Човека си личи когато е на път...
Модератор: Общи модератори
- Svetlio.Angelov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak
Човека си личи когато е на път...
Здравейте колеги!
От доста време (близо 15 години) имам книжка и за щастие не съм слизал от кола. От София съм и имам предимно каране тук, поне 2 пъти до морето през лятото и поне 7-8 пъти в годината за риба. Прави ми впечатление една лоша тенденция, която сигурен съм е уловена от всеки от вас, а именно, че движението нарастна в пъти за последните 7-8 години, шофьорите се увеличиха а с това и задръстванията, изнервеното чакане, "тарикатското" минаване отляво или отдясно с цел просто да ни изптреварят и да се наредят пред нас.... въобще ЛИПСВА колегиалност освен по пътищата, а и в живота ни! Явно натам отива света - егоизъм и "на мен да ми е добре, а другите - да се оправят..." Последните 1-2 години дори още по-лошо става - когато пуснеш някой да мине (даваш му своето си предимство) той дори и жест на благодарност не показва. Толкова ли е трудно да вдигнеш ръка или да натиснеш аварийките за секунда - две? Аз лично за годините зад волана ВИНАГИ съм благодарил, когато някой ми е давал път.
С тези редове искам да кажа това, което аз ще правя оттук нататък - всеки който ми даде предимство ще получи благодарността ми с вдигане на ръка и след това с аварийки за 1-2 секунди. Неки тези 2 жеста бъдат разбирани като един от мен и един от тези, които ги мързи или не смятат за нужно да кажат БЛАГОДАРЯ на този, който се лишава от своето предимство, за другите хора. Искрено се надявам, хората които ще прочетат тези редове да ме подкрепят и така колкото повече хора го правят, толкова ПО-ХОРА ще бъдем на пътя. Нека ако има ентусиасти и от други форуми да препрятят това послание, насочено към повече колегиалност и разум на пътя.
А който е съгласен, нека просто да напише, че подкрепя инициативата, произлязла от форума на БМВ България!
От доста време (близо 15 години) имам книжка и за щастие не съм слизал от кола. От София съм и имам предимно каране тук, поне 2 пъти до морето през лятото и поне 7-8 пъти в годината за риба. Прави ми впечатление една лоша тенденция, която сигурен съм е уловена от всеки от вас, а именно, че движението нарастна в пъти за последните 7-8 години, шофьорите се увеличиха а с това и задръстванията, изнервеното чакане, "тарикатското" минаване отляво или отдясно с цел просто да ни изптреварят и да се наредят пред нас.... въобще ЛИПСВА колегиалност освен по пътищата, а и в живота ни! Явно натам отива света - егоизъм и "на мен да ми е добре, а другите - да се оправят..." Последните 1-2 години дори още по-лошо става - когато пуснеш някой да мине (даваш му своето си предимство) той дори и жест на благодарност не показва. Толкова ли е трудно да вдигнеш ръка или да натиснеш аварийките за секунда - две? Аз лично за годините зад волана ВИНАГИ съм благодарил, когато някой ми е давал път.
С тези редове искам да кажа това, което аз ще правя оттук нататък - всеки който ми даде предимство ще получи благодарността ми с вдигане на ръка и след това с аварийки за 1-2 секунди. Неки тези 2 жеста бъдат разбирани като един от мен и един от тези, които ги мързи или не смятат за нужно да кажат БЛАГОДАРЯ на този, който се лишава от своето предимство, за другите хора. Искрено се надявам, хората които ще прочетат тези редове да ме подкрепят и така колкото повече хора го правят, толкова ПО-ХОРА ще бъдем на пътя. Нека ако има ентусиасти и от други форуми да препрятят това послание, насочено към повече колегиалност и разум на пътя.
А който е съгласен, нека просто да напише, че подкрепя инициативата, произлязла от форума на БМВ България!
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
- kapitanat
- младши ентусиаст
-
- Кара: 335i LCI Xdrive
- Мечтае да кара: каквото кара
- Детайли за колата: Mhd stage 2+ RON98, Xhp stage 3, X-delete, downpipes, inlets, tial blow-off, charge pipe, 5'' FMCI
635Csi L6 manual, sls, lsd
Подкрепям те напълно , нека да сме колегиални и разбрани на пътя всеки му избиват бушоните от 20 минути в задръстване , но това не е причина да озверяваме, нека вместо това да дадем предимство на голфа, който нахално се е опитва да се пробута и по този начин да дадем и пример .
Тогава дадох на 3 та и видях как стрелката на километража докосва цифрата 200км/ч BMW Alpina 1996
- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.

Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Re: Човека си личи когато е на път...
Svetlio.Angelov написа:Здравейте колеги!
напоследък доста често пътувам до банско благоевград гоце делчев и др. и ми е направило впечътление че шоферчетата в софия се 10 пъти по колегиални и когато и да пусна някой в софия винаги ми вдига ръка или аварийки или тн. а пък в изброените градове само веднъж от толкова много пуснати коли ми вдигна ръка един с една КЮ7-ца .

пп.. сега някой ще каже ма еди кво си еди щоси с поста не целя да обидя някой просто изказвам лично впечътление

“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- Svetlio.Angelov
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak
///MapTo написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=78952
Марто, посочената от теб тема е с друг смисъл. В тази тема аз агитирам хората да извршат това, което аз ще направя - да благодарят по точно определен начин и да се замислят как можем да сме ПОВЕЧЕ ЧОВЕЦИ на пътя!
Сигурен съм, че и ти подкрепяш тази инициатива!
- Mamouk
- дере дънки сред голи мадами
-
Аз винаги благодаря, ама то си е до човек май...
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
- lidiyailieva
- кандидат ентусиаст
-
Днес на паркинга на City Center, както винаги блъсканица. Никой не те пуска освен....един колега със синьо BMW. Благодарихме му с кимване и вдигане на ръка естествено. Едно такова приятно ми стана.

- moni76
- ентусиаст
-
- Кара: e39 525dA
- Мечтае да кара: м6
И аз се присъединявам,
винаги съм бил толерантен на пътя и пускам, но мн мразя дребни тарикатчета. Е понякога и на мен ми се случва да бързам, напоследък даже мн често и аз правя такива номерца отляво-отдясно .... но винаги давам път на дамите 

My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Svetlio.Angelov написа:...
Ако става въпрос за отблагодаряването с аварийни или помахване...винаги го правя...всичко е въпрос на навици,но този определено се изгражда лесно

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
На мен по-рядко ми се налага да карам градско и направо съм изумен, някакви хора псуват подскачат в колите си, скубят си косите и защо?
Като бързаш тръгни 10мин по-рано и всичко е точно
Иначе с ръка на сърцето - софиянци са много по-толерантни(в другите големи градове нямам наблюдения)
А извънградско там нещата са други там всеки е чел различен правилник за движение и кара както си може
Като бързаш тръгни 10мин по-рано и всичко е точно

Иначе с ръка на сърцето - софиянци са много по-толерантни(в другите големи градове нямам наблюдения)
А извънградско там нещата са други там всеки е чел различен правилник за движение и кара както си може
Човек се учи докато е прост (Цицерон)
- Svetlio.Angelov
- младши ентусиаст
-
VARBAN написа:... А извънградско там нещата са други там всеки е чел различен правилник за движение и кара както си може
колко си прав само....