Хюндай Санта Фе vs Киа Соренто

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

Хюндай Санта Фе vs Киа Соренто

Мнение от Svetlio.Angelov » 20 Дек 2007, 13:41

Здравейте колеги! Не, не сменям марката :mhihi: :mhihi: :mhihi: просто много ми харесва на външен вид последния санта фе и искам да попитам - дали някой има или е карал продължително този модел - http://www.hyundai-indcommerce.com/santafe/ и дали е такава тояга, както е Сорентото на Киа например, защото ако е така - разочарование.... В общи линии искам да сравня за себеси Киа Соренто и Хюндай Санта Фе като потребител, който цени динамичността, комфорта и надеждността. Имам директни впечатления от Киа, но санта фе ми харесва на външен вид повече. Моля за мнения на хора, който имат практически опит и без скрити реклами моля!
Айде със здраве! :)

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 20 Дек 2007, 15:18

Аз съм за Санта Фе-то в тоя случай.

Често карам такова и е доста приятна кола, т.е. джип.
Возил съм се в Киа Соренто и в сравнение със СантаФето не ми хареса, въпреки че не беше чисто нова, докато Санта Фе-то е чисто ново.

Не знам Киа дали предлагат 7 места, ама в Санта Фе съм се возил и на 3тия ред и ми е добре.

Аз лично съм за Хюндая- мисля, че тая джипка е една от най-добрите като говорим за съотношението цена/качество.
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 20 Дек 2007, 15:29

Mamouk написа:... Често карам такова и е доста приятна кола, т.е. джип...

Паркетник... :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 20 Дек 2007, 15:31

Иво ще се изкаже компетентно за Соренто... ;) Стига да отвори форума един път :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 20 Дек 2007, 15:38

И от мен глас за санта фе. Като кола. Иначе гаранциите и екстрите на Киата май са по - яки.
Не съм карал никоя от двете, но имам приятел, който е предлагал и двете в различни фирми, вкл. и доста ги е карал.
Но моето впечатление е, че санта фето малко го взимат родители за децата си...
Аз лично горе долу за градски джип около 50 бинки бих предпочел Кашкая или даже Джип Компас....; рав 4 също е идея...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 20 Дек 2007, 15:43

Наи добрия ми приятел кара санта фе вече 1 година и е много хубав. Върби си прилично (2.2 цди) вози добре вътре е комфортен , гори малко за парите си е супер . Според мен е далеч по добър от киа-та , обаче за офф роуд не става , паркетен лъв е :mhihi: :mhihi:
It`s party time !

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 20 Дек 2007, 16:13

Санта Фето! аз даже се бях зарибил да си зема,ма как с аоформили вътре дизайна-просто избиват рибата! Има един пунтаж на дърво от червена пластмаса ,който е просто ужасен. Иначе е определон по-кола от КИАта...

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 20 Дек 2007, 16:27

ПАркетник, паркетник...

Както и да е, хората, купуващи Санта Фе със сигурност не го купуват, за да се изявяват на оффроуд ниво :mhihi: Просто предпочитат джип, било то паркетник, пред кола, това е. И това го правят, защото въпреки че е "паркетник" има предимства и недостатъци пред колита, ама всеки сам си прави избора.

А в тоя ред на мисли, в рекламата казват: "Благодарим ви, че направихте СантаФе най-продаван в своя клас" :)
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

Мнение от Svetlio.Angelov » 20 Дек 2007, 16:49

Лично аз съм очарован от хармоничността на прехода във формите... И интериор и линия - мноо ми харесва. А що се отнася до офф роуд - е човек за офроуд си взима УАЗ-ка :mhihi: :mhihi: , но не мисля, че е толкова зле Санта Фе-то за оф роуд.... Аз съм семеен, често (всеки уиикенд) пътувам и мисля, че за пикник например (разбирай риболов) - ще върши перфектна работа. Всички знаем, че комън рейл е икономично.... Има ли някой с по-големия мотор - 18 и няколко коня...?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 20 Дек 2007, 16:58

Санта Фе е по хубавата кола! ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Louis » 20 Дек 2007, 17:18

Dr. Lektar написа:...Има ли някой с по-големия мотор - 18 и няколко коня...?

2.7 литровия 188к.с. ... имам опит .. голяма кофа е ... и е ръчка :mhihi:
жипката е готина ;) от софия боровец и обратно ... на предна на задна седалка се е що годе комфортна колата двигателя е пъргав не е скован окачването също е добро но за разход тук не си говориме не е като 1.1 бензинова фиеста :mhihi:

ако имаш някави въпроси питай ;)
Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Svetlio.Angelov » 20 Дек 2007, 17:30

на мен фиеста 1.1 ми даваше около 9 в града - бахти кофата е т'ва....

ентусиаст
Аватар

Мнение от Louis » 20 Дек 2007, 17:39

Dr. Lektar написа:на мен фиеста 1.1 ми даваше около 9 в града - бахти кофата е т'ва....

на мен около 7-8 :mhihi:
май сравнението не беше от най добрите :mhihi:
да кажем че не е като миксера в кухнята :mhihi: (мисля че е по подходящо) :mhihi:
ма то кат хуйдая е служебен не ти пука особено колко харчи нали знаеш :mhihi:
Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Svetlio.Angelov » 20 Дек 2007, 17:47

ако големия мотор на дизела влиза в рамките на 11-12 в града - мисля, че е напълно приемливо. Иначе за зимата как е като държание на пътя? Сега виждам, че вече не се предлага големия дизел незнам защо... Виждам само 2.2 = 155 конски сили. За бензина не пиртам изобщо ... Та как е на пътя през зимата? Карах едно чероки миналата година и беше страшно нестабилно, а иначе ЦРД 2.7 2004... Особено в завой имаш чувството, че ще се обърне - цялото се накланя и аха...да си видиш задния номер.... Санта Фе по-добре ли е?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Louis » 21 Дек 2007, 1:48

Dr. Lektar написа:... Та как е на пътя през зимата? Карах едно чероки миналата година и беше страшно нестабилно, а иначе ЦРД 2.7 2004... Особено в завой имаш чувството, че ще се обърне - цялото се накланя и аха...да си видиш задния номер.... Санта Фе по-добре ли е?

един пример давам за поведение в завой + сняг и лед на пътя ;) (пак от тва пътешествие до боровец)
в завой е стабилна нямаш такова чувство да се обърне :roll: +/-
20-30
няма как да е лоша(санта фе-то) в зимни условия ако си и сложил едни зимни гуменки :)
2.7 двигателя не харчи чак толкова много ;) не си прави илюзиите че е като някоя 760iL ;)

общо взето е приятна жипка ;) като изключим някой дреболии като дебилните пластмаси в интериора и гадно синьото което те кьори докато караш вечер :mhihi: но това са дреболии :mhihi:
ИзображениеИзображение

Следваща

Назад към Извън Темата