проблем с 525 tdsa влиза в авариен режим
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- BMW fen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 525TDSA
- Детайли за колата: СТРАШИЛИЩЕ! :)
проблем с 525 tdsa влиза в авариен режим
имам следната грижа всеки път когато двигателя мине 3000 оборота се вкл. авариен режим някой може ли да ми обясни на какво се дължи това, при това няма значение да ли колата е на скорост /автоматик е/ или на място на паркинг.
иначе като си я карам до 3000 хил. си варви и пее сменя си скорости без проблем, обаче минали ги се вкл аварииния режим светка зъбното колело и ми примигва лампата на дюзата
иначе като си я карам до 3000 хил. си варви и пее сменя си скорости без проблем, обаче минали ги се вкл аварииния режим светка зъбното колело и ми примигва лампата на дюзата
истината е една BMW се казва тя!
Буксата на умната дюза или тази на пло4ката са при4ината за лампата на с разпръсква4а(мил ли си скоро мотора),отвии буксата за пло4ката и я подсуши.Зъбното колело говори за грешка или проблем с автоматика- и там е възможно да минеш с профилактика на буксата.Масло,филтер сменял ли си на автоматика скоро
до 3000оборота нормално ли си превклю4ва или потегля 

- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
ре
Щом ти светва зъбното колело начи ти е проблема в автоматика. На мен последният път като ми светна така на ТДС-а и смених кутиятаivan. написа:Буксата на умната дюза или тази на пло4ката са при4ината за лампата на с разпръсква4а(мил ли си скоро мотора),отвии буксата за пло4ката и я подсуши.Зъбното колело говори за грешка или проблем с автоматика- и там е възможно да минеш с профилактика на буксата.Масло,филтер сменял ли си на автоматика скородо 3000оборота нормално ли си превклю4ва или потегля

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Re: ре
и аз съм на това мнениеslavianko написа:Щом ти светва зъбното колело начи ти е проблема в автоматика. На мен последният път като ми светна така на ТДС-а и смених кутиятаivan. написа:Буксата на умната дюза или тази на пло4ката са при4ината за лампата на с разпръсква4а(мил ли си скоро мотора),отвии буксата за пло4ката и я подсуши.Зъбното колело говори за грешка или проблем с автоматика- и там е възможно да минеш с профилактика на буксата.Масло,филтер сменял ли си на автоматика скородо 3000оборота нормално ли си превклю4ва или потегля
![]()
Дано да не ти е голям проблема но ..... светне ли не е добре

- BMW fen
- кандидат ентусиаст
-
до 3000 работи перфектно сменя вс. скорости до край , маслото на кутията не съм сменял от както съм взел колатаможе би 30-40000км къде се намира тази букса на плочката?
аз нямам претенций за специалист но защо като е на паркиг /Р/ и като форсирам двигателя над 3000 оборота пак се вкл аварийния
аз нямам претенций за специалист но защо като е на паркиг /Р/ и като форсирам двигателя над 3000 оборота пак се вкл аварийния
- Maverik
- младши ентусиаст
-
- Кара: нахилен
- Мечтае да кара: Е30 кабрио
ivan. написа:Буксата на умната дюза или тази на пло4ката са при4ината за лампата на с разпръсква4а(мил ли си скоро мотора),отвии буксата за пло4ката и я подсуши.Зъбното колело говори за грешка или проблем с автоматика- и там е възможно да минеш с профилактика на буксата.Масло,филтер сменял ли си на автоматика скородо 3000оборота нормално ли си превклю4ва или потегля
Колега провери това което ти е писал колегата и аз мисля че там е проблема.Смени и маслото щом не си го сменял,не се знае колко км и преди ти да я вземеш не е сменяно.Това че светва зъбното колело неозначава на 100% че проблема е в скоростите.При грешка в помпата или в 4-та дюза също е възможно да светне.
проследи кабела от пло4ката(около 20см.)и ще стигнеш до буксата тя се отвива.Буксата за скоростите е на самите тях,вижда се от ляво отзад на кутията-на канал.Бил ли си на диагностика скороBMW fen написа:до 3000 работи перфектно сменя вс. скорости до край , маслото на кутията не съм сменял от както съм взел колатаможе би 30-40000км къде се намира тази букса на плочката?

- BMW fen
- кандидат ентусиаст
-
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
- bmwfena
- БМВманиачения
-
веднага ти го пращам--аз съм с такова--ми немам проблеми--ама никаквиWenzy написа:Бисер БМВфена има спициално и ефтино

- BMW fen
- кандидат ентусиаст
-
- bmwfena
- БМВманиачения
-
ми трябва да питам --наливно е -аз съм с такова и никъв проблем 6лв литъра и така..BMW fen написа:адашкакво е туи масло светниме малко може и на л.с. марка пари?

- BMW fen
- кандидат ентусиаст
-
а за коя плочка става въпрос че не ми е ясно да знам какво да търся и да почистя тези букси
13 мнения
• Страница 1 от 1