...
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Значи бушона правилно си се ориентирал и си го сменил.
След клапана не трябва да минава газ.Единствено на включен контакт като изцъка тогава.Фъщенето откъде идва от изпарителя или по тръбата след клапана.Много често се случва обогатителя отзад на изпарителя с 2-те жички да блокира.Като цъкнеш на контакт се чува фссс и колата се удавя.Пробвай да чукнеш с дръжката на една отверка корпуса на обогатителя лекичко и цъкни на контакт да чуеш дали се е оправило.
Иначе по въпроса за клапаните.Разкачаш тръбата дето влиза в изпарителя(демек изходната тръба на клапана) и гледаш дали изпуска газ.Със сапунена вода се проверява пък и със слюнка ще стане да видиш горе долу дали надува балон.Бензиновия също го разкачаш на изхода и палиш да видиш дали цвърчи бензин.Та това е общо взето.Успех и внимателно с искри и цигари
Пиши после.
След клапана не трябва да минава газ.Единствено на включен контакт като изцъка тогава.Фъщенето откъде идва от изпарителя или по тръбата след клапана.Много често се случва обогатителя отзад на изпарителя с 2-те жички да блокира.Като цъкнеш на контакт се чува фссс и колата се удавя.Пробвай да чукнеш с дръжката на една отверка корпуса на обогатителя лекичко и цъкни на контакт да чуеш дали се е оправило.
Иначе по въпроса за клапаните.Разкачаш тръбата дето влиза в изпарителя(демек изходната тръба на клапана) и гледаш дали изпуска газ.Със сапунена вода се проверява пък и със слюнка ще стане да видиш горе долу дали надува балон.Бензиновия също го разкачаш на изхода и палиш да видиш дали цвърчи бензин.Та това е общо взето.Успех и внимателно с искри и цигари

8.32
- PIONEER
- ентусиаст
-
Бушона не би трябвало да гори.Щом досега си е бил с един ампераж,сложил си същия като е изгорял и пак е заминал значи нещо се е бъгясало.Виж някъде дали не окъсява по веригата.Недей слага по-голям да не стане беля.
Друго,което си мисля за клапаните е да замериш с мултицет при изключено положение да не отива някакъв минимален ток към клапаните и да изтърват...Знам ли-такова чудо като твоето за първи път срещам,че и двата клапана да изпускат...Виж тоците и ако всичко е наред най-вероятно клапаните са повредени.
Ако има някакъв чалъм да пробваш с други клапани най-ясно ще добиеш представа дали са починали.Щях да ти сваля моите за пробата,защото нови са скъпи 30-40лв. парчето,ама си далеко...
Друго,което си мисля за клапаните е да замериш с мултицет при изключено положение да не отива някакъв минимален ток към клапаните и да изтърват...Знам ли-такова чудо като твоето за първи път срещам,че и двата клапана да изпускат...Виж тоците и ако всичко е наред най-вероятно клапаните са повредени.
Ако има някакъв чалъм да пробваш с други клапани най-ясно ще добиеш представа дали са починали.Щях да ти сваля моите за пробата,защото нови са скъпи 30-40лв. парчето,ама си далеко...

8.32
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
На "бензин" газовия клапан трябва да е затворен
трябва да има "0"!
Предполагам, че ключа "газ/бенз" е сдал багажа
.
Виж дали изпуска газ, като махнеш кабелчето от газовия клапан

Предполагам, че ключа "газ/бенз" е сдал багажа

Виж дали изпуска газ, като махнеш кабелчето от газовия клапан

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

- PIONEER
- ентусиаст
-
Абе щом са здрави недей ги сменя.Доста хора се оплакват,че новите бързо си отиват.Според мен недей пипа нещо,което си работи 

8.32
колкото и малоумно да звучи врътни клапъна, който ти изпуска на някоя страна(той се върти около оста си) и го остави така, пробвай 2-3 пъти на различни страни и виж дали ще се оправи. Имах подобен проблем и един газаджия уж добар искаше дса ми обясни че това няма логика и че не било така , но след като му показах остана безмълвен.....хахахаха
- PIONEER
- ентусиаст
-
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
ква е тая москвич-квич-квич тема бре 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782