posting.php сдава багажа
Модератор: I.Voykov
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
posting.php сдава багажа
Привет, в е28 форума, в извън темата и тн, се забелязва напускането на една тема няколко пъти, както и пускането на отговор по няколко пъти, което според моето скромно мнение се дължи на пренатоварването на:
а) mysql базата
б) maximum timeframe for execution of php on the server is reached
в) posting.php is looping and requesting/sending the info to the DB over na over again.
г) и трите.
Предлагам ако може да се каже някъде на потребителите да не помпат на рефреш нито да се пробват да пускат съобщението пак, а да изчакат докато белия екран пред очите им не изчезне и не получат уведомление, че темата им отговора им е постнат.
Предлагам и ако е възможно да се позачистят, неактивни потребители, стари тем и тн, за да се облекчи малко базата ако може.
Не искам да се бъркам в админската работа разбира се, само се опитвам да помогна защото форума много ми допада, ако админите се съгласят може да им предложа оптимизиран код за posting.php πο-"стегнати" и бързи заявки, за да видим дали ще се оправи.
Поздрави.
а) mysql базата
б) maximum timeframe for execution of php on the server is reached
в) posting.php is looping and requesting/sending the info to the DB over na over again.
г) и трите.
Предлагам ако може да се каже някъде на потребителите да не помпат на рефреш нито да се пробват да пускат съобщението пак, а да изчакат докато белия екран пред очите им не изчезне и не получат уведомление, че темата им отговора им е постнат.
Предлагам и ако е възможно да се позачистят, неактивни потребители, стари тем и тн, за да се облекчи малко базата ако може.
Не искам да се бъркам в админската работа разбира се, само се опитвам да помогна защото форума много ми допада, ако админите се съгласят може да им предложа оптимизиран код за posting.php πο-"стегнати" и бързи заявки, за да видим дали ще се оправи.
Поздрави.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
На мен ми го прави тоя номер, но винаги дори и да излезне на екран, че страницата не може да се зареди после като проверя поста ми е там... т.е. слага го, но потвърждението нещо се дилейва прекалено много и IE сдухва капаците....
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Наистина не е от IE- и с Опера-та, и с Мозила-та го прави тоя номер на моменти. Аз поне му свикнах вече и при нужда си трия излишното, но наистина е дразнещо- някъде бях видял мисля 4 или 5 еднакви поста... Ако може да се оправи ще е добре, но и ако човек после си погледне коментара не е проблем да изтрие повтарящите се постове ако се е получил бъг...
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
MARFI написа:Е ако не си админ или мод, не може да си триеш постовете, не знам може да сме достигнали максимума на phpbb и да се наложи да се ползва нещо по-мощно.
Напротив- можеш, стига да забележиш бързо бъгчето... Когато мнението ти е последно в темата имаш бутон Х с който можеш да го изтриеш. Ако са се получили 5-7-10 еднакви поста просто повтаряш процедурата няколко пъти... Дразнещо е разбира се, но предпочитам да си ги изтривам когато мога... А дори и някой да е писал след мен- бутончето Промени и замествам коментара с многоточие. Не е идеалният вариант, но е по-добре от това да се чете едно и също нещо 2 пъти...
С 2 думи- желание като има и начин ще се намери...
- Новини
-
Re: posting.php сдава багажа
MARFI написа:.....
Около празниците ще направим една техническа профилактика и ще прегледаме и всичко, описано от теб.

