Хюндай Санта Фе vs Киа Соренто
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Svetlio.Angelov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak
Хюндай Санта Фе vs Киа Соренто
Здравейте колеги! Не, не сменям марката
просто много ми харесва на външен вид последния санта фе и искам да попитам - дали някой има или е карал продължително този модел - http://www.hyundai-indcommerce.com/santafe/ и дали е такава тояга, както е Сорентото на Киа например, защото ако е така - разочарование.... В общи линии искам да сравня за себеси Киа Соренто и Хюндай Санта Фе като потребител, който цени динамичността, комфорта и надеждността. Имам директни впечатления от Киа, но санта фе ми харесва на външен вид повече. Моля за мнения на хора, който имат практически опит и без скрити реклами моля!
Айде със здраве!

Айде със здраве!

- Mamouk
- дере дънки сред голи мадами
-
Аз съм за Санта Фе-то в тоя случай.
Често карам такова и е доста приятна кола, т.е. джип.
Возил съм се в Киа Соренто и в сравнение със СантаФето не ми хареса, въпреки че не беше чисто нова, докато Санта Фе-то е чисто ново.
Не знам Киа дали предлагат 7 места, ама в Санта Фе съм се возил и на 3тия ред и ми е добре.
Аз лично съм за Хюндая- мисля, че тая джипка е една от най-добрите като говорим за съотношението цена/качество.
Често карам такова и е доста приятна кола, т.е. джип.
Возил съм се в Киа Соренто и в сравнение със СантаФето не ми хареса, въпреки че не беше чисто нова, докато Санта Фе-то е чисто ново.
Не знам Киа дали предлагат 7 места, ама в Санта Фе съм се возил и на 3тия ред и ми е добре.
Аз лично съм за Хюндая- мисля, че тая джипка е една от най-добрите като говорим за съотношението цена/качество.
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
И от мен глас за санта фе. Като кола. Иначе гаранциите и екстрите на Киата май са по - яки.
Не съм карал никоя от двете, но имам приятел, който е предлагал и двете в различни фирми, вкл. и доста ги е карал.
Но моето впечатление е, че санта фето малко го взимат родители за децата си...
Аз лично горе долу за градски джип около 50 бинки бих предпочел Кашкая или даже Джип Компас....; рав 4 също е идея...
Не съм карал никоя от двете, но имам приятел, който е предлагал и двете в различни фирми, вкл. и доста ги е карал.
Но моето впечатление е, че санта фето малко го взимат родители за децата си...
Аз лично горе долу за градски джип около 50 бинки бих предпочел Кашкая или даже Джип Компас....; рав 4 също е идея...
- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
Наи добрия ми приятел кара санта фе вече 1 година и е много хубав. Върби си прилично (2.2 цди) вози добре вътре е комфортен , гори малко за парите си е супер . Според мен е далеч по добър от киа-та , обаче за офф роуд не става , паркетен лъв е

It`s party time !
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Санта Фето! аз даже се бях зарибил да си зема,ма как с аоформили вътре дизайна-просто избиват рибата! Има един пунтаж на дърво от червена пластмаса ,който е просто ужасен. Иначе е определон по-кола от КИАта...
- Mamouk
- дере дънки сред голи мадами
-
ПАркетник, паркетник...
Както и да е, хората, купуващи Санта Фе със сигурност не го купуват, за да се изявяват на оффроуд ниво
Просто предпочитат джип, било то паркетник, пред кола, това е. И това го правят, защото въпреки че е "паркетник" има предимства и недостатъци пред колита, ама всеки сам си прави избора.
А в тоя ред на мисли, в рекламата казват: "Благодарим ви, че направихте СантаФе най-продаван в своя клас"
Както и да е, хората, купуващи Санта Фе със сигурност не го купуват, за да се изявяват на оффроуд ниво

А в тоя ред на мисли, в рекламата казват: "Благодарим ви, че направихте СантаФе най-продаван в своя клас"

Legends may sleep...but they never die!
- Svetlio.Angelov
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak
Лично аз съм очарован от хармоничността на прехода във формите... И интериор и линия - мноо ми харесва. А що се отнася до офф роуд - е човек за офроуд си взима УАЗ-ка
, но не мисля, че е толкова зле Санта Фе-то за оф роуд.... Аз съм семеен, често (всеки уиикенд) пътувам и мисля, че за пикник например (разбирай риболов) - ще върши перфектна работа. Всички знаем, че комън рейл е икономично.... Има ли някой с по-големия мотор - 18 и няколко коня...?

- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
Dr. Lektar написа:...Има ли някой с по-големия мотор - 18 и няколко коня...?
2.7 литровия 188к.с. ... имам опит .. голяма кофа е ... и е ръчка

жипката е готина

ако имаш някави въпроси питай

Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс

- Svetlio.Angelov
- младши ентусиаст
-
Dr. Lektar написа:на мен фиеста 1.1 ми даваше около 9 в града - бахти кофата е т'ва....
на мен около 7-8

май сравнението не беше от най добрите

да кажем че не е като миксера в кухнята

ма то кат хуйдая е служебен не ти пука особено колко харчи нали знаеш

Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс

- Svetlio.Angelov
- младши ентусиаст
-
ако големия мотор на дизела влиза в рамките на 11-12 в града - мисля, че е напълно приемливо. Иначе за зимата как е като държание на пътя? Сега виждам, че вече не се предлага големия дизел незнам защо... Виждам само 2.2 = 155 конски сили. За бензина не пиртам изобщо ... Та как е на пътя през зимата? Карах едно чероки миналата година и беше страшно нестабилно, а иначе ЦРД 2.7 2004... Особено в завой имаш чувството, че ще се обърне - цялото се накланя и аха...да си видиш задния номер.... Санта Фе по-добре ли е?
Dr. Lektar написа:... Та как е на пътя през зимата? Карах едно чероки миналата година и беше страшно нестабилно, а иначе ЦРД 2.7 2004... Особено в завой имаш чувството, че ще се обърне - цялото се накланя и аха...да си видиш задния номер.... Санта Фе по-добре ли е?
един пример давам за поведение в завой + сняг и лед на пътя

в завой е стабилна нямаш такова чувство да се обърне

20-30
няма как да е лоша(санта фе-то) в зимни условия ако си и сложил едни зимни гуменки

2.7 двигателя не харчи чак толкова много

общо взето е приятна жипка

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2