Почуква от клапан или...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Почуква от клапан или...

Мнение от stilkoood » 16 Яну 2008, 20:16

Колеги, в началото ми почукваха повдигачите само когато палех и то ако са минали два-три дни престои. В един момент почукването не спря.... чува се само от еин повдигач , кажете ако някой е имал такъв проблем, повдигач ли може да е или паричките между клапан и повдигач? Защото майстори много всеки различни причини ми изтъква. Вала е добре, гледаха го/ :?: :confused:
Наздраве !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325 Turbo

Мнение от asi_tulev » 16 Яну 2008, 22:09

Ако мотора е М40 - теми бол.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 330d

Мнение от nnniksannn » 16 Яну 2008, 22:10

задържал ти е повдигача наи вероятно

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30

Мнение от flober » 17 Яну 2008, 15:34

първо пробваи с промивка на мотора и слагаи хубаво масло
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stilkoood » 17 Яну 2008, 15:45

...винаги съм гледал да слагам хубаво масло... това с промивката не е лоша идея... :roll:
Наздраве !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: Почуква от клапан или...

Мнение от ивчо3 » 17 Яну 2008, 18:14

stilkoood написа:Колеги, в началото ми почукваха повдигачите само когато палех и то ако са минали два-три дни престои. В един момент почукването не спря.... чува се само от еин повдигач , кажете ако някой е имал такъв проблем, повдигач ли може да е или паричките между клапан и повдигач? Защото майстори много всеки различни причини ми изтъква. Вала е добре, гледаха го/ :?: :confused:

И аз имам същия проблем, но промивката не го отстрани. Карам си я така, ще видя какво може да се направи тази година лятото.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stilkoood » 17 Яну 2008, 22:24

...ами и аз така я карам, вече трети месец.... интересното е, че ходих в сервиза при препоръчан майстор... и онзи я провери и каза " Карай ... давай повече газ и усилвай музиката, за да не чуваш..... всичко е ОК..." :dunno:
Наздраве !!!

Потребител
Аватар

КАРАЙ

Мнение от DJ DEMY BOY » 17 Яну 2008, 22:39

ТАКА ТИ Е КАЗАЛ ЩОТО ПРОЦЕДУРАТА ПРИ М 40 Е СМЯНА НА ВАЛ ПАВДИГАЧИ И КОБИЛИЦИ =1000 К ОКОЛО ЗАТОВА КАРАШ ДОКАТ МОЖЕ БЕЗ ДА ТИ ПУКА :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535д

Re: Почуква от клапан или...

Мнение от stenli_bmv » 18 Яну 2008, 19:31

stilkoood написа:Колеги, в началото ми почукваха повдигачите само когато палех и то ако са минали два-три дни престои. В един момент почукването не спря.... чува се само от еин повдигач , кажете ако някой е имал такъв проблем, повдигач ли може да е или паричките между клапан и повдигач? Защото майстори много всеки различни причини ми изтъква. Вала е добре, гледаха го/ :?: :confused:
Някои от повдига4ите са ти за смяна :!:По добре сега ги смени вси4ките,отколкото после да заминат вала и кобилиците.И пак за вси4ки тук с двигател М 40,караите с хубаво масло,колите си :idea: Ако все о6те двигателя си достига 6250об.и си изкл.нормално без да барка газоразпределението,все о6те имате 6анс да направите не6то,например да си смените повдига4ите,да си задържат нормално маслото в тях и така да се спре това тракане,което води до не добро омасляване на вала и кобилиците

Назад към E36