мисля да си купя бмв 318 ис-плюсове и минуси
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Herman
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320I
- Мечтае да кара: BMW e92 M3
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
DirtySouth написа:mitak_88 подръжката е скъпа ... Аз вечера за 2 ремъка дадох 110 лева което не е малко но ти си преценяваш де ...
кви са тия ремъци за 110лв.

относно разхода:извън градско 7-8л/100км,градско около11-12лв/100км. и пак си зависи колко ти тежи крака

поддръжката не е скъпа.това е много добър избор за мен успех в покупката

- gecabmw
- Потребител
-
- Мечтае да кара: е36
И аз мисля че ис-ката е добър вариант
но вече ако ти е слаба и ако наистина не ти е проблем разхода си вземи 320 или 325

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
- mitak_88
- младши ентусиаст
-
офффф какво да ви кажа много се чудя какъв двигател да си взема!в интерес на истината патувам много даже до сега след октавията карам пежо 106 рали и е на метан и много хора ме навиват да си вземам по мощно бмв но на метан, а аз не мога да кажа че съм очарован от вървежа на моето пежо на метан въпреки че е малко и 105 коня!мн се объркках вече и се чудя какво да правя 

от една година карам IS-ка и съм много доволен от автомобила а относно разхода на мен ми качва 15 когато е много студено иначе при нормално каране гори 10.2 в Пловдив.Ако ти тежи крака гори повече но никога не ми е минавало 16.Подръжката не е кой знае какво стига да пазиш малко автомобила няма да влизаш в сервизи 

- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
320-ката не харчи повече от иеската максимум 0.5-1л Вземи си 325 и тя ще ти харчи 15 и ще върви прилично.
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
абе няма значение кво е... важното да е БМВ... всичките си имат своите плюсове и своите минуси...
16-ката е също не лош двигател... признах го за най издръжливия двигател който съм имал... за 10 000 километра не барна масълцето... издържа на невероятно мъчене а стрелката на темперетурата даже и не мръдва
16-ката е също не лош двигател... признах го за най издръжливия двигател който съм имал... за 10 000 километра не барна масълцето... издържа на невероятно мъчене а стрелката на темперетурата даже и не мръдва
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: мисля да си купя бмв 318 ис-плюсове и минуси
mitak_88 написа:приятели мисля да си купувам бмв 318 ис и искам да знам какви са минусите на тази кола!до какви километри трябва да я тарся колкото и нереални да са написаните ни километри и тежка ли е поддръжката на този автомобил?
В сравнение със седан 318 I, е минус две врати, плюс 25 коня.

- mitak_88
- младши ентусиаст
-
Re: мисля да си купя бмв 318 ис-плюсове и минуси
ивчо3 написа:mitak_88 написа:приятели мисля да си купувам бмв 318 ис и искам да знам какви са минусите на тази кола!до какви километри трябва да я тарся колкото и нереални да са написаните ни километри и тежка ли е поддръжката на този автомобил?
В сравнение със седан 318 I, е минус две врати, плюс 25 коня.
да благодаря, това вече съм го видял дай нещо по конкретно

- furiozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535i, S500
- mitak_88
- младши ентусиаст
-
мисля в събота да ходя да гледам една такава 318 ис-ка!естествено ще я водя и на майстор но искам да ми кажете към кои основни възли да насоча вниманието на майстора защото тои с бмв не се е занимавал чак толкова мн, но все пак му вярвам!!!
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
mitak_88 написа:мисля в събота да ходя да гледам една такава 318 ис-ка!естествено ще я водя и на майстор но искам да ми кажете към кои основни възли да насоча вниманието на майстора защото тои с бмв не се е занимавал чак толкова мн, но все пак му вярвам!!!
Има изписани теми по този въпрос. Прегледай в началото на форума. В резюме ще отбележе някои важни неща. Може някои от колегите да ме допълнят, ако смятат за необходимо. Виско, това е перката със силиконовия прекъсвач на охлаждащата система, при положение, че колата е с електрическа перка, проверката е като при останалите автомобили. Дебитомер /важна част и много скъпа/, при повреда може да играят оборотите на празен ход, лошо ускорение /в частност неравномерно ускорение, а може и прекъсване на ускорението/. Радиатор и охладителна уредба /много внимателна проверка за теч на антифриз и при загряване да не издува маркучите до пръсване при затворена капачка на радиатора/. Проверка на стъклата /включва водачите, моторчето, уплътнинията и т.н./ Задължителна проверка на климатроника /много скъпо излиза поправката му/. При работещ двигател на празен ход се върти волана на място от крайно дясно до крайно ляво положение за шум от хидравличната помпа /появата на този шум не е задължително условие за повреда. Може само нивото на хидравлична течност да е паднало под минимума и в казанчето да има мехурчета въздух/. При движение на автомобила да се следи за шум от диференциала, или скоростната кутия. За купето не мога почти нищо да напиша, защото не се занимавам с покупко-продажба на автомобили. И едно много важно нещо!!! Видиш ли, че двигателя е наскоро измит, значи има нещо гнило /може да е теч, а не дай си боже и нещо много по-лошо/.
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3