posting.php сдава багажа

Ние сме благодарни за всяко мнение за нашия сайт, изразено от вас! Ако имате проблеми или някакви предложения, моля публикувайте ги тук. Всички новини и промени ще бъдат съобщавани в този форум. Могат да публикуват и нерегистрирани потребители, но безсмислени мнения и коментари ще бъдат трити.

Модератор: I.Voykov

младши ентусиаст
Аватар

posting.php сдава багажа

Мнение от MARFI » 18 Дек 2007, 20:00

Привет, в е28 форума, в извън темата и тн, се забелязва напускането на една тема няколко пъти, както и пускането на отговор по няколко пъти, което според моето скромно мнение се дължи на пренатоварването на:

а) mysql базата
б) maximum timeframe for execution of php on the server is reached
в) posting.php is looping and requesting/sending the info to the DB over na over again.
г) и трите.

Предлагам ако може да се каже някъде на потребителите да не помпат на рефреш нито да се пробват да пускат съобщението пак, а да изчакат докато белия екран пред очите им не изчезне и не получат уведомление, че темата им отговора им е постнат.

Предлагам и ако е възможно да се позачистят, неактивни потребители, стари тем и тн, за да се облекчи малко базата ако може.

Не искам да се бъркам в админската работа разбира се, само се опитвам да помогна защото форума много ми допада, ако админите се съгласят може да им предложа оптимизиран код за posting.php πο-"стегнати" и бързи заявки, за да видим дали ще се оправи.

Поздрави.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 18 Дек 2007, 22:17

На мен ми го прави тоя номер, но винаги дори и да излезне на екран, че страницата не може да се зареди после като проверя поста ми е там... т.е. слага го, но потвърждението нещо се дилейва прекалено много и IE сдухва капаците....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MARFI » 18 Дек 2007, 22:27

Не е до Интернет Екслорер, а до информацията, която му се подава.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 19 Дек 2007, 7:57

Наистина не е от IE- и с Опера-та, и с Мозила-та го прави тоя номер на моменти. Аз поне му свикнах вече и при нужда си трия излишното, но наистина е дразнещо- някъде бях видял мисля 4 или 5 еднакви поста... Ако може да се оправи ще е добре, но и ако човек после си погледне коментара не е проблем да изтрие повтарящите се постове ако се е получил бъг...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MARFI » 19 Дек 2007, 14:12

Е ако не си админ или мод, не може да си триеш постовете, не знам може да сме достигнали максимума на phpbb и да се наложи да се ползва нещо по-мощно.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 19 Дек 2007, 14:31

MARFI написа:Е ако не си админ или мод, не може да си триеш постовете, не знам може да сме достигнали максимума на phpbb и да се наложи да се ползва нещо по-мощно.

Напротив- можеш, стига да забележиш бързо бъгчето... Когато мнението ти е последно в темата имаш бутон Х с който можеш да го изтриеш. Ако са се получили 5-7-10 еднакви поста просто повтаряш процедурата няколко пъти... Дразнещо е разбира се, но предпочитам да си ги изтривам когато мога... А дори и някой да е писал след мен- бутончето Промени и замествам коментара с многоточие. Не е идеалният вариант, но е по-добре от това да се чете едно и също нещо 2 пъти...
С 2 думи- желание като има и начин ще се намери...
Изображение
Изображение

Новини
Аватар

Re: posting.php сдава багажа

Мнение от Новини » 20 Дек 2007, 0:53

MARFI написа:.....

Около празниците ще направим една техническа профилактика и ще прегледаме и всичко, описано от теб. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 06 Яну 2008, 17:52

ъпдейт: не видях тази тема и пуснах наново http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=75014

има си тулове запроверка на mysql-а, според мен са обозени индекси или нещо го пренатоварва по принцип. отделно отдавна ви посъветвах горещо да го махнете пхпбб като енджин защото е тотална боза...

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 06 Яну 2008, 18:10

t0sh написа:има си тулове запроверка на mysql-а, според мен са обозени индекси или нещо го пренатоварва по принцип. отделно отдавна ви посъветвах горещо да го махнете пхпбб като енджин защото е тотална боза...

Обозени са не индекси, а всичко. Ама не е обозено, а е твърде много модифицирано.
За 55-ти път пиша, че тези проблеми в момента поединично не могат да се решат. Ако имаме късмет, лятото ще минем на phpbb 3.

Всякакви други платформи ги забравете освен ако някой наистина не ме убеди в преимеществата на друга платформа, както и че няма да загубим нито съществуващите структури на форумите+постингите в тях, нито аташираните файлове, инфото в профилите и всичко останало.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 07 Яну 2008, 16:03

!!Asen_X написа:
t0sh написа:има си тулове запроверка на mysql-а, според мен са обозени индекси или нещо го пренатоварва по принцип. отделно отдавна ви посъветвах горещо да го махнете пхпбб като енджин защото е тотална боза...