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
ъпдейт: не видях тази тема и пуснах наново http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=75014
има си тулове запроверка на mysql-а, според мен са обозени индекси или нещо го пренатоварва по принцип. отделно отдавна ви посъветвах горещо да го махнете пхпбб като енджин защото е тотална боза...
има си тулове запроверка на mysql-а, според мен са обозени индекси или нещо го пренатоварва по принцип. отделно отдавна ви посъветвах горещо да го махнете пхпбб като енджин защото е тотална боза...
- Новини
-
t0sh написа:има си тулове запроверка на mysql-а, според мен са обозени индекси или нещо го пренатоварва по принцип. отделно отдавна ви посъветвах горещо да го махнете пхпбб като енджин защото е тотална боза...
Обозени са не индекси, а всичко. Ама не е обозено, а е твърде много модифицирано.
За 55-ти път пиша, че тези проблеми в момента поединично не могат да се решат. Ако имаме късмет, лятото ще минем на phpbb 3.
Всякакви други платформи ги забравете освен ако някой наистина не ме убеди в преимеществата на друга платформа, както и че няма да загубим нито съществуващите структури на форумите+постингите в тях, нито аташираните файлове, инфото в профилите и всичко останало.
- t0sh
- старши ентусиаст
-
!!Asen_X написа:t0sh написа:има си тулове запроверка на mysql-а, според мен са обозени индекси или нещо го пренатоварва по принцип. отделно отдавна ви посъветвах горещо да го махнете пхпбб като енджин защото е тотална боза...
Обозени са не индекси, а всичко. Ама не е обозено, а е твърде много модифицирано.
За 55-ти път пиша, че тези проблеми в момента поединично не могат да се решат. Ако имаме късмет, лятото ще минем на phpbb 3.
Всякакви други платформи ги забравете освен ако някой наистина не ме убеди в преимеществата на друга платформа, както и че няма да загубим нито съществуващите структури на форумите+постингите в тях, нито аташираните файлове, инфото в профилите и всичко останало.
forum.4at.info - смея да твърдя има поне толкова постове колкото тук на ден а вероятно и в ПЪТИ повече (300 000 - 600 000 поста на месец = 10-20 000 поста на ДЕН). минахме от тъпия phpbb на smf - не беше безболезнено, има кво да се поработи но:
1. не пиша вече супер-къстъм пачове защото може да се хаква с поглед, ВКЛЮЧИТЕЛНО въпреки това имаше случай да се сдобият с достъп до МАШИНАТА. т.е. не засяга само форума !!!
2. няма проблеми с базата данни поради идиотски недоизмислици, кода е супер стегнат, както и планирането на таблиците в майскюл
3. всички мнения, юзери профили и настройки останаха.
незнам само за галерията как ще е, при нас няма такава - но на всичко има алтернатива и конвертори. Определено не бих си върнал няколкото дена бъхтане за да остана на пхпбб - това е 100% !!!
за първа стъпка като лесна бих препоръчал нормален ъпгрейд на последна версия пхпбб - пипа уж по таблиците също и оптимизира.. .на теория... и пач с дифф-ове или презаписване не би трябвало да затрудни много връщането на шукариите като галерия и подобни
отделно както казах mysql-а си има туулове за чек и фикс на проблеми. и трета възможност да се прегледат малко query-тата и където има нужда да се добави някой друг индекс - горкия пхпбб определено има нужда да му се оптимизират брутално таблиците в mysql.
п.с. и още нещо - ние от събраните пари купуваме мощни сървъри (при нас трябват не-един та малко сме вътрешно ма нали е за каузата

- Новини
-
t0sh написа:та идеята е защо там не отделите пари от бмв касата за една здрава машина за около 2+ бона която да обслужва форума и сайта? незнам каква е сегашната но дава признаци на задъхване - при положение че не ви се оптимизира форума.
Това беше направено още преди около две години. Форума е на самостоятелна машина с достатъчно добри параметри, че да не се задъхва и в следващите три години. От хардуера и хостинга няма какво повече да се желае.
За останалите неща сто пъти съм писал вече и ми писна да повтарям. Някъде назад из темите тези въпроси за разисквани до припадане.
За какво посочваш броя постинги, при положение, че е пределно ясно, че проблема изобщо не е в това. Тази платформа може да поеме в стотици пъти повече постинги дневно без да се срути.
Загледай ImageShack бара... ето ти една от причините. Индекса пък цикли заради статистиката на чата и т.н и т.н.
В момента няма вариант като "нормален ъпдейт до последната версия". Впредвид модификациите, които са правени (не говоря за инсталиране на мод-ове), настоящата версия (праисторическа е) е най-доброто, което може да работи сравнително нормално. Ще си играем да преправяме всичко едва когато има стабилен релийз на 3-та версия.
Толкова по въпроса с платформата.
- t0sh
- старши ентусиаст
-
аз знам че е занимавка, посочих няколко различни подхода.
а броя постове айде да има значение, дали имаш 300 или 300 000 поста базата данни + колко едновременни заявки се изпълняват... примерно
отделно точно 1 ред грешен код ще ти дам който ще срути веднага М процесорна машина. това е ефекта на пхпбб с много леко-недомислени проектирания.
проблема всъщност е в това че както аз го виждам форума си умира, в е36 (и не само) е пълно с двойни и тройни постове и се бави когато си поиска. Едва ли ще издържи до лятото това положение - мое мнение.
а за ъпгрейд - айде да има начин. правят се дифове на пачовете в момента и се прилагат върху новата версия. не е невъзможно...
тва е от мен и аз повече няма да пиша по темата
а броя постове айде да има значение, дали имаш 300 или 300 000 поста базата данни + колко едновременни заявки се изпълняват... примерно

проблема всъщност е в това че както аз го виждам форума си умира, в е36 (и не само) е пълно с двойни и тройни постове и се бави когато си поиска. Едва ли ще издържи до лятото това положение - мое мнение.
а за ъпгрейд - айде да има начин. правят се дифове на пачовете в момента и се прилагат върху новата версия. не е невъзможно...
тва е от мен и аз повече няма да пиша по темата

- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
малеее posting.php направо си отива незнам какво става.Пускам тема след 5 мин се пуска..Не ми приема като пуснати някои отговори по тема...Претоварено е мисля sql
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Назад към Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума