проблем с 525 tdsa влиза в авариен режим

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 525TDSA
Детайли за колата: СТРАШИЛИЩЕ! :)

проблем с 525 tdsa влиза в авариен режим

Мнение от BMW fen » 19 Дек 2007, 14:02

имам следната грижа всеки път когато двигателя мине 3000 оборота се вкл. авариен режим някой може ли да ми обясни на какво се дължи това, при това няма значение да ли колата е на скорост /автоматик е/ или на място на паркинг.
иначе като си я карам до 3000 хил. си варви и пее сменя си скорости без проблем, обаче минали ги се вкл аварииния режим светка зъбното колело и ми примигва лампата на дюзата
истината е една BMW се казва тя!

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 20 Дек 2007, 20:08

Буксата на умната дюза или тази на пло4ката са при4ината за лампата на с разпръсква4а(мил ли си скоро мотора),отвии буксата за пло4ката и я подсуши.Зъбното колело говори за грешка или проблем с автоматика- и там е възможно да минеш с профилактика на буксата.Масло,филтер сменял ли си на автоматика скоро :?: до 3000оборота нормално ли си превклю4ва или потегля :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

ре

Мнение от slavianko » 20 Дек 2007, 20:18

ivan. написа:Буксата на умната дюза или тази на пло4ката са при4ината за лампата на с разпръсква4а(мил ли си скоро мотора),отвии буксата за пло4ката и я подсуши.Зъбното колело говори за грешка или проблем с автоматика- и там е възможно да минеш с профилактика на буксата.Масло,филтер сменял ли си на автоматика скоро :?: до 3000оборота нормално ли си превклю4ва или потегля :?:
Щом ти светва зъбното колело начи ти е проблема в автоматика. На мен последният път като ми светна така на ТДС-а и смених кутията :mhihi: :mhihi: Дано да не ти е голям проблема но ..... светне ли не е добре :confused:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Re: ре

Мнение от bmwfena » 21 Дек 2007, 0:14

slavianko написа:
ivan. написа:Буксата на умната дюза или тази на пло4ката са при4ината за лампата на с разпръсква4а(мил ли си скоро мотора),отвии буксата за пло4ката и я подсуши.Зъбното колело говори за грешка или проблем с автоматика- и там е възможно да минеш с профилактика на буксата.Масло,филтер сменял ли си на автоматика скоро :?: до 3000оборота нормално ли си превклю4ва или потегля :?:
Щом ти светва зъбното колело начи ти е проблема в автоматика. На мен последният път като ми светна така на ТДС-а и смених кутията :mhihi: :mhihi: Дано да не ти е голям проблема но ..... светне ли не е добре :confused:
и аз съм на това мнение :!: ама все пак--да не сме песимисти :( :(
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW fen » 21 Дек 2007, 11:54

до 3000 работи перфектно сменя вс. скорости до край , маслото на кутията не съм сменял от както съм взел колатаможе би 30-40000км къде се намира тази букса на плочката?
аз нямам претенций за специалист но защо като е на паркиг /Р/ и като форсирам двигателя над 3000 оборота пак се вкл аварийния

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нахилен
Мечтае да кара: Е30 кабрио

Мнение от Maverik » 21 Дек 2007, 12:53

Колега провери това което ти е писал колегата и аз мисля че там е проблема.Смени и маслото щом не си го сменял,не се знае колко км и преди ти да я вземеш не е сменяно.Това че светва зъбното колело неозначава на 100% че проблема е в скоростите.При грешка в помпата или в 4-та дюза също е възможно да светне.

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 21 Дек 2007, 12:57

BMW fen написа:до 3000 работи перфектно сменя вс. скорости до край , маслото на кутията не съм сменял от както съм взел колатаможе би 30-40000км къде се намира тази букса на плочката?
аз нямам претенций за специалист но защо като е на паркиг /Р/ и като форсирам двигателя над 3000 оборота пак се вкл аварийния
проследи кабела от пло4ката(около 20см.)и ще стигнеш до буксата тя се отвива.Буксата за скоростите е на самите тях,вижда се от ляво отзад на кутията-на канал.Бил ли си на диагностика скоро :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW fen » 21 Дек 2007, 14:37

a kakvo maslo da vzema daite savet

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 21 Дек 2007, 14:47

Бисер БМВфена има спициално и ефтино ;)

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 23 Дек 2007, 1:12

Wenzy написа:Бисер БМВфена има спициално и ефтино ;)
веднага ти го пращам--аз съм с такова--ми немам проблеми--ама никакви :!: :!:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW fen » 23 Дек 2007, 19:03

адаш :D какво е туи масло светниме малко може и на л.с. марка пари?

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 24 Дек 2007, 0:39

BMW fen написа:адаш :D какво е туи масло светниме малко може и на л.с. марка пари?
ми трябва да питам --наливно е -аз съм с такова и никъв проблем 6лв литъра и така..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW fen » 24 Дек 2007, 2:46

а за коя плочка става въпрос че не ми е ясно да знам какво да търся и да почистя тези букси

Назад към E34