Проблем с форума
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
говорим
вече се водят разговори за смяна на хоста, всъщност са за започнали доста отдавна, просто сега ги ускоряваме значително... 

- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Един съвет .. мисля че ако се изтрият стрите мнение (по стари от 4-5 месеца примерно) мисля че малко ще се позабърза работата на MySQL-a .. ако има някой който е на ТИ с английския език .. да прати едно писмо на suppport@phpbb.com .. може да ни кажат някъкво решение ...

R.I.P Landikar
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
Не знам колко записи има в базата, но теоритично MySQL държи до 50 млн записа и скоро може да се килне съвсем , решение смяна на базата(не искам да съм аз тоя дето ще я мигрира
) или клъстеризация за да се запазят ценната информация която има тук... проблем е определено и хоста поиграх си малко и виждам че ауди форума е на същия хост и той изпитва подобни проблеми!

May the BMW force be with you!
- MOPKOB
- Правопис Мастър
-
- Кара: X5
Искате да кажете че сред нас няма нито един админ който да има време да оптимизира малко базата. хехеее.
Готинооо.
Готинооо.

- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
MOPKOB написа:Искате да кажете че сред нас няма нито един админ който да има време да оптимизира малко базата.
ами те админите са двама...
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
MOPKOB написа:Искате да кажете че сред нас няма нито един админ който да има време да оптимизира малко базата. хехеее.
Съвсем теоритично само постовете които са 75000 за всеки от тях се разходват поне около 15 записа съдържание, кой го е писал, в отговор на кое е, в коя тема, връзки към други таблици и т.н. това прави над 1 млн отделно от това се отбелязва в други таблици статистики и т.н. при условие че базата данни споделя процесора(ите) и памета с друг софт а ако се хоства още нещо на тази машина съвсем скоро ще стане невъзможно да се влиза тук, пак казвам всичко това е теоритически без да познавам архитектурата, а и готовите продукти които се ползват надали позволяват оптимизиране без да строшиш всичко или трябва да си с доста стаж с MySQL и PHP.
Така че решение трябва да се търси и то бързо!!!
May the BMW force be with you!
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Айде пак се почна като нещо не ви е по кефа ще се сменя тоя и оня
Проблема е очевиден и по него се работи от една седмица а това, че няма инфо за това е защото никой не ни плаща заплата за това и освен че работиме по този проблем си работиме и за заплатите и просто не остава време да се пише по форума.... Когато има някакво решение ще ви уведомим.

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
viper написа:Поредната ужасия:
това с
Местожителство:
Местожителство:
Местожителство:
Местожителство:
е мое дело

ХЕПИ ХИПИ - ВСЕЛА НАЦИЯ

А м/у другото аз съм станал страшен виртуоз като пускам нова тема или мнение

Поздрави
Работи се по въпроса!!!
Хубавата част е, че хостинга на този пуст форум се ПЛАЩА ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА КЛУБА, а се ползва от ВСИЧКИ - за това никой не се сеща?!?!?!!!! Не е ново за нас да има недоволни без да имат никакво участие! Форумът е хостван на слаба машина (като ресурси), която преди вършеше чудесна работа, но сега доста порастнахме и тя неможе да смогне най-вероятно! Така, че пичове налягайте си парцалките докато не съберем пари и не оправим нещата! Ако искате да се оправи по-бързо Ви приканвам да дойде всеки един от Вас на сбирка на ЕКО и да учавства примерно с 5лв. за общото благо! Другият вариант е да направим форума платен с годишна такса ... да видим колко хора ще останат потребители?!
Viper-е съжалявам, че не ти видях писанията преди снощната сбирка ... Така или иначе имаме да се продължим един разговор с теб, сега ще го разширим и с темата - кой плаща и кой поръчва музиката! Докъде ли ще ми издържат нервите ... не знам!
Хубавата част е, че хостинга на този пуст форум се ПЛАЩА ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА КЛУБА, а се ползва от ВСИЧКИ - за това никой не се сеща?!?!?!!!! Не е ново за нас да има недоволни без да имат никакво участие! Форумът е хостван на слаба машина (като ресурси), която преди вършеше чудесна работа, но сега доста порастнахме и тя неможе да смогне най-вероятно! Така, че пичове налягайте си парцалките докато не съберем пари и не оправим нещата! Ако искате да се оправи по-бързо Ви приканвам да дойде всеки един от Вас на сбирка на ЕКО и да учавства примерно с 5лв. за общото благо! Другият вариант е да направим форума платен с годишна такса ... да видим колко хора ще останат потребители?!
Viper-е съжалявам, че не ти видях писанията преди снощната сбирка ... Така или иначе имаме да се продължим един разговор с теб, сега ще го разширим и с темата - кой плаща и кой поръчва музиката! Докъде ли ще ми издържат нервите ... не знам!
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3