Проблем с форума

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 03 Юни 2004, 14:03

а ша са сетиш :wink:
трябва да се наложат съкращения :wink:
свиваме бюджета :oops:

абе вие сега много акъл всички взехте да давате
тия които трябва да се занимават с това
преполагам ще направят нещо :!:

пък ако не буууунт :wink: :lol:
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

старши ентусиаст
Аватар

говорим

Мнение от Любо Мегов » 03 Юни 2004, 14:41

вече се водят разговори за смяна на хоста, всъщност са за започнали доста отдавна, просто сега ги ускоряваме значително... :!:

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 03 Юни 2004, 16:03

Поредната ужасия:

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 03 Юни 2004, 16:10

Един съвет .. мисля че ако се изтрият стрите мнение (по стари от 4-5 месеца примерно) мисля че малко ще се позабърза работата на MySQL-a .. ако има някой който е на ТИ с английския език .. да прати едно писмо на suppport@phpbb.com .. може да ни кажат някъкво решение ...
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 03 Юни 2004, 16:27

Не знам колко записи има в базата, но теоритично MySQL държи до 50 млн записа и скоро може да се килне съвсем , решение смяна на базата(не искам да съм аз тоя дето ще я мигрира :shock: ) или клъстеризация за да се запазят ценната информация която има тук... проблем е определено и хоста поиграх си малко и виждам че ауди форума е на същия хост и той изпитва подобни проблеми!
May the BMW force be with you!

Правопис Мастър
Аватар
Кара: X5

Мнение от MOPKOB » 03 Юни 2004, 16:39

Искате да кажете че сред нас няма нито един админ който да има време да оптимизира малко базата. хехеее.
Готинооо.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Любо Мегов » 03 Юни 2004, 16:42

MOPKOB написа:Искате да кажете че сред нас няма нито един админ който да има време да оптимизира малко базата.

ами те админите са двама...

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 03 Юни 2004, 16:55

MOPKOB написа:Искате да кажете че сред нас няма нито един админ който да има време да оптимизира малко базата. хехеее.

Съвсем теоритично само постовете които са 75000 за всеки от тях се разходват поне около 15 записа съдържание, кой го е писал, в отговор на кое е, в коя тема, връзки към други таблици и т.н. това прави над 1 млн отделно от това се отбелязва в други таблици статистики и т.н. при условие че базата данни споделя процесора(ите) и памета с друг софт а ако се хоства още нещо на тази машина съвсем скоро ще стане невъзможно да се влиза тук, пак казвам всичко това е теоритически без да познавам архитектурата, а и готовите продукти които се ползват надали позволяват оптимизиране без да строшиш всичко или трябва да си с доста стаж с MySQL и PHP.
Така че решение трябва да се търси и то бързо!!!
May the BMW force be with you!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fortune » 03 Юни 2004, 20:12

viper написа:Поредната ужасия:
Тва е направено нарочно от потребителя! :wink:
човек се учи докато е жив...

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 04 Юни 2004, 7:02

Айде пак се почна като нещо не ви е по кефа ще се сменя тоя и оня :maad: Проблема е очевиден и по него се работи от една седмица а това, че няма инфо за това е защото никой не ни плаща заплата за това и освен че работиме по този проблем си работиме и за заплатите и просто не остава време да се пише по форума.... Когато има някакво решение ще ви уведомим.
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 04 Юни 2004, 7:34

viper написа:Поредната ужасия:

това с
Местожителство:
Местожителство:
Местожителство:
Местожителство:
е мое дело :lol: ако ви дразни ще го махна :roll: просто исках да съм малко по различен :lol: :lol:
ХЕПИ ХИПИ - ВСЕЛА НАЦИЯ 8) :bgflag: :driving:
А м/у другото аз съм станал страшен виртуоз като пускам нова тема или мнение :lol: пиша пиша пиша и като съм готов натискам ctrl+n за нов прозорец в explorer-a в който е написана цялата тема и в първия натискам изпрати :arrow: дава ми "the page cannot be displayed" и давам бек до темата давам рефреш, ако не излезе мнението, повтарям процедурата с контрол+н и така докато не излезне...след като я пусна и я видя се уверявам, че не са 2 или 3 и ако е така просто изтривам последното докато някой друг не е написал след мен, защото тогава не е възможно :lol: ако последните три са мои изтривам ги едно по едно от последното към първото :arrow: иначе не може :idea:
Поздрави
Изображение

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 04 Юни 2004, 9:14

Работи се по въпроса!!!
Хубавата част е, че хостинга на този пуст форум се ПЛАЩА ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА КЛУБА, а се ползва от ВСИЧКИ - за това никой не се сеща?!?!?!!!! Не е ново за нас да има недоволни без да имат никакво участие! Форумът е хостван на слаба машина (като ресурси), която преди вършеше чудесна работа, но сега доста порастнахме и тя неможе да смогне най-вероятно! Така, че пичове налягайте си парцалките докато не съберем пари и не оправим нещата! Ако искате да се оправи по-бързо Ви приканвам да дойде всеки един от Вас на сбирка на ЕКО и да учавства примерно с 5лв. за общото благо! Другият вариант е да направим форума платен с годишна такса ... да видим колко хора ще останат потребители?!

Viper-е съжалявам, че не ти видях писанията преди снощната сбирка ... Така или иначе имаме да се продължим един разговор с теб, сега ще го разширим и с темата - кой плаща и кой поръчва музиката! Докъде ли ще ми издържат нервите ... не знам!

Предишна

Назад към Основен Форум