Слагат нови камери по улиците на София и КАТ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

Слагат нови камери по улиците на София и КАТ

Мнение от Burningparis » 07 Фев 2008, 16:56

С оглед на това, че миналата седмица ми написаха акт за 50лв и 10 точки след като се гледах как камера ме е снимала на червено оранжево.....

Още камери по улиците на София
news.bg

Слагат нови камери по улиците на София и КАТ вече електронно ще издава актове за нарушения. Това на практика е вторият етап от изграждането на системата за видеонаблюдение в столицата.

С нея ще бъде създаден специален център в КАТ, в който електронно ще се издават наказателни постановления на засечените в нарушение. Новата система от камери ще струва 10 милиона лева и трябва да бъде завършена до юни.

Тя ще обхване района около Националния стадион "Васил Левски" - бул. "В. Левски" - Спортната палата, Петте кьошета и оттам ще се разклонява към площад "Славейков" и пл. "Гарибалди".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 07 Фев 2008, 17:32

:evil: :evil: :evil:

Потребител
Аватар

Мнение от Loner » 07 Фев 2008, 17:38

Неприятна новина :(

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 07 Фев 2008, 17:43

На мен май са ми сбъркали адреса в кат... :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 07 Фев 2008, 18:17

Ми колеги к'во да се прави, ще трябва да престанете да минавате на червено :!:
Еле пък ако се следи за това дали си се наредил в правилната лента на светофара - ЕВАЛА. Знам, че много хора тук са свикнали да карат тарикатската, но няма как колеги, тези правила са за спазване ;) .
Изображение

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 07 Фев 2008, 18:22

Pavlinius написа:Ми колеги к'во да се прави, ще трябва да престанете да минавате на червено :!:
Еле пък ако се следи за това дали си се наредил в правилната лента на светофара - ЕВАЛА. Знам, че много хора тук са свикнали да карат тарикатската, но няма как колеги, тези правила са за спазване ;) .
ами ако стане и за лентите ше има война :mhihi: ти представяш ли си в софия в тая навалица колко ще трябва да 4акаш,по добре да се оправи трафика и тогава да мислят за тея работи
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 07 Фев 2008, 18:45

bavareca_86 написа:
Pavlinius написа:Ми колеги к'во да се прави, ще трябва да престанете да минавате на червено :!:
ами ако стане и за лентите ше има война :mhihi: ти представяш ли си в софия в тая навалица колко ще трябва да 4акаш,по добре да се оправи трафика и тогава да мислят за тея работи

Представяш ли си колко снимки ще имаш, като си със служебната :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Колкото до камерите, без коментар, те светофарите немогат да си оправят да светят като хората, а не по 15 секунди зелено, та още камери ще слагат, тероризират народа вече, баси. А онова с 10-те лв. на стотинки в КАТ-аджийте ме приби :shock: :mhihi: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

Мнение от Burningparis » 07 Фев 2008, 18:49

прав си принципно ...
мен ме снимаха сутринта в 7.45 докато терикатската си минавах на жълто последна кола на мокро и то светва червено точно когато половината кола е под светофара ...бързане за работа баце ... действието се развива до Булбанк Преди ЦУМ.

И честно да ви кажа според мен тази история с камерите е за измиване на ръчичките и някой да лапне 10 милки за камерки.... в тая бандитска държава на оня боклук Стави му дадаха 3 години условно мен тука на първата седмица ме викат за снимката .....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tech0 » 07 Фев 2008, 18:54

Съгласен. ;)
БМВ е религия чада мои ,споменаването на Марката до марки като фиат и др кокошарници е обидно ! карайте си там недозавиващите балонообразни бавнооборотни автомобилчета чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 фиата

I ride across town on my black boomer
‘Cause I’ve got a black boomer, it is always with me
‘Cause I’ve got a black boomer, fast and wild
‘Cause I’ve got a black boomer, such a lively boomer
Take seat, don’t hesitate girl, let’s go for a ride

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 07 Фев 2008, 19:04

Евала само така ... Много мразя кисели тарикати дето минават на червено при положение че вече има и броячи на светофарите ;) Можеш да спреш пре-спокойно ... Надявам се на 3ти етап да сложат и камери дето да броят автомобилите на светофарите за да се избегнат малко задръстванята и да седя 2 минути на червен светофар при положение че и не преча на никой ... и Няма никви коли ... Както и да премахнат малко безмислени светофари в София не са малко.
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 07 Фев 2008, 19:05

bavareca_86 написа:

Абе не го разбрахте и тва е, хаоса се създава от КАТ, само погледни сигнализацията и тъпите светофари, ама така е по арно, да изнервиш хората, после цък тука 20лв цък тука 50лв...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 07 Фев 2008, 20:58

аз 1000 пъти ви казах че първо шофиорите трябва да се научат да карат с адекватни реакции и светофарите да светят червено за лентите в които има 2-3 коли, повече отколкото за лентите с задръстване ама няма кой да го чуе
поне можем да караме малко по адекватно а после се сърдите че голфовете бибиткали на още на жълто, ми ще бибиткат като някой реагират като склерозирали баби :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 07 Фев 2008, 23:59

Сега остава да почне и някой да ги гледа тия камери, защото имам чуството, че 99% от нарушенията не се санкционират, говоря за заснетите нарушения!
На орлов мост специално съм свидетел на неща много по брутални от минаване на чисто червено и то доста често и ако се санкционира поне 70% от всичко това колите по улиците ще намалеят от това че ще има бая хора без книжки!
Изображение

The last M40 driver
Аватар
Кара: e31-1 и е31+1

Мнение от La4u » 08 Фев 2008, 0:04

Вчера получих призовка :dunno:

незнам кво съм правил, ще се види на 12.02 :cop:
(<OO \ (||||)(||||) / OO>)

А главния въпрос е : докога в редиците на ЗАКОНА ще се допускат хора , които нямат никакъв умствен багаж,които са взели изпита за полицай,който се състои в забиването на 20см пирон в букова дъска само с глава?

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 08 Фев 2008, 11:59

bavareca_86 написа:

Я един въпрос с повишена трудност:
Кога ще чакаш повече на светофара - когато пред теб трябва да минат 20 коли, или когато пред теб трябва да минат 20 коли + 10 "тарикатската", от съседната лента? М? Айде нЕма нужда точно с тоя безсмислен аргумент да излизаш. А че София е задръстена от коли няма спор. Ама систематичното неспазване на правилата по кръстовищата само допринася за хаоса в движението. :roll:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Следваща

Назад към Извън Темата