Пръскалките на предния прозорец....

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 18 Фев 2008, 12:33

Махнах ги тия клапанчета,сега чуквам за кратко няколко пъти да качи вода,и после като задържа лоста чистачките вече не трият на сухо :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от miass » 25 Фев 2008, 12:16

То за това са тези резервоарчета, за удобството, всеки път като като тръгнеш да пръскаш веднага да тръгва водата, а не след няколко пъти. Аз дори се чудя дали не може да си сложа такова и на задното стъкло, защото е мн изнервящо - натискаш, натискаш и там по някое време чак тръгва да пръска.
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 25 Фев 2008, 12:25

колега решението струва 20 лв от дару кар, аз имах същият проблем, отидох до дару взех си две клапанчета и две пръскалки сменихсиги за 2 часа и жсияко се оправи даже човекът от дару ми обясни как да ги сменя много е лесно, питай ако незнаеш ще ти обясня
Няма начин да няма начин

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 25 Фев 2008, 12:33

Давай обяснявай да не прецакаме нещо от простотия!

ентусиаст
Аватар

а

Мнение от pinko_23 » 25 Фев 2008, 12:54

така първо сваляш кората от предният капак, след това тези белите клапанчета се вадят от пръскалките, праскалките се махат от капака с размърдване на горе и надилу ще усетиш сам, след това клапаните са захванати с едни скоби за маркучетата с отерка внимателно на страни трябва да освободиш скобата, подменяш с ново клапанче и затваряш скобата с цигански клещи, преполагам имаш такива и след това сглобяваш останалите части. хайде успех ако има нещо питай
Няма начин да няма начин

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 25 Фев 2008, 13:14

Купи си и от скобите - някви стотинки са, а са мега гнусни за махане и слагане след това.
Аз смених само филтрите, но ако се спреш на тоя вариант отиди на някой компресор и издухай дюзите на него, че иначе има проблеми ми се запушват.
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

ентусиаст
Аватар

a

Мнение от pinko_23 » 25 Фев 2008, 13:24

KickingKing написа:Купи си и от скобите - някви стотинки са, а са мега гнусни за махане и слагане след това.
Аз смених само филтрите, но ако се спреш на тоя вариант отиди на някой компресор и издухай дюзите на него, че иначе има проблеми ми се запушват.

да ама за тези скоби трябва да имаш специални клещи.
Няма начин да няма начин

ентусиаст
Аватар

Re: a

Мнение от KickingKing » 25 Фев 2008, 14:37

pinko_23 написа:
KickingKing написа:Купи си и от скобите - някви стотинки са, а са мега гнусни за махане и слагане след това.

Не мисля, че няма да може да ги сложи както вече изпозлваните. А и да е така ша е по-беден с 1 лев. На дали ще му се отрази толкова на бюджета
Изображение

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от didich » 25 Фев 2008, 14:54

а със тел не става ли ? :mhihi:
Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук!

no comment!!!!

ентусиаст
Аватар

Re: a

Мнение от pinko_23 » 25 Фев 2008, 15:06

KickingKing написа:
pinko_23 написа:

Не мисля, че няма да може да ги сложи както вече изпозлваните. А и да е така ша е по-беден с 1 лев. На дали ще му се отрази толкова на бюджета

принципно си прав нищо не струват но аз неможах да си ги намеря и затова след викане на неволята достигнах до решението, ако си ги намериш си ги взимай.
Няма начин да няма начин

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 25 Фев 2008, 21:31

Това имах впредвид.
А относно телта... Мойте в момента са скоби + свински прасета... Че скобите от 2-3 отваряния и затваряния се деформираха и не притискат хубаво, та с по 1 свиня за всеки случай :)
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 26 Фев 2008, 9:48

Еййй, браво за темата, тъкмо мислех да питам за това, че ми пръска едвам само едната пръскалка!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530dA E39 M-pack
Мечтае да кара: E30 S50 на широко

Мнение от Bullet_1 » 26 Фев 2008, 18:10

Тези белите (филтърчета ) задържат и отварят при определено налягане, когато се развалят протичат и обикновенно мокрят кората отдолу и по това се познава пръскалките пръскат но слабо и предния капак се мокри от течнос, разхода на течност скача драстично. След смяната на белите клапанчета ще забележите значителна разлика и ще доливате по малко течност :D
Който се стиска после яко писка

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mamintaiko » 26 Фев 2008, 19:42

като го махнете филтърчето и после почва да пишка , все едно е с хиперплазия на простатата- нема фаида - или нови от дару или ги накисваш в ОЦЕТ за една нощ - като при дюзите за ютиите- да се разкара гадостта и после продухваш.....с уста .......може и друг да духне ...... :mhihi: :winky: ...поне моиТО така го оправих - то е само едно филтърче и е от страната на шофера..........ма като гледам каква е цената - по добре и аз да отида до дару ................. само , че кога ще намеря времееееее пуууууууууу ..................................... :roll: :roll: :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 27 Фев 2008, 11:29

Аз мойте от вари ги взех,ч е е некак си по в центара
Изображение

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36