Активност в форума ?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Активност в форума ?

Мнение от rtzankov » 30 Май 2004, 23:19

Здравейте,
седя си аз в нас .. и чета из форума и по едно време видях един пост на Еva* и си викам чакай да хвърля един поглед на другите форуми ... и реших да погледна първо този на Пежо :idea: намерих адреса на форума им .. и го разгледах .. и мога да кажа само хубави неща за него :P добре структориран подреденост на темите, цивилизовани постове и т.н. малко ме подразни единственно факт-а че админите и модераторите там не обръщат голямо внимание на писането на латиница по форумите... доста е неприятно поне за мен .. :( както и да е реших след това да погледна форум-а на Ауди ... какво да Ви кажа .. "ужас и безумие" :roll: в болшинството от темите някой се опитва да завърже някакъв смислен разговор на отговорна тема .. и след 2 максимум 3 поста започват разговори от типа разговор между двама съседи от село Горнонанадолнище ... смешна работа (нищо лично - това е мое мнение)
Това което ми направи силно впечатление е това, че максималния брой на активни потребители в другите два форум-а е по голяма от тази на БМВ форум-а .. което на мен поне ми се струва доста странно ...

Ето вижте

БМВ форум :
Изображение

Пежо форум :shock: :
Изображение

Ауди форум :
Изображение

Някой има ли логично обяснение на това .. какъвто и да е отговора ..
според мен БМВ форум-а си остава номер едно !
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 30 Май 2004, 23:28

това става с уговорка
разбират се да влезнат заедно, набутват и гости, щото и те се броят, и така:) ако си нямам работа, мога да отворя 100 прозореца с форума като гост и готово:) важно е реалния капацитет какъв е, и мисля, че на всички е ясно къде е истинския пауър:)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fortune » 31 Май 2004, 0:37

Engi написа:това става с уговорка
разбират се да влезнат заедно, набутват и гости, щото и те се броят, и така:) ако си нямам работа, мога да отворя 100 прозореца с форума като гост и готово:) важно е реалния капацитет какъв е, и мисля, че на всички е ясно къде е истинския пауър:)

Ако отвориш 100 прозореца, дори 100 000 нищо няма да стане. Има едни неща наречени бисквитки ( cookies ) и едни ip-та, които леко лимитират тези действия :D И все пак ако успееш имаш 23 бири от мен :) За Ауди форума не знам, но за Пежото няма как да стане 185 потребители ще ме извинявате. Някой е пипал тук там, което не му прави чест :) Иначе и в двата форума има наистина културни и умни хора! Ние сме малко по-напред и даваме пример, в което няма нищо лошо :)
човек се учи докато е жив...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Велко » 31 Май 2004, 1:17

А има едни неща...викат им proxy-та :wink:
Изображение

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 31 Май 2004, 10:54

Според мен броя на едновременните посещения не говори нищо за определения форум. За нас може нашия да е номер 1, също както за Ауди-феновете техния е номер 1 и за всички останали.
Няма значение колко са он-лайн в даден момент, важно е колко смислени и интересни неща се пускат, и не мисля, че ние сме новер едно в това отношение......
Така че недейте така спрямо другите форуми.......
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

Ценко изложбения
Аватар

Мнение от rtzankov » 31 Май 2004, 11:33

ati с този псот целта не ми беше да казвам колко са трагични другите форуми .. напротив останах инзенадан .. но когато видях 185-е онлайн потребителя на Пежо останах така :shock: и не мога да загрея как е станало ... и аз се сетих с лека корекция на ДБ-то на форум-а може да се постигне такъв резултат .. ма кой ли има полза от това .. освен да се бият в гърдите .. че са номер едно .. едва ли ... затова пуснах тая тема .. а това за смислените постове .. не знам .. ма ауди форум-а изпадат от тая класация поне според мен ...

и така МИР !
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 31 Май 2004, 12:05

ati написа:...Няма значение колко са он-лайн в даден момент, важно е колко смислени и интересни неща се пускат, и не мисля, че ние сме новер едно в това отношение......

Евала Ати :yes: Ето това нещо исках отдавна да чуя и от друг, защото по едно време си мислех, че аз съм се побъркал :idea: Прави ми впечатление, че вече влизам в форума и не преглеждам темите с интерес, напротив, даже в повечето случай като отворя форума и видя че има 4 нови теми в основния с заглавия от сорта на:
"Някой знае ли на кого са ..."
или
"Какво ще кажете?"
"До пловдивчани"
"Може ли?"
"дайте снимки от битуаренските"
ми се отщява за 2 седмици напред да отварям "Основния"...дали съм само аз :?:
Ами колко интересни теми и мнения има който "потъват" в купчината безмислени отговори писани от едни и същи хора който нямат работа и се чудят в коя тема какво могат да бучнат :idea:
В другите подфоруми според мен е по приемливо състоянието откъм съдържателни теми, но във всяка една тема особенно тези от по 6 страници (например във Streetracers) 95 % от мненията са "пълнеж" и вече се уморявам във всяка една интересна тема да търся някой от хубавите постове от който мога да науча нещо, нещо интригуващо или полезно писани от alx, kay... и много други хора, на който всеки един пост е сам по себе си ужасно съдържателен и точно казан на место, псоледван от приблизително 18 пост-а от рода на "Евала"; "Много добре казано" и т.н. има и много други хора който пишат точно където трябва и когато трябва, те знаят кои са и няма нужда да ги споменавам :wink:
Не искам да кажа, че всички трябва да сме като в казармата, защото все пак това е форум...може би и половината от мойте мнения не са съдържателни, но не са в всяка тема и най-важното - поне се опитвам да вметна нещо пропуснато, или да изкажа моето мнение с което очаквам да видя отзивите на хора който биха ме поправили ако греша и биха обяснили така, че да накарат темата да тръгне по идеалната насока а именно да се стигне до максимално извличане на ценна информация, предоставена по начина по който и най-невежия би разбрал за какво иде реч :arrow: вместо това става като в приказката за орела, рака и щуката :evil:
Тук хората не се делят по това колко мнения имат, и дали често пускат теми :arrow: моля ви не се борете така да направите впечатление :arrow: особенно като се включвате в добри откъм материал теми с несъдържателни постове :idea:
Не знам защо доста от потребителите мислят, че в форума е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО като влезнеш да напишеш нещо :?:
За да няма обидени няма да цитирам имена...мисля, че сме достатъчно хора за да се сетим кога е редно да правиш нещо, и кога не, НЕЗАВИСИМО ЧЕ НЕ ВИНАГИ ИМА КРИТИКА :idea: все пак при наличието на толкова потребители, трябва да има и някакъв самоконтрол :wink:

