изпарителя на климатроника?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

изпарителя на климатроника?

Мнение от shoffior » 25 Юни 2007, 23:38

здравеите колеги,
напълних си климата с фреон и след седмица престана да духа студено, ходих пак на сервиз и ми казаха 4е изпуска от изпарителя, и сега трябва цялата централна конзола да се разглоби, струва 350 кинта само работата. някой знае ли как се стига до изпарителя ?

Потребител
Аватар

Мнение от shoffior » 26 Юни 2007, 11:55

успях да разглобя конзолата, има някакви въздуховоди които влизат надолу (метала по продължение на колата между двете седалки), никои ли не знае как се стига до проклетия изпарител или поне дали съм на прав път щото вече имам съмнения че е някаде отдолу на колата а не в купето.

помогнете моля, колата ми е разглобена и на нищо не прилича :help: :uups: :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11

Мнение от valeto » 26 Юни 2007, 13:19

колега,става дума за радиаторчето бре,не си ли сменял досега поленовия филтър???? това радиаторче се нарича изпарител,то е точно до радиаторчето за парното :)

Потребител
Аватар

Мнение от shoffior » 26 Юни 2007, 14:12

ако става въпрос за филъра на климатика го сменях, ма тои е зад конзолата, точно пред него ли е този радиатор и само един ли е или е един за студеното и един за топлото, щото в момента честно да ви кажа изобщо не знам какво правя. ако е само един значи съм го намерил ма не мога да развинтя сички болтове щото панела за регулация на климатроника (аналогов) не мога да го смъкна. Четох в ръководството на руски че се сваля от двата болта зад врътките, ма май не са само те щото не пада.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 26 Юни 2007, 17:12

shoffior написа:ако става въпрос за филъра на климатика го сменях, ма тои е зад конзолата, точно пред него ли е този радиатор и само един ли е или е един за студеното и един за топлото, щото в момента честно да ви кажа изобщо не знам какво правя. ако е само един значи съм го намерил ма не мога да развинтя сички болтове щото панела за регулация на климатроника (аналогов) не мога да го смъкна. Четох в ръководството на руски че се сваля от двата болта зад врътките, ма май не са само те щото не пада.

:arrow: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=30319
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 26 Юни 2007, 18:05

разбирачи... понеже имах съмнения за моя преди, от няколко различни сервиза с име се изказаха, че ако сменя изпарител, ще бъда първия в историята на е36 който го е правил.
казано на български шанса проблема да ти е в изпарителя е много малък.

разглабяй там... но кажи после дали си първенец :)

Потребител
Аватар

Мнение от shoffior » 26 Юни 2007, 19:12

бяха ми сложили оцветител във фреона гледаха всичко (компресор тръби радиатора отпред)и не намериха, и понеже ако изпуска от изпарителя не може да се види на лампа без да се разглоби таблото, пръснаха с някакъв разтворител откадето изтича конденза и това което потече оттам беше оцветено

дори да не е от изпарителя е някаде по връзките при него друг вариант освен разглабяне не виждам.

между другото съм почти готов вече, остава ми само да развинтя кормилото за да изтегля таблото ама немам толкова голям накрайник за гедорето та чакак от некои съсед да взема

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от valeto » 27 Юни 2007, 11:49

и мен ме съмнява да е от изпарителя,ама зне ли човек :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от valeto » 27 Юни 2007, 11:50

shoffior написа:ако става въпрос за филъра на климатика го сменях, ма тои е зад конзолата, точно пред него ли е този радиатор и само един ли е или е един за студеното и един за топлото, щото в момента честно да ви кажа изобщо не знам какво правя. ако е само един значи съм го намерил ма не мога да развинтя сички болтове щото панела за регулация на климатроника (аналогов) не мога да го смъкна. Четох в ръководството на руски че се сваля от двата болта зад врътките, ма май не са само те щото не пада.
доста си играх и аз веднъж да свалям всичко,но се справих :)таа именно за радиаторчето пред филтъра на купето става дума!

Потребител
Аватар

Мнение от shoffior » 03 Юли 2007, 22:41

вече повредата е ясна! става въпрос за ТРВ-то (на бълагрски клапан за регулиране на температурата) намира се зака4ена на самия изпарител, доста усилия ми коства да разглобя цялото табло ( пък и да го сглобя отново). казаха ми че джаджата струва около 100 кинта нова, тепърва ще разглабям пак да го сменя, защото ми трябваше колата а без табло не изках да паля за да не ми даде гре6ки компа. В близките дни ще постна няколко снимки ако си намеря кабела на фотоапарата, но моят съвет е ако не разбирате да не се захващате щото е голяма занимавка 8)

Потребител
Аватар

Мнение от shoffior » 04 Юли 2007, 22:30

май снимки не могат да се слагат току така
ако има заинтерсовани да пишат ще им пратя на меил

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 324TD '88
Мечтае да кара: Custom made e30 with шукариии батко
Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,

Мнение от dancenation » 19 Фев 2008, 16:22

Снимки можеш ли да ми пратиш:)grin4@abv.bg :D
----Митко Тодоров Христов----
GSM:0886150079
ИзображениеИзображение
E30 - M21 + M50 = Ultimate Driving Machine
Изображение

Назад към E36