обжалване на наказателно постановление
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- LANA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: M550d
обжалване на наказателно постановление
Здравейте,
преди два месеца ми написаха акт за несъобразена скорост с естествения релеф на местонстта. Случката е, че спускайки се по една улица близо до нас си счупих картера с маслената помпа в една дупка. Имам снимки на дупката и картера на замята до нея. Дупката все още си седи, но проблема е, че тогава откачих (беше Понеделник 8:00ч и пр.) и написах, че нямам възражения (много тъпо ама е факт).
Получих си наказателното постановление, което е за 100 лв
(тия наистина не са добре). Та аз ще обжалвам то е ясно. Утре е последния срок.
Въпроса ми е имам ли шансове след като съм написал , че нямам възражения и евентуално какво да напиша като п ричина, че съм нямал възражения. Търсих из форума и намерих фрази от рода:
"Държаха се грубо и надменно с мен...." това май ше помогне а?
Благодяра предварително и моля да пишат само хора, които наистина значт за какво иде реч
Д
преди два месеца ми написаха акт за несъобразена скорост с естествения релеф на местонстта. Случката е, че спускайки се по една улица близо до нас си счупих картера с маслената помпа в една дупка. Имам снимки на дупката и картера на замята до нея. Дупката все още си седи, но проблема е, че тогава откачих (беше Понеделник 8:00ч и пр.) и написах, че нямам възражения (много тъпо ама е факт).
Получих си наказателното постановление, което е за 100 лв

Въпроса ми е имам ли шансове след като съм написал , че нямам възражения и евентуално какво да напиша като п ричина, че съм нямал възражения. Търсих из форума и намерих фрази от рода:

Благодяра предварително и моля да пишат само хора, които наистина значт за какво иде реч

Д
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Ами не знам какво да кажеш. Освен че са те принудили по някакъв начин.
Посъветвай се с адвокат. Случаят ти е доста комплициран за да ти помогне някой тук от форума. Никой тук не може да поеме такава отговорност.
На практика имаш писмени самопризнания, които искаш да обориш. Няма въобще да е лесно.
Посъветвай се с адвокат. Случаят ти е доста комплициран за да ти помогне някой тук от форума. Никой тук не може да поеме такава отговорност.
На практика имаш писмени самопризнания, които искаш да обориш. Няма въобще да е лесно.
- LANA
- младши ентусиаст
-
никой не говори за поемане на отговорност, а просто за някакъв съвет как точно да формулирам обжалването
значи след като си написал, че нямаш възражение и да напишеш няма да го вземат в предвид.
но ти си напиши и се готви за съд
във възражението напиши какво е станало, но до 3 дни май се подаваше в КАТ.
и като ти отговорят следва процедурата за да се обжалва в съда.
проблема на тия възражения е че началника на КАТ тратира гражданите които са писали възражение като нарушители, а съда като невинни.
Така че се консултирай с някой познат адвокат и отиди на съд да го обжалваш.
Успех
но ти си напиши и се готви за съд
във възражението напиши какво е станало, но до 3 дни май се подаваше в КАТ.
и като ти отговорят следва процедурата за да се обжалва в съда.
проблема на тия възражения е че началника на КАТ тратира гражданите които са писали възражение като нарушители, а съда като невинни.
Така че се консултирай с някой познат адвокат и отиди на съд да го обжалваш.
Успех
Не е така, навремето ама бях зелен като ми писаха акт и ченгето каза, ако имаш възражение, тука пишеш имам и после ходиш и се разправяш. Можеш да напишеш във възражението, че полицайте не са се занимавали много с теб и са те съветвали да пишеш, че нямаш възражения, а ако имаш да си ги пишеш при обжалването. Нещо от сорта. Малко или много може да помогне 

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Като разтегнеш локума, колко си бил разтревожен за картера, как си се притеснил от полицаите, защото не те спират често и не си преценил, че можеш да докажеш възраженията ти, затова си постъпил плахо и си се объркал, а в последствие си разбрал, че като член на една суверенна и конституционна държава от ЕС, можеш да обжалваш, всички порти ще ти се отворят 

