Филтърче на "цицката"

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Филтърче на "цицката"

Мнение от dan4o_ » 05 Дек 2007, 10:40

значи проблема ми е следния:поради лошото време се налага да си пръскам стъклата,цъкам си аз и от моята страна на стъклото(моята цицка не пръска) .... отворих капака,развих там и точно както идва маркучето от казанчето , преди да се свърже с цицката между тях има някакво филтърче ( не съм сигурен че така се казва), и то беше запушено-водата не стигаше до цицката и пръскаше вътре.ровичках го с некви телчета ама к.р нема отпушване.некой има ли идея как се отпушва или от къде мога да си намера ново или 2ра ръка ( работещо ) и горе доло ква пара е

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 05 Дек 2007, 10:46

Извинявам се за офф топика,но искам да питам по принцип колко силно трябва да пръскат пръскалките???
При мен пръскат до средата на стъклото и доста често чистачките ми скърцат,когато искам да ис измия стъклото :(

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dan4o_ » 05 Дек 2007, 10:54

дясната цицка си пръска перфектно до средата на стъклото, а лявата ( шофьорската ) не пръска хич

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=41&fg=35

номер 8 от схемата е филтърчето за което говоря то е запушено и не може да мине течността за чистачките през цицката и да ми измие стъклото

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 05 Дек 2007, 11:00

Тури отпред на капака една къдъна с големи боцки да ти пръска тя ма требе да си се източен че ще се олупиш некаде кат се заблееш в тях :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dan4o_ » 05 Дек 2007, 11:08

динооо не е смешно брат :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 05 Дек 2007, 11:14

Това са освен филтърчета и еднопосочни клапанчета. При мен се бяха запушили и 2-те и едва пръскаше. Махнах ги и вързах направо маркучетата към пръскалките докато си поръчам нови клапанчета. Сега пак пръска но със закъснение защото връща течноста в казанчето.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 05 Дек 2007, 11:18

Wenzy написа:Извинявам се за офф топика,но искам да питам по принцип колко силно трябва да пръскат пръскалките???
При мен пръскат до средата на стъклото и доста често чистачките ми скърцат,когато искам да ис измия стъклото :(

Принципно пръскат доста. Те нали са 4 цицки (2 чифта). Едната ми е настроена малко по-надолу и пръска към средата на стъклото, ама другите си цицкат здраво :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dan4o_ » 05 Дек 2007, 14:00

е мойта цицка се е запушила тотално. преди месец пръскаше едвам едвам - все едно некой ми се е изплюл на стъклото, а от 1 седмица грам не пуска

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 05 Дек 2007, 14:03

Pavlinius написа:
Wenzy написа:Извинявам се за офф топика,но искам да питам по принцип колко силно трябва да пръскат пръскалките???

Принципно пръскат доста. Те нали са 4 цицки (2 чифта). Едната ми е настроена малко по-надолу и пръска към средата на стъклото, ама другите си цицкат здраво :mhihi:

А явно мойте са се позапушили и кърмата неотива под голямо налягане
Мерси много ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 05 Дек 2007, 14:21

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аватар

Мнение от dinozab » 05 Дек 2007, 15:20

dan4o_ написа:е мойта цицка се е запушила тотално. преди месец пръскаше едвам едвам - все едно некой ми се е изплюл на стъклото, а от 1 седмица грам не пуска

Разтъркай я с тоалетна хартия да порасне и ще се отпуши :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: мой от цицки да станат цомби :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dan4o_ » 05 Дек 2007, 15:22

dinozab написа:
dan4o_ написа:е мойта цицка се е запушила тотално. преди месец пръскаше едвам едвам - все едно некой ми се е изплюл на стъклото, а от 1 седмица грам не пуска

Разтъркай я с тоалетна хартия да порасне и ще се отпуши :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: мой от цицки да станат цомби :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: имаше един такъв виц да разтърка цицките с тоалетна хартия и ще пораснат, като гледа на задника действа :mhihi: :mhihi:

Аватар

Мнение от dinozab » 05 Дек 2007, 16:04

dan4o_ написа:
dinozab написа:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: имаше един такъв виц да разтърка цицките с тоалетна хартия и ще пораснат, като гледа на задника действа :mhihi: :mhihi:

Анджък :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Сега по темата
цицките :mhihi: :mhihi: :mhihi: се разглабят лесно и ги изчисти с тънка игла отвътре навън иначе няма да стане.Внимавай само да не им счепиш щипкете като ги огваряи и има една пружинка вътре да не изкочи и после да я търсиш.Абе пипкава е работата но не и сложна.След това слагаш едно филтърче от 2лв. бензиново на маркуча под кората на капака и си готов забравяш за този порблем ;)

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 05 Дек 2007, 17:57

Преди и мойте цицки църкаха вяло докато накрая спряха съвсем.Оказа се помпичката,че е дала фира. Нова от Дару с отстъпката за клуба е 54лв и вервайте ми сега така пръскат,че струята като се удари в стъклото се разпрашава чак. Нищо общо с посредственото цикане преди. Проблемите ви може да са от помпичката,явно не умира от раз,а първо и пада КПД-то :idea: Даже бях решил,че много съм сгъстил кърмата със зимната течност преди ремонта :mhihi:

Аватар

Мнение от dinozab » 05 Дек 2007, 18:09

Ко стана Рангооо три дена Рангооо :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Следваща

Назад към E34