обжалване на наказателно постановление

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d
Мечтае да кара: M550d

обжалване на наказателно постановление

Мнение от LANA » 11 Дек 2007, 8:25

Здравейте,
преди два месеца ми написаха акт за несъобразена скорост с естествения релеф на местонстта. Случката е, че спускайки се по една улица близо до нас си счупих картера с маслената помпа в една дупка. Имам снимки на дупката и картера на замята до нея. Дупката все още си седи, но проблема е, че тогава откачих (беше Понеделник 8:00ч и пр.) и написах, че нямам възражения (много тъпо ама е факт).
Получих си наказателното постановление, което е за 100 лв :shock: (тия наистина не са добре). Та аз ще обжалвам то е ясно. Утре е последния срок.
Въпроса ми е имам ли шансове след като съм написал , че нямам възражения и евентуално какво да напиша като п ричина, че съм нямал възражения. Търсих из форума и намерих фрази от рода: :arrow: "Държаха се грубо и надменно с мен...." това май ше помогне а?
Благодяра предварително и моля да пишат само хора, които наистина значт за какво иде реч :confused:
Д
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 11 Дек 2007, 9:09

Ами не знам какво да кажеш. Освен че са те принудили по някакъв начин.
Посъветвай се с адвокат. Случаят ти е доста комплициран за да ти помогне някой тук от форума. Никой тук не може да поеме такава отговорност.
На практика имаш писмени самопризнания, които искаш да обориш. Няма въобще да е лесно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от LANA » 11 Дек 2007, 9:50

никой не говори за поемане на отговорност, а просто за някакъв съвет как точно да формулирам обжалването
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ian190 » 11 Дек 2007, 11:16

значи след като си написал, че нямаш възражение и да напишеш няма да го вземат в предвид.
но ти си напиши и се готви за съд
във възражението напиши какво е станало, но до 3 дни май се подаваше в КАТ.
и като ти отговорят следва процедурата за да се обжалва в съда.
проблема на тия възражения е че началника на КАТ тратира гражданите които са писали възражение като нарушители, а съда като невинни.
Така че се консултирай с някой познат адвокат и отиди на съд да го обжалваш.
Успех

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 11 Дек 2007, 11:32

Не е така, навремето ама бях зелен като ми писаха акт и ченгето каза, ако имаш възражение, тука пишеш имам и после ходиш и се разправяш. Можеш да напишеш във възражението, че полицайте не са се занимавали много с теб и са те съветвали да пишеш, че нямаш възражения, а ако имаш да си ги пишеш при обжалването. Нещо от сорта. Малко или много може да помогне ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 11 Дек 2007, 11:37

Като разтегнеш локума, колко си бил разтревожен за картера, как си се притеснил от полицаите, защото не те спират често и не си преценил, че можеш да докажеш възраженията ти, затова си постъпил плахо и си се объркал, а в последствие си разбрал, че като член на една суверенна и конституционна държава от ЕС, можеш да обжалваш, всички порти ще ти се отворят :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от LANA » 11 Дек 2007, 11:45

Като разтегнеш локума, колко си бил разтревожен за картера, как си се притеснил от полицаите, защото не те спират често и не си преценил, че можеш да докажеш възраженията ти, затова си постъпил плахо и си се объркал, а в последствие си разбрал, че като член на една суверенна и конституционна държава от ЕС, можеш да обжалваш, всички порти ще ти се отворят

точно от теб намерих репликата за грубото държане на органите на реда :)
Мисля, че до утре ще скалъпя нещо добро с помощта на blackdog, за което съм му изключително благодарен!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 11 Дек 2007, 11:48

Успех и действайте бързо, имаш 7 дни след получаване на наказателното постановление.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от LANA » 11 Дек 2007, 11:49

Утре е последния ден...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 11 Дек 2007, 11:50

Ами кой чакаш? :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от LANA » 11 Дек 2007, 11:54

Проблема е, че никога не съм писал такива неща, а все пак трябва да е издържано, защото се отива на съд. По какви ли не форуми се рових, какви ли не съвети намерих и такава боза ми стана в главата....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 11 Дек 2007, 12:07

Aз пак ще повторя, пък ако ти хареса. Ако не знаеш какво пишеш, по добре недей го пиши. Това не е преразказ с елементи на разсъждение, а е иск, който отива на съд. Трябва да е юридически изпипано за да имаш някакъв шанс. Ако сам не можеш да се справиш, иди при адвокат!

И не трябва да четеш форумите, кой къв акъл ще ти даде, а трябваше да четеш законите, тоя за административните нарушения и наказания трябваше да си го изял с кориците! Да не мислиш, че съдът ще прекрати акта въз основа на това колко емоционално писмо ще му напишеш? Колегите могат да ти дадат мнение за положителна практика, т.е. ако някой е бил в тоя гюм и е изплувал да ти даде насока накъде, а не да ти напише възражението.
Според мен с тоя форумен съдилищен подход повечето ви искове са обречени, но вие си знаете...
Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 11 Дек 2007, 12:16

Да всичко става с адвокат, но това което ти бях писал е по-скоро да го пишеш на акта, така емоционално влияеш на катаджията, на никой не му се занимава в съда за някакво актче, което може да скъса ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: обжалване на наказателно постановление

Мнение от bum_bum » 11 Дек 2007, 12:16

LANA написа:.. акт за несъобразена скорост с естествения релеф на местонстта. .. си счупих картера с маслената помпа в една дупка...

Според кухите дупките естествен релеф на местността ли се водят :shock:

Жалбата няма нужда да е юридически издържана според мен. Все пак се предполага, че ти си обикновен гражданин, а не юрист. По- важно е да е смислена и обоснована. Това, че са се държали грубо върви пред началника на КАТ като се жалваш, съда едва ли ще обърне особено внимание на този етап. По- скоро пиши за някакви обективни невъзможности да видиш дупката (липса на осветление на улицата примерно), конструктивни особености на автомобила (ниско поставен картер, който се чупи лесно дори с минимална скорост поради тежестта на автоможила). Мисли в тоя ред, пък може и да я постнеш тук накрая да видим какво си сътворил :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от blackgod » 11 Дек 2007, 13:09

Още една насока... според ченгетата си се ударил в неравност на пътя , което няма дефиниция в закона... а в твоя случай би трябвало да е :
Допълнителни разпоредби
§ 6. По смисъла на този закон:
37. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) "Препятствие на пътя" е нарушаване целостта на пътното покритие, както и предмети, вещества или други подобни, които се намират на пътя и създават опасност за движението.

Това както и несъобразяването с релефа на местността ( :mhihi: не мога да се спра да се хиля на това определение ) , могат да наклонят везните в твоя посока.

Следваща

Назад към Извън Темата