- LANA
- младши ентусиаст
-
Като разтегнеш локума, колко си бил разтревожен за картера, как си се притеснил от полицаите, защото не те спират често и не си преценил, че можеш да докажеш възраженията ти, затова си постъпил плахо и си се объркал, а в последствие си разбрал, че като член на една суверенна и конституционна държава от ЕС, можеш да обжалваш, всички порти ще ти се отворят
точно от теб намерих репликата за грубото държане на органите на реда

Мисля, че до утре ще скалъпя нещо добро с помощта на blackdog, за което съм му изключително благодарен!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- LANA
- младши ентусиаст
-
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- LANA
- младши ентусиаст
-
Проблема е, че никога не съм писал такива неща, а все пак трябва да е издържано, защото се отива на съд. По какви ли не форуми се рових, какви ли не съвети намерих и такава боза ми стана в главата....
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Aз пак ще повторя, пък ако ти хареса. Ако не знаеш какво пишеш, по добре недей го пиши. Това не е преразказ с елементи на разсъждение, а е иск, който отива на съд. Трябва да е юридически изпипано за да имаш някакъв шанс. Ако сам не можеш да се справиш, иди при адвокат!
И не трябва да четеш форумите, кой къв акъл ще ти даде, а трябваше да четеш законите, тоя за административните нарушения и наказания трябваше да си го изял с кориците! Да не мислиш, че съдът ще прекрати акта въз основа на това колко емоционално писмо ще му напишеш? Колегите могат да ти дадат мнение за положителна практика, т.е. ако някой е бил в тоя гюм и е изплувал да ти даде насока накъде, а не да ти напише възражението.
Според мен с тоя форумен съдилищен подход повечето ви искове са обречени, но вие си знаете...
Поздрави!
И не трябва да четеш форумите, кой къв акъл ще ти даде, а трябваше да четеш законите, тоя за административните нарушения и наказания трябваше да си го изял с кориците! Да не мислиш, че съдът ще прекрати акта въз основа на това колко емоционално писмо ще му напишеш? Колегите могат да ти дадат мнение за положителна практика, т.е. ако някой е бил в тоя гюм и е изплувал да ти даде насока накъде, а не да ти напише възражението.
Според мен с тоя форумен съдилищен подход повечето ви искове са обречени, но вие си знаете...
Поздрави!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Да всичко става с адвокат, но това което ти бях писал е по-скоро да го пишеш на акта, така емоционално влияеш на катаджията, на никой не му се занимава в съда за някакво актче, което може да скъса 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: обжалване на наказателно постановление
LANA написа:.. акт за несъобразена скорост с естествения релеф на местонстта. .. си счупих картера с маслената помпа в една дупка...
Според кухите дупките естествен релеф на местността ли се водят

Жалбата няма нужда да е юридически издържана според мен. Все пак се предполага, че ти си обикновен гражданин, а не юрист. По- важно е да е смислена и обоснована. Това, че са се държали грубо върви пред началника на КАТ като се жалваш, съда едва ли ще обърне особено внимание на този етап. По- скоро пиши за някакви обективни невъзможности да видиш дупката (липса на осветление на улицата примерно), конструктивни особености на автомобила (ниско поставен картер, който се чупи лесно дори с минимална скорост поради тежестта на автоможила). Мисли в тоя ред, пък може и да я постнеш тук накрая да видим какво си сътворил

Още една насока... според ченгетата си се ударил в неравност на пътя , което няма дефиниция в закона... а в твоя случай би трябвало да е :
Това както и несъобразяването с релефа на местността (
не мога да се спра да се хиля на това определение ) , могат да наклонят везните в твоя посока.
Допълнителни разпоредби
§ 6. По смисъла на този закон:
37. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) "Препятствие на пътя" е нарушаване целостта на пътното покритие, както и предмети, вещества или други подобни, които се намират на пътя и създават опасност за движението.
Това както и несъобразяването с релефа на местността (

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2