Човека си личи когато е на път...

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

Човека си личи когато е на път...

Мнение от Svetlio.Angelov » 17 Фев 2008, 1:07

Здравейте колеги!

От доста време (близо 15 години) имам книжка и за щастие не съм слизал от кола. От София съм и имам предимно каране тук, поне 2 пъти до морето през лятото и поне 7-8 пъти в годината за риба. Прави ми впечатление една лоша тенденция, която сигурен съм е уловена от всеки от вас, а именно, че движението нарастна в пъти за последните 7-8 години, шофьорите се увеличиха а с това и задръстванията, изнервеното чакане, "тарикатското" минаване отляво или отдясно с цел просто да ни изптреварят и да се наредят пред нас.... въобще ЛИПСВА колегиалност освен по пътищата, а и в живота ни! Явно натам отива света - егоизъм и "на мен да ми е добре, а другите - да се оправят..." Последните 1-2 години дори още по-лошо става - когато пуснеш някой да мине (даваш му своето си предимство) той дори и жест на благодарност не показва. Толкова ли е трудно да вдигнеш ръка или да натиснеш аварийките за секунда - две? Аз лично за годините зад волана ВИНАГИ съм благодарил, когато някой ми е давал път.

С тези редове искам да кажа това, което аз ще правя оттук нататък - всеки който ми даде предимство ще получи благодарността ми с вдигане на ръка и след това с аварийки за 1-2 секунди. Неки тези 2 жеста бъдат разбирани като един от мен и един от тези, които ги мързи или не смятат за нужно да кажат БЛАГОДАРЯ на този, който се лишава от своето предимство, за другите хора. Искрено се надявам, хората които ще прочетат тези редове да ме подкрепят и така колкото повече хора го правят, толкова ПО-ХОРА ще бъдем на пътя. Нека ако има ентусиасти и от други форуми да препрятят това послание, насочено към повече колегиалност и разум на пътя.

А който е съгласен, нека просто да напише, че подкрепя инициативата, произлязла от форума на БМВ България!

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 17 Фев 2008, 1:21

Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 335i LCI Xdrive
Мечтае да кара: каквото кара
Детайли за колата: Mhd stage 2+ RON98, Xhp stage 3, X-delete, downpipes, inlets, tial blow-off, charge pipe, 5'' FMCI
635Csi L6 manual, sls, lsd

Мнение от kapitanat » 17 Фев 2008, 8:16

Подкрепям те напълно , нека да сме колегиални и разбрани на пътя всеки му избиват бушоните от 20 минути в задръстване , но това не е причина да озверяваме, нека вместо това да дадем предимство на голфа, който нахално се е опитва да се пробута и по този начин да дадем и пример .
Тогава дадох на 3 та и видях как стрелката на километража докосва цифрата 200км/ч BMW Alpina 1996

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 17 Фев 2008, 10:03

:yes: :bgflag:
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

Денис-Белята!!!
Аватар

Re: Човека си личи когато е на път...

Мнение от 00Cool » 17 Фев 2008, 10:16

Svetlio.Angelov написа:Здравейте колеги!

От доста време (близо 15 години) имам книжка и за щастие не съм слизал от кола. От София съм и имам предимно каране тук, поне 2 пъти до морето през лятото и поне 7-8 пъти в годината за риба. Прави ми впечатление една лоша тенденция, която сигурен съм е уловена от всеки от вас, а именно, че движението нарастна в пъти за последните 7-8 години, шофьорите се увеличиха а с това и задръстванията, изнервеното чакане, "тарикатското" минаване отляво или отдясно с цел просто да ни изптреварят и да се наредят пред нас.... въобще ЛИПСВА колегиалност освен по пътищата, а и в живота ни! Явно натам отива света - егоизъм и "на мен да ми е добре, а другите - да се оправят..." Последните 1-2 години дори още по-лошо става - когато пуснеш някой да мине (даваш му своето си предимство) той дори и жест на благодарност не показва. Толкова ли е трудно да вдигнеш ръка или да натиснеш аварийките за секунда - две? Аз лично за годините зад волана ВИНАГИ съм благодарил, когато някой ми е давал път.

А който е съгласен, нека просто да напише, че подкрепя инициативата, произлязла от форума на БМВ България!

напоследък доста често пътувам до банско благоевград гоце делчев и др. и ми е направило впечътление че шоферчетата в софия се 10 пъти по колегиални и когато и да пусна някой в софия винаги ми вдига ръка или аварийки или тн. а пък в изброените градове само веднъж от толкова много пуснати коли ми вдигна ръка един с една КЮ7-ца . :D

пп.. сега някой ще каже ма еди кво си еди щоси с поста не целя да обидя някой просто изказвам лично впечътление :winky:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от FromZeroToHero » 17 Фев 2008, 13:15

Напълно те подкрепям братле ;)

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

Мнение от Svetlio.Angelov » 17 Фев 2008, 18:14

///MapTo написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=78952 ;)

Марто, посочената от теб тема е с друг смисъл. В тази тема аз агитирам хората да извршат това, което аз ще направя - да благодарят по точно определен начин и да се замислят как можем да сме ПОВЕЧЕ ЧОВЕЦИ на пътя!

Сигурен съм, че и ти подкрепяш тази инициатива!

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 17 Фев 2008, 20:25

Аз винаги благодаря, ама то си е до човек май...
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lidiyailieva » 17 Фев 2008, 23:17

Днес на паркинга на City Center, както винаги блъсканица. Никой не те пуска освен....един колега със синьо BMW. Благодарихме му с кимване и вдигане на ръка естествено. Едно такова приятно ми стана. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525dA
Мечтае да кара: м6

Мнение от moni76 » 17 Фев 2008, 23:26

И аз се присъединявам, :yes: винаги съм бил толерантен на пътя и пускам, но мн мразя дребни тарикатчета. Е понякога и на мен ми се случва да бързам, напоследък даже мн често и аз правя такива номерца отляво-отдясно .... но винаги давам път на дамите ;)
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39

Изображение
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1 8)

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 17 Фев 2008, 23:40

Svetlio.Angelov написа:...

Ако става въпрос за отблагодаряването с аварийни или помахване...винаги го правя...всичко е въпрос на навици,но този определено се изгражда лесно ;) :yes:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 18 Фев 2008, 0:54

подкрепям
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VARBAN » 18 Фев 2008, 8:38

На мен по-рядко ми се налага да карам градско и направо съм изумен, някакви хора псуват подскачат в колите си, скубят си косите и защо?
Като бързаш тръгни 10мин по-рано и всичко е точно :D
Иначе с ръка на сърцето - софиянци са много по-толерантни(в другите големи градове нямам наблюдения)
А извънградско там нещата са други там всеки е чел различен правилник за движение и кара както си може
Човек се учи докато е прост (Цицерон)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Svetlio.Angelov » 18 Фев 2008, 11:15

VARBAN написа:... А извънградско там нещата са други там всеки е чел различен правилник за движение и кара както си може

колко си прав само....

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 18 Фев 2008, 13:03

За мен е нормално да се пускаме шофьорите и затова ме мързи да пускам аварийки като ме пуснат. Аз като пускам също не очаквам някакви особени благодарности. Просто това е начина да се кара :!: .
Изображение

Следваща

Назад към Основен Форум