Нека сами си направим да ни е по приятен и добър форума И МОЛЯ ВИ УСЕЩАЙТЕ СЕ :idea:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fortune » 31 Май 2004, 12:46

xenon написа:А има едни неща...викат им proxy-та :wink:

Има да, ама туко така не се намират 100 проксита, с които да си играйкаш :wink: + това точно със 100-те прозореца никой няма да се занимава :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 31 Май 2004, 12:55

Аз мога да ти гарантирам, че такива уговорки в Ауди форума не е имало, не вярвам и да има за в бъдеще. :idea: За Пежо - и на мен ми се вижда невероятно, но не мога да повярвам, че някой може да се занимава с подобни глупости...
В крайна сметка кой гледа статистиките? И какво се предполага, че трябва да доказват те? :?

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 31 Май 2004, 12:56

Аз мога да ти гарантирам, че такива уговорки в Ауди форума не е имало, не вярвам и да има за в бъдеще. :idea: За Пежо - и на мен ми се вижда невероятно, но не мога да повярвам, че някой може да се занимава с подобни глупости...
В крайна сметка кой гледа статистиките? И какво се предполага, че трябва да доказват те? :?

Ценко изложбения
Аватар

Мнение от rtzankov » 31 Май 2004, 13:01

Penchev написа:...

Добре Пенчев, превзе ми темата :lol: .. поне да се опитам този път да кажа нещо смисленно :!:

Аз също много се дрзня от постове от типа който ти показа .. но какво решение на въпроса виждаш .. според мен е трудно и да не кажа невъзможно да накраш хора на по 15-16 години да мсилят така както мислиш ти или някой друг осъзнал се човек .. може би с повече работа на модераторите пак ще се пребориме с този проблем .. но не съм сигурен че изтриването на подбни мнения ще спре авторите да измислят нови и нови глупости .. не знам .. може би трябва да има още един форум в основната категория и там да се слагат тези постове .. който има желание да ги чете ... но не и да се наптрапват на всички ... когато аз започнах да пускам теми в форум-а имах доста "неразбирателства" с модераторите .. но с времето "усетих" кое къде трябва да се пост-ва .. мисля, че просто им трябва време на хората да свикнат, че това не е IRC канал в който всеки излива "простотията" си .. и другите са длъжни да го слушат ...

\/ братя !
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gogichus » 31 Май 2004, 14:01

fortune написа:

Ако отвориш 100 прозореца, дори 100 000 нищо няма да стане. Има едни неща наречени бисквитки ( cookies ) и едни ip-та, които леко лимитират тези действия :D И все пак ако успееш имаш 23 бири от мен :) За Ауди форума не знам, но за Пежото няма как да стане 185 потребители ще ме извинявате. Някой е пипал тук там, което не му прави чест :) Иначе и в двата форума има наистина културни и умни хора! Ние сме малко по-напред и даваме пример, в което няма нищо лошо :)

Напълно честно беше. Просто тази тема беше хвръкнала по ICQ :ok:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 31 Май 2004, 14:02

разбират се да влезнат заедно, набутват и гости, щото и те се броят,

Не, не е това. Сега ще Ви издам тайната :wink: Кликнете сега тук! http://peugeot.index.bg/forum/viewtopic.php?t=749 :!: Темата е видяна от 14792!

Ето заради тази тема, която обиколи надлъж и шир България има толкова много регистрирани посещения в клуба в един ден. Ето такива теми вдигат рейтинга на всеки форум. :D

Колкото до добрите думи за нас, радвам се, че сме постигнали качество в темите. :D Примерът сте вие.
Да караш Peugeot е страст!

Потребител
Аватар

Мнение от pafka » 31 Май 2004, 14:30

Ева разкри "тайната" на едновременните посещения във форума на Пежо и аз като модератор да потвърдя, че никой няма да се занимава да променя данните на статистиката.
Колкото до кирилицата - аз съм твърдо да я въведем като задължителна, но за сега се допускат и мнения на латиница. Наблюденията ми са, че хората сами се усещат и не прекаляват, но мащабите са различни :P

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fortune » 31 Май 2004, 14:32

Да, но потребителите не само трябва да са онлайн заедно в един ден а в един промеждутък от 5 минути :idea: Пак ми се струва нереално :shock: И все пак знае ли човек :) Аз ви съветвам да си рестартирате броячите, защото най-малкото това не е актуалната цифра, която искат да виждат хората и надали ще бъде подобрена скоро. Което я обезмисля.

Следваща

Назад към Основен Форум