защо така става?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

защо така става?

Мнение от steF4o » 15 Дек 2007, 5:03

Здравейте,
Днес беше най-гадния ден в живота ми! Имам си едно хубаво бмв-нце от около 6 месеца, стара колица, но много я обичам. От няколко дни ми правеше проблеми с оборотите на празен ход. Падат до 400 аха да изгасне и се вдигат до 1500, и пак така... Като загрее амплитудата намалява, смисъл играят +-200 об.мин.
Чистих стъпковото моторче, прегледах маркучите за въздъх, всички са здрави. На бензин работи като варбург, на гас е горе долу добре, но пак се усешта че нещо не е наред...
Паленето... като завъртя ключа се чува едно стържене все едно метал се стърже в метал (не знам как да го обясня) не е като характерното завъртане на статрера... много странен звук. Видях по схемите каде е заврян тоя стартер и ми е ясно че сам не мога да го сваля и затова зачистих масата... но никаква полза.
С последните две ботилки гас засякох разход 18.3 и 19 литра на 100км.
И за капак днес се набих в един бакшиш и си потроших предницата, а бях тръгнал на диагностика, така и не стигнах до там щото предния капак не мога да го отворя.
Задния капак! Прибрах се пред блока и отворих багажника да си всема чантата, но не успях да го затворя. Пръснах го с WD-40 но пак не иска. като бутам палчето с пръст щраква но не иска да се захване за болта на багажника. седи си отворен и чака някои да го претаташи...

Ще полудея, не мога да гледам колицата в това състояние, какво да правя?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 ТД

Мнение от matros » 15 Дек 2007, 9:49

добре дошъл първо :welcome: пишеш че имаш газ, ами оборотите не са ли регулират от изпарителя :?:

Аватар
Кара: bmw е46

Мнение от vladuicho » 15 Дек 2007, 10:39

споко брат,ще си ги оправиш едно по едно ;) наистина си хванал кофти серия :confused:

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 15 Дек 2007, 10:50

Най-важното е да несе отчайваш.
И аз съм имал такава серия и най-хубавото е че след нея идва дълъг период спокойствие и понякога малко късмет.
Като за начало може да закараш колата на някой маистор да я изчука да и сложи малко кит след което да направиш една диагностика.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Alehandro » 15 Дек 2007, 11:32

Най добрее да ти свалят стартера и да го пренавият - не е скъпо а му дава нов живот ... за газта - да не е от дюзи? запичат и започват проблеми - на майстор трябва да идеш да ги свалят и ултразвук, ако помогне, че има моменти, в които вече и с ултразвук не става ...
По някое време и чистенето на стъпковото не помага и трябва ново ... а ключалката - някое жило е замръзнало или клеасало от студа - ще се оправи ... ;)
Lope De Vega

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 15 Дек 2007, 12:43

:shock: За какво да пренавива стартера :?: Човека казва че стърже,може би има нужда от нови втулки или е износен венеца на маховика,но това не се оправя с пренавиване...

Назад към E36