Чукане отзад

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoyan7777 » 05 Фев 2007, 21:07

аз мисля, че е от тампоните. Имам такова
"чукане отзад" :mhihi: на е30-ката, сминих полуоската
и няма промяна, пак си чукам отзад.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pretendeer » 05 Фев 2007, 21:47

Няма как да е от тампоните, защото тупването се усеща понякога при самото натискане на съединителя. Или е гумено каре на кардана или карета на полуоски. Освен това е по-отчетливо при ниските предавки(1ва и 2ра) или при по-рязка смяна на предавките.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d

Мнение от hyena » 06 Фев 2007, 12:01

pretendeer написа:Няма как да е от тампоните, защото тупването се усеща понякога при самото натискане на съединителя. Или е гумено каре на кардана или карета на полуоски. Освен това е по-отчетливо при ниските предавки(1ва и 2ра) или при по-рязка смяна на предавките.

При мен не е "туп-ване" ... сещам се за какво говорите, при мен си е баш чукане, както се чува при разбита предница. Тия дни като намеря време ще я диагностицирам.
"Защо карам бързо...защото улиците са опасно място и не обичам да се задържам дълго на тях..."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d

Мнение от hyena » 05 Мар 2007, 18:34

Проблема беше решен след навремена намеса на компетентни техници. "затегнаха" ми задния мост и нещата заспаха!
Последна промяна hyena на 26 Мар 2007, 21:19, променена общо 1 път
"Защо карам бързо...защото улиците са опасно място и не обичам да се задържам дълго на тях..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DANIEL » 12 Мар 2007, 16:10

хронично заболяване на Е46, къса купето където е хванат левия тампон на дифа
при ненавременна намеса от тинекиджия, къса и от дясно :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Mbimmer » 12 Мар 2007, 16:56

Да, тампон е при тупкане, но при чукане е карето на кардана. Прави се до Метро преди Божурище за около 250 - 400 лв. Разбиват му се шлиците. Само задното парче от кардана, където е карето може да се намери за 200 кинта, ако е сдало много, но при свързване с кардана трябва много прецизно да се балансира..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от (OO==[][]==OO) » 22 Фев 2008, 21:15

Карам Е34, но и при мен го има това загадъчно тупкане при смяна на предавките :confused:
В крайна сметка някой разбра ли точно от какво е...???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Мнение от baga » 24 Фев 2008, 0:02

При мен тупкането е от един тампон, точно зад "прасето" на дифа, койте е скъсан. Тупкането е глухо и се появява като включвам на първа. Тампона струва 50лв /купил съм го и незнам къде да го сменя/, но май смяната му е доста трудна. В един сервиз искаха да ми свалят дифа, в друг да разглобяват дифа докато си стои на колата, в трети искаха да го набиват на място с яко блъскане ............ абе дайте съвет къде да го сменя. Май прочетох, че някой го е сменял.

Потребител
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: x5

Мнение от Петър » 25 Фев 2008, 10:20

99% е от тампоните + този на кардана

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 28 Фев 2008, 18:39

baga написа:При мен тупкането е от един тампон, точно зад "прасето" на дифа, койте е скъсан. Тупкането е глухо и се появява като включвам на първа. Тампона струва 50лв /купил съм го и незнам къде да го сменя/, но май смяната му е доста трудна. В един сервиз искаха да ми свалят дифа, в друг да разглобяват дифа докато си стои на колата, в трети искаха да го набиват на място с яко блъскане ............ абе дайте съвет къде да го сменя. Май прочетох, че някой го е сменял.

И аз имам това глухо тупкане при абсолютно същите обстоятелства.
Сигурен съм че е от тампона на диф-а и аз ...
Аз лично ползвам услугите на мой много добър познат от години,пращал съм даже хора оттук и са оставали много доволни :idea: Сега се чудя как може за Е46 да струва 50 лв а за Е34 2 литра - 145 лв :roll:

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от versaceto » 28 Фев 2008, 19:23

baga написа:Тампона струва 50лв, но май смяната му е доста трудна. В един сервиз искаха да ми свалят дифа, в друг да разглобяват дифа докато си стои на колата, в трети искаха да го набиват на място с яко блъскане ............ абе дайте съвет къде да го сменя. Май прочетох, че някой го е сменял.

Трябва да се сваля дифа..за съжаление :evil:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от baga » 28 Фев 2008, 23:09

versaceto написа:
baga написа:Тампона струва 50лв, но май смяната му е доста трудна. В един сервиз искаха да ми свалят дифа, в друг да разглобяват дифа докато си стои на колата, в трети искаха да го набиват на място с яко блъскане ............ абе дайте съвет къде да го сменя. Май прочетох, че някой го е сменял.

Трябва да се сваля дифа..за съжаление :evil:

Колега ако си го сменял или знаеш къде могат да го сменят /без да ти потрошат колата/ дай координати. Мерси!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525d AT

Мнение от Jenerala » 02 Мар 2008, 10:01

Явно е масово "явление" :( и аз го имам това тупкане. аз го чувам като че ли някъде от средата на колата , ако някой го е имал този проблем по отдавна да дава съвет дали е спешно за ремонт или може са кара и така :help: . Преди имах АУДИ и то тупкаше по подобен начин, карах го почти 2год. и като съм ходил на сервизи ми казваха да карам така и наистина тупкането не се промени(влоши).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BBN » 02 Мар 2008, 16:06

Alexi написа:ко да ти кажа за чукането отзад ... стане ли хронично няма оправия :mhihi:

хахаххах

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от baga » 08 Мар 2008, 22:01

baga написа:При мен тупкането е от един тампон, точно зад "прасето" на дифа, койте е скъсан. Тупкането е глухо и се появява като включвам на първа. Тампона струва 50лв /купил съм го и незнам къде да го сменя/, но май смяната му е доста трудна. В един сервиз искаха да ми свалят дифа, в друг да разглобяват дифа докато си стои на колата, в трети искаха да го набиват на място с яко блъскане ............ абе дайте съвет къде да го сменя. Май прочетох, че някой го е сменял.

Та да си дойдем на думата! Значи, след дълго обикаляне по сервизите, намерих правилното място и смених тъпия тампон. Процедурата е следната: дифа на земята, специална скоба от Дару Кар + 100лв за работа и тупкането го няма вече. Един съвет към всички - не давайте на някакви бездарници да правят манипулацията, защото не е майтап работа. Без скоба, специално направена за тоя тампон, ще блъскат като ненормални и кой знае какво ще потрошат. На едно място ми казаха - СЧУПИХМЕ ТРИ СКОБИ И СЕ НАЛОЖИ ДА РЕЖЕМ ТАМПОНА. :shock: Не ми казаха как са го срязали, но не ме и интересуваше. :mhihi: А сервиза, в който го смених, е на симеоновско шосе номер 6. Човека се казва Лъчо и прави само бмв-та. Успех!

ПредишнаСледваща

Назад към E46