Чукане отзад
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Stoyan7777
- младши ентусиаст
-
аз мисля, че е от тампоните. Имам такова
"чукане отзад"
на е30-ката, сминих полуоската
и няма промяна, пак си чукам отзад.
"чукане отзад"

и няма промяна, пак си чукам отзад.
- pretendeer
- кандидат ентусиаст
-
Няма как да е от тампоните, защото тупването се усеща понякога при самото натискане на съединителя. Или е гумено каре на кардана или карета на полуоски. Освен това е по-отчетливо при ниските предавки(1ва и 2ра) или при по-рязка смяна на предавките.
- hyena
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 320d
pretendeer написа:Няма как да е от тампоните, защото тупването се усеща понякога при самото натискане на съединителя. Или е гумено каре на кардана или карета на полуоски. Освен това е по-отчетливо при ниските предавки(1ва и 2ра) или при по-рязка смяна на предавките.
При мен не е "туп-ване" ... сещам се за какво говорите, при мен си е баш чукане, както се чува при разбита предница. Тия дни като намеря време ще я диагностицирам.
"Защо карам бързо...защото улиците са опасно място и не обичам да се задържам дълго на тях..."
- hyena
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 320d
Проблема беше решен след навремена намеса на компетентни техници. "затегнаха" ми задния мост и нещата заспаха!
Последна промяна hyena на 26 Мар 2007, 21:19, променена общо 1 път
"Защо карам бързо...защото улиците са опасно място и не обичам да се задържам дълго на тях..."
Да, тампон е при тупкане, но при чукане е карето на кардана. Прави се до Метро преди Божурище за около 250 - 400 лв. Разбиват му се шлиците. Само задното парче от кардана, където е карето може да се намери за 200 кинта, ако е сдало много, но при свързване с кардана трябва много прецизно да се балансира..
- (OO==[][]==OO)
- кандидат ентусиаст
-
Карам Е34, но и при мен го има това загадъчно тупкане при смяна на предавките
В крайна сметка някой разбра ли точно от какво е...???

В крайна сметка някой разбра ли точно от какво е...???
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
При мен тупкането е от един тампон, точно зад "прасето" на дифа, койте е скъсан. Тупкането е глухо и се появява като включвам на първа. Тампона струва 50лв /купил съм го и незнам къде да го сменя/, но май смяната му е доста трудна. В един сервиз искаха да ми свалят дифа, в друг да разглобяват дифа докато си стои на колата, в трети искаха да го набиват на място с яко блъскане ............ абе дайте съвет къде да го сменя. Май прочетох, че някой го е сменял.
- Петър
- Потребител
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: x5
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
baga написа:При мен тупкането е от един тампон, точно зад "прасето" на дифа, койте е скъсан. Тупкането е глухо и се появява като включвам на първа. Тампона струва 50лв /купил съм го и незнам къде да го сменя/, но май смяната му е доста трудна. В един сервиз искаха да ми свалят дифа, в друг да разглобяват дифа докато си стои на колата, в трети искаха да го набиват на място с яко блъскане ............ абе дайте съвет къде да го сменя. Май прочетох, че някой го е сменял.
И аз имам това глухо тупкане при абсолютно същите обстоятелства.
Сигурен съм че е от тампона на диф-а и аз ...
Аз лично ползвам услугите на мой много добър познат от години,пращал съм даже хора оттук и са оставали много доволни

Георги Пенчев
baga написа:Тампона струва 50лв, но май смяната му е доста трудна. В един сервиз искаха да ми свалят дифа, в друг да разглобяват дифа докато си стои на колата, в трети искаха да го набиват на място с яко блъскане ............ абе дайте съвет къде да го сменя. Май прочетох, че някой го е сменял.
Трябва да се сваля дифа..за съжаление

- baga
- младши ентусиаст
-
versaceto написа:baga написа:Тампона струва 50лв, но май смяната му е доста трудна. В един сервиз искаха да ми свалят дифа, в друг да разглобяват дифа докато си стои на колата, в трети искаха да го набиват на място с яко блъскане ............ абе дайте съвет къде да го сменя. Май прочетох, че някой го е сменял.
Трябва да се сваля дифа..за съжаление
Колега ако си го сменял или знаеш къде могат да го сменят /без да ти потрошат колата/ дай координати. Мерси!
- Jenerala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 525d AT
Явно е масово "явление"
и аз го имам това тупкане. аз го чувам като че ли някъде от средата на колата , ако някой го е имал този проблем по отдавна да дава съвет дали е спешно за ремонт или може са кара и така
. Преди имах АУДИ и то тупкаше по подобен начин, карах го почти 2год. и като съм ходил на сервизи ми казваха да карам така и наистина тупкането не се промени(влоши).

- baga
- младши ентусиаст
-
baga написа:При мен тупкането е от един тампон, точно зад "прасето" на дифа, койте е скъсан. Тупкането е глухо и се появява като включвам на първа. Тампона струва 50лв /купил съм го и незнам къде да го сменя/, но май смяната му е доста трудна. В един сервиз искаха да ми свалят дифа, в друг да разглобяват дифа докато си стои на колата, в трети искаха да го набиват на място с яко блъскане ............ абе дайте съвет къде да го сменя. Май прочетох, че някой го е сменял.
Та да си дойдем на думата! Значи, след дълго обикаляне по сервизите, намерих правилното място и смених тъпия тампон. Процедурата е следната: дифа на земята, специална скоба от Дару Кар + 100лв за работа и тупкането го няма вече. Един съвет към всички - не давайте на някакви бездарници да правят манипулацията, защото не е майтап работа. Без скоба, специално направена за тоя тампон, ще блъскат като ненормални и кой знае какво ще потрошат. На едно място ми казаха - СЧУПИХМЕ ТРИ СКОБИ И СЕ НАЛОЖИ ДА РЕЖЕМ ТАМПОНА.

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3