странен проблем със запалването

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

странен проблем със запалването

Мнение от Fking » 18 Май 2004, 23:50

това ми се случи преди малко и доста ме озадачи

карам си аз, без никакви проблеми и спирам някъде.
След 10-15 престой, врътвам ключа и за моя изненада....нищо не става....
и по-точно, лампички по таблото светват (inspection, масло и т.н.)
както при палене, но не се случва абсолютно нищо друго. Никакъв шум от палене, от двигател, н и щ о.

пускам фарове, тва онова, имам си ток. Чудя се аз 10 мин, кво става, ръчкам. По едно време реших да отворя капака, погледах малко умно, затворих, влизам в колата и за пореден път се опитвам да запаля и...... взе че запали.
Гася, паля пак, вече няма никакви проблеми....

единственото различно което правих днес е че си взех cd player, и доста време слушах на изключен двигател.......

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Май 2004, 1:52

релето на стартера ти е загоряло и като ти падне малко акумулатора не ще да закачи ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Legba » 19 Май 2004, 9:18

Може и от четките на стартера да е така. При мен правеше абсолютно същия проблем и беше от четките. Бяха се изтрили и като е горещо не прилешваха плътно към ротора и неще нищо да направи както при теб.
Като истине сичко е ОК.
Ако земеш един чук и почукаш леко (ЛЕКО) по стартера и запали значи е от тях.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 19 Май 2004, 9:21

alx написа:релето на стартера ти е загоряло и като ти падне малко акумулатора не ще да закачи ;)

alx сигурно е прав, щото и при мен стана същото (бях забравил касетофона включен 2 дена без да паля колата). Всичко светва - пък неще да върти стартера. Като го възбудих малко алкумулатора и всичко си дойде на мястото.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 19 Май 2004, 14:32

колко е нормално да струва ремонта?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Май 2004, 15:52

що не легнеш отдолу и не се опиташ сам? лошо няма... знаеш ли колко е интересно да ровиш, да не говориме ако го оправиш колко ша ти е гот :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 19 Май 2004, 19:43

alx написа:що не легнеш отдолу и не се опиташ сам? лошо няма... знаеш ли колко е интересно да ровиш, да не говориме ако го оправиш колко ша ти е гот :)

:>>>
нямам реални шансове да го оправя

доста съм далече от тези неща...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Май 2004, 20:15

досещам се. но все се почва отнякъде. аз съм жив пример. първата кола която си купих не знаех колко цилиндъра е... това беше преди 13 години.

въпрос на желание и интерес е. ако ги имаш - няма пречки и оправдания. ако ги нямаш- тогава те разбирам. няма лошо. хора всякакви :) просто изказвам мнение.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 19 Май 2004, 22:06

по принцип и аз съм такъв фен ,но BMW-то те отказва от самоинициативи още в зародиш.. за да смъкна алтернатора например се дупих цял ден и накрая се оказа че колектора е залепен за ротора и трябва майстор да го смени все пак ,залепяйки го с специално лепило .. такива примери имам 10тина :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Шум

Мнение от 5етко 5етицата » 22 Юли 2004, 15:46

При запалване ма 520и '88, се чува лек шум, подобен на стържене. Неравномерно. Като триене. Само при запалване. В първите минути.
Изчезва като покарам малко.
Дали са четки на алтернатора?
Ориентировъчни цени за поправка?
Мерси.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 22 Юли 2004, 16:41

Alexi написа:по принцип и аз съм такъв фен ,но BMW-то те отказва от самоинициативи още в зародиш.. за да смъкна алтернатора например се дупих цял ден и накрая се оказа че колектора е залепен за ротора и трябва майстор да го смени все пак ,залепяйки го с специално лепило .. такива примери имам 10тина :D

какъв е тоя алтернатор с колектор :roll: и какво е това лепило, май твоя майстор малко ти е пошчупил алтернатора и го е подлепвал после :)
ти беше ли там да гледаш какво точно прави????

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 22 Юли 2004, 18:53

Там бях ,аз винаги съм там като ми се прави нещо по колата .. ся незнам как точно се нарича ,аз реших че е колектор .. имам предвид пръстена(меден) на който контактуват четките(също медни) и 2те неща заминават едновременно и се сменят ,но пръстена е залепен ,та след като се махне се залепя новия .. впрочем темата е стара вече доста карам така няма проблеми .. майстора даже даде гаранция 3 год. независимо от пробега..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Re: Шум

Мнение от ivantchoG » 23 Юли 2004, 12:53

5етко 5етицата написа:При запалване ма 520и '88, се чува лек шум, подобен на стържене. Неравномерно. Като триене. Само при запалване. В първите минути.
Мерси.

Не ми звучи като четки, има ли шум при натиснат и при отпуснат съединител, на ляв/десен завой, промяна при спиране/тръгване? Като отвориш капака можеш ли по-точно да определиш откъде се чува шума?

Цени за поправка /и време без напъване/:
Четки за алтернатор BOSH /медно-графитни/- 3,50лв.
5мин. за сваляне на регулатора от алтернатора /четките са на него/- къса отвертка
20мин. за смяна на старите четки /запойване с поялник поне 100Вт/
15мин. за слагане обратно

Крайна цена като за тебе - 1бр./словом една бира/
Всичкото това го направих вчера на мойта е30. При тебе разликата може да е само в мястото на алтернатора /и оттам във времето за монтаж/демонтаж/

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Шум

Мнение от 5етко 5етицата » 23 Юли 2004, 16:15

ivantchoG написа:
5етко 5етицата написа:При запалване ма 520и '88, се чува лек шум, подобен на стържене. Неравномерно. Като триене. Само при запалване. В първите минути.
Мерси.

Не ми звучи като четки, има ли шум при натиснат и при отпуснат съединител, на ляв/десен завой, промяна при спиране/тръгване? Като отвориш капака можеш ли по-точно да определиш откъде се чува шума?

Цени за поправка /и време без напъване/:
Четки за алтернатор BOSH /медно-графитни/- 3,50лв.
5мин. за сваляне на регулатора от алтернатора /четките са на него/- къса отвертка
20мин. за смяна на старите четки /запойване с поялник поне 100Вт/
15мин. за слагане обратно

Крайна цена като за тебе - 1бр./словом една бира/
Всичкото това го направих вчера на мойта е30. При тебе разликата може да е само в мястото на алтернатора /и оттам във времето за монтаж/демонтаж/

ivantchoG, БЛАГОДАРЯ!
Пиши ми как да те мамеря.

ПРИТЕСНЯВА МЕ ЗАПОЯВАНЕТО. С ПОЯЛНИК ЛИ СЕ ПРАВИ ПОНАЧАЛО ИЛИ Е НАШЕНСКИ ВАРИАНТ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zik » 24 Юли 2004, 8:44

На мене ми звучи като лагери на алтернатора. Четки не могат да стържат.

Следваща

Назад към E36