Обозени са не индекси, а всичко. Ама не е обозено, а е твърде много модифицирано.
За 55-ти път пиша, че тези проблеми в момента поединично не могат да се решат. Ако имаме късмет, лятото ще минем на phpbb 3.

Всякакви други платформи ги забравете освен ако някой наистина не ме убеди в преимеществата на друга платформа, както и че няма да загубим нито съществуващите структури на форумите+постингите в тях, нито аташираните файлове, инфото в профилите и всичко останало.

forum.4at.info - смея да твърдя има поне толкова постове колкото тук на ден а вероятно и в ПЪТИ повече (300 000 - 600 000 поста на месец = 10-20 000 поста на ДЕН). минахме от тъпия phpbb на smf - не беше безболезнено, има кво да се поработи но:
1. не пиша вече супер-къстъм пачове защото може да се хаква с поглед, ВКЛЮЧИТЕЛНО въпреки това имаше случай да се сдобият с достъп до МАШИНАТА. т.е. не засяга само форума !!!
2. няма проблеми с базата данни поради идиотски недоизмислици, кода е супер стегнат, както и планирането на таблиците в майскюл
3. всички мнения, юзери профили и настройки останаха.

незнам само за галерията как ще е, при нас няма такава - но на всичко има алтернатива и конвертори. Определено не бих си върнал няколкото дена бъхтане за да остана на пхпбб - това е 100% !!!

за първа стъпка като лесна бих препоръчал нормален ъпгрейд на последна версия пхпбб - пипа уж по таблиците също и оптимизира.. .на теория... и пач с дифф-ове или презаписване не би трябвало да затрудни много връщането на шукариите като галерия и подобни

отделно както казах mysql-а си има туулове за чек и фикс на проблеми. и трета възможност да се прегледат малко query-тата и където има нужда да се добави някой друг индекс - горкия пхпбб определено има нужда да му се оптимизират брутално таблиците в mysql.

п.с. и още нещо - ние от събраните пари купуваме мощни сървъри (при нас трябват не-един та малко сме вътрешно ма нали е за каузата :)). та идеята е защо там не отделите пари от бмв касата за една здрава машина за около 2+ бона която да обслужва форума и сайта? незнам каква е сегашната но дава признаци на задъхване - при положение че не ви се оптимизира форума.

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 07 Яну 2008, 18:51

t0sh написа:та идеята е защо там не отделите пари от бмв касата за една здрава машина за около 2+ бона която да обслужва форума и сайта? незнам каква е сегашната но дава признаци на задъхване - при положение че не ви се оптимизира форума.

Това беше направено още преди около две години. Форума е на самостоятелна машина с достатъчно добри параметри, че да не се задъхва и в следващите три години. От хардуера и хостинга няма какво повече да се желае.

За останалите неща сто пъти съм писал вече и ми писна да повтарям. Някъде назад из темите тези въпроси за разисквани до припадане.

За какво посочваш броя постинги, при положение, че е пределно ясно, че проблема изобщо не е в това. Тази платформа може да поеме в стотици пъти повече постинги дневно без да се срути.
Загледай ImageShack бара... ето ти една от причините. Индекса пък цикли заради статистиката на чата и т.н и т.н.

В момента няма вариант като "нормален ъпдейт до последната версия". Впредвид модификациите, които са правени (не говоря за инсталиране на мод-ове), настоящата версия (праисторическа е) е най-доброто, което може да работи сравнително нормално. Ще си играем да преправяме всичко едва когато има стабилен релийз на 3-та версия.

Толкова по въпроса с платформата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 07 Яну 2008, 20:52

аз знам че е занимавка, посочих няколко различни подхода.

а броя постове айде да има значение, дали имаш 300 или 300 000 поста базата данни + колко едновременни заявки се изпълняват... примерно :) отделно точно 1 ред грешен код ще ти дам който ще срути веднага М процесорна машина. това е ефекта на пхпбб с много леко-недомислени проектирания.

проблема всъщност е в това че както аз го виждам форума си умира, в е36 (и не само) е пълно с двойни и тройни постове и се бави когато си поиска. Едва ли ще издържи до лятото това положение - мое мнение.

а за ъпгрейд - айде да има начин. правят се дифове на пачовете в момента и се прилагат върху новата версия. не е невъзможно...

тва е от мен и аз повече няма да пиша по темата ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' e36 318i
Мечтае да кара: e36 ///M3
Детайли за колата: M43B18

Мнение от BMWMHartge » 10 Яну 2008, 18:37

малеее posting.php направо си отива незнам какво става.Пускам тема след 5 мин се пуска..Не ми приема като пуснати някои отговори по тема...Претоварено е мисля sql
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Яну 2008, 19:26

момчета, наистина пост-ването е станало бавно и понякога не завършва успешно...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 15 Яну 2008, 21:44

alx написа:момчета, наистина пост-ването е станало бавно и понякога не завършва успешно...

Идната седмица ще затворим форума за един или два дни и ще видим как ще го закърпваме.

Следваща

Назад към Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума