Член от закона....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Член от закона....

Мнение от bufet » 27 Дек 2007, 16:45

Искам да попитам, някой който е по запознат, да каже със сигурност (по скоро да се доубедя) за един член в закона за движение по пътищата който много ме вълнува, а именно:
Глава 5, Чл. 170 (2): Когато се извършва контрол по спазване на този закон, контролният орган е длъжен да постави на 150 метра в двете посоки на пътя указание (знак) за наличие на контролен пост.
Демек 150 метра преди проверяващи полицай да има обозначение това така ли е? Защото аз в действителност освен на караулка знак не съм виждал, а само полицай който дебнат "от засада" затова ми стана много любопитно, при написване на акт от тяхна страна мога ли да го успоря възоснова на това.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 270 cdi & E63

Мнение от svetko » 27 Дек 2007, 20:53

Има уловки в закона,чети внимателно и наи добре напиши за кои точно член от закона се отнася.

ентусиаст
Аватар
Кара: го ... X-treme!
Мечтае да кара: МиГ-29 & F15 Eagle
Детайли за колата: ...

Re: Член от закона....

Мнение от KIARA_G » 28 Дек 2007, 15:26

bufet написа:Искам да попитам, някой който е по запознат, да каже със сигурност (по скоро да се доубедя) за един член в закона за движение по пътищата който много ме вълнува, а именно:
Глава 5, Чл. 170 (2): Когато се извършва контрол по спазване на този закон, контролният орган е длъжен да постави на 150 метра в двете посоки на пътя указание (знак) за наличие на контролен пост.
Демек 150 метра преди проверяващи полицай да има обозначение това така ли е? Защото аз в действителност освен на караулка знак не съм виждал, а само полицай който дебнат "от засада" затова ми стана много любопитно, при написване на акт от тяхна страна мога ли да го успоря възоснова на това.

на чл. 170, ал. 2 е отменена с ДВ бр. 43 от 2002 г. ;)
ето Закон за движение по пътищата Както каза колегата - чети внимателно!
Пълно е с пациенти :!:
Изображение♥™
:idea:Ако една жена знае цената си - значи често й се е случвало да я казва на някого!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bufet » 29 Дек 2007, 21:06

Да в последствие и аз видях, че е отменен през 02г. Иначе щеше да е весело :mhihi: Благодаря все пак.

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 29 Дек 2007, 22:46

акта може да се успорва дори заради правописна грешка от страна на полицая или погрешно записасни данни !
Затова както казаха колегите четете внимателно с речник в ръка :mhihi:
Заменям си усилвателя!!

viewtopic.php?f=64&t=228928

коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават... :D

Назад към Извън Темата