55

gotcha написа:Сони е прав! Само, че това е в 'напредналите' страни :mhihi:

:yes:
Изображение

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 29 Фев 2008, 14:23

така тряя, оня ден нека бус 80 година ми осмарде живота, по черна тиня не съм виждал да излиза от мпс, не 60% за тоа ами напрао спиране от движение
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Angel eyes » 29 Фев 2008, 14:44

gotcha написа:Сони е прав! Само, че това е в 'напредналите' страни :mhihi:

:yes: :yes: :yes:

Като искат да сме като другите страни да започнат от заплатите,а не от данъците! :kuku:
Всички са еднакви,преди няколко дни Бат' Бойко се изказа,че "Лъжците го обвиняват в лъжа!" за някакви от БСП,относно излишък от незнам си колко милиона от данъците събирани през 2007години....а къде е този излишък не е ясно! :shock:
Ще поущряват българина да си взима по-нови коли с по-високи данъци :kuku: .....на българина му трябват пари - не поущрения :!:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 29 Фев 2008, 15:16

Evelin Cotsev написа:... Колеги нормално да е по голям данъка за по старите коли - замърсяват околната среда много повече ...

Колега мисля, че пътния данък не е само (и главно) за екология

Нормално е по-тежките (по правило те са и по-мощни) коли да разбиват повече пътя и това е диференцирано при разликата в данъка спрямо мощността на двигателя.

За замърсяването си има други нормативи (съответно и катализатори), други държавни органи, които да го следят и контролират, и това няма нищо общо с "възрастта" на автомобила и дейностите на Общината (или поне не в пъти, както са го измислили в наредбата)

За замърсяването на околната среда (както и допустимите граници според марката автомобил) си има годишни технически прегледи и ако има някакви санкции, те трябва да дойдат от там а не от общината (т.е да са еднакви за цялата страна).

Една 10 годишна кола замърсява еднакво и в София и във Вълчи дол ...

Едно 10 годишно BMW с изправен катализатор замърсява много по-малко от една 5 годишна Лада без катализатор ...

В случая Общината се занимава с работи, които не са в нейните правомощия и дейности.

По тази логика и тези, които носят обувки над 40-ти номер и над 2 години трябва да плащат повече :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Не са решили не са го направили :twisted:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 29 Фев 2008, 16:30

е нали искахте европа .. на ви са европа :banghead:
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 29 Фев 2008, 16:49

колеги , може и да не съм прав , не живея в софия - но мислите ли със сигурност че Бойко е мутра . Някой познава ли го лично . Аз бих предпочел него за какъвто и да е лидер пред царя , станишев , доган , софиянски ,етем , преди това - луканов , желев , живков......Аз го познавам ---беше ми ротен командир --и тогава беше мъжкар и пич какъвто е сега ---а още нямаше мутри....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M52B20

Мнение от Timeto » 29 Фев 2008, 16:58

klintan66 написа:колеги , може и да не съм прав , не живея в софия - но мислите ли със сигурност че Бойко е мутра . Някой познава ли го лично . Аз бих предпочел него за какъвто и да е лидер пред царя , станишев , доган , софиянски ,етем , преди това - луканов , желев , живков......Аз го познавам ---беше ми ротен командир --и тогава беше мъжкар и пич какъвто е сега ---а още нямаше мутри....

Да си спомним ИПОН и застрахователите в Дружба и Младост през 90-те години...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата