Въпрос за Влог

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Дек 2007, 17:34

Яро написа:
sonny написа:Таа глупост, нема да я направа, ако ще да рода таралеж. .......

Както казва по долу logout :yes: да си внесеш парите в AIG /най-големия застраховател в света/, ING, Grawe или Alianz не е като едновремешните пирамиди.Това са фирми с традиции /Граве има близо 200 години история/ и не могат да си позволят такива мошенгии.
Не правя реклама на нито една от тях.Аз лично се двоумя между две от посочените.
Искаше съвет, аз давам моето мнение.
Успех ;)

За Алианц или лошо или нищо :mhihi: С часове мога да им псувам скапания пенсионен фонд, дето ми прибра 60лв и 4 години ме държа в заблждение, че имам застраховка.
Аз бих вложил във взаимен фонд, Пайъниър примерно (Pioneer Funds на който му се рови в Гугъл). Имаш голям избор- висок риск с висока възвращаемост, нисък риск с ниска възвращаемост и много други. Могат да се внесат малко пари като начало за проба, а лихвата може да е много, много по- голяма, т.е. да печелиш от парите си, а не само да си седят там някъде, където е по- сигурно от вас.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 03 Дек 2007, 17:45

bum_bum написа:За Алианц или лошо или нищо :mhihi: С часове мога да им псувам скапания пенсионен фонд, дето ми прибра 60лв и 4 години ме държа в заблждение, че имам застраховка.
Аз бих вложил във взаимен фонд, Пайъниър примерно (Pioneer Funds на който му се рови в Гугъл). Имаш голям избор- висок риск с висока възвращаемост, нисък риск с ниска възвращаемост и много други. Могат да се внесат малко пари като начало за проба, а лихвата може да е много, много по- голяма, т.е. да печелиш от парите си, а не само да си седят там някъде, където е по- сигурно от вас.

Е къде пенсионен фонд, къде застраховка :mhihi: А и за 60 лв кво очакваш.Животозастраховките почват от 200Е.Аз лично се двоумя между ING и Grawe.AIG им нямам вяра /много енронски ми звучат :mhihi: /, а Алианц бяха усрани с някакъв грандиозен скандал преди 1-2 години.
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 03 Дек 2007, 17:55

Май в бурканя е най-сигурно :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 03 Дек 2007, 17:55

sonny написа:Май в бурканя е най-сигурно :mhihi:

Сони, в евро ги премятай докато е време ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Дек 2007, 17:57

Става въпрос за пенсионен, трябваше да си теглят 60лв всеки месец от сметката ми. Само, че те не теглили а прибраха само първата вноска. След това без да ме уведомят по какъвто и да е начин прекратили застраховката и аз след 4 години като се сетих да видя как вървят там нещата ми казаха, че няма такава, щото служителката напуснала и не си оправила документите, съответно те изгубили дирите на сметката от която да теглят и просто ми прекратили застраховката, вместо да ми се обадят и да се разберем.. нямам думи просто.
Изображение

Аватар

Мнение от sonny » 03 Дек 2007, 21:39

///peter написа:
sonny написа:Май в бурканя е най-сигурно :mhihi:

Сони, в евро ги премятай докато е време ;)

Ба те половината са в евро, ама в бурканя си им е по-добре мислим аз, така като чета, до нова година ше го реша

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Peugeot 307 SW

Мнение от Panzer_i » 03 Дек 2007, 22:57

Да не отварям нова тема... Става дума за кредит в евро. Какви са предимствата и недостатъците в този случай? Значи лихвата в евро е по малка и в случая че лева е вързан за еврото от това само може да се спечели или...? :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 03 Дек 2007, 23:07

Panzer_i написа:Да не отварям нова тема... Става дума за кредит в евро. Какви са предимствата и недостатъците в този случай? Значи лихвата в евро е по малка и в случая че лева е вързан за еврото от това само може да се спечели или...? :D

Кредит в евро е възможно най-голямата глупост :)
Както казахме очаква се и висока инфлация и след 2008 да се премине изцяло на евро което също ще допринесе за някакво малко облекчение... доказателството на думите ми е малките лихви за евро кредити, повярвай банките НЕ ИСКАТ да печелиш ти ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше e34 520
Мечтае да кара: E34 535

Мнение от TheBlame » 03 Дек 2007, 23:21

за живото застраховането си заслужава и следващия месец мисля и аз да си направя един договор с ING също и допълнителното пенсионно осигуряване си заслужава :D

ако някой се интересува и иска да си направи застраховка живот или допълнително пенсионно осигуряване може да пише на ЛС имам приятелка в ING ;)
За да станеш хищник трябва опонента ти да е хищник !
Когато има колебание,няма решение !
Няма лека война!
Целта винаги е да унищожиш врагът!
НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙ

Алчността убива всички !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 03 Дек 2007, 23:21

Сони, всичко зависи от това какво искаш да постигнеш, за колко време и каква е сумата :roll:

Депозит - най-добре в лева - валутен борд ;) и лихвата е значително по-голяма. Че няма да забогатееш с лихва - то ясно, ама в бурката и 1 Фанта няма да ти донесат

Влагане - прецени, можеш ли да прежалиш и ги бутни в някой фонд (високо или ниско рисков) и ще почелиш значително повече от влога, но нямада спиш много спокойно, че като започнат корекции на капиталовите пазари е коварно :confused: , ако си дългосрочен - да не ти дреме, пак ще си нa + само за справка: миналата седмица Капман Макс имаха доходност от вторник до петък +6.4% :shock: може да бъзнеш елката и да пощракаш и давидиш конкретно при теб какво щеше да е паричното изражение 8)
Може сам да започнеш да си ръчкаш през компа, я COBOS-че, я друго, но е доста време и нерви, а и докато качиш левъл гаранция ще има минус :confused:

аз сега чета само, но съм решил да поиграя :mhihi: , та затова се поразписах толкова богато ;)

Горното не е препоръка за каквото и да било, но пожелавам успех! Само не ги дръж в буркан, остави парите да работят за теб ;)

Може и в антифриз да ги вложиш, кой знае догодина колко ще струва :mhihi:
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от sonny » 04 Дек 2007, 0:20

Nucl3arDru1D написа:Сони, всичко зависи от това какво искаш да постигнеш, за колко време и каква е сумата :roll:

Депозит - най-добре в лева - валутен борд ;) и лихвата е значително по-голяма. Че няма да забогатееш с лихва - то ясно, ама в бурката и 1 Фанта няма да ти донесат

Влагане - прецени, можеш ли да прежалиш и ги бутни в някой фонд (високо или ниско рисков) и ще почелиш значително повече от влога, но нямада спиш много спокойно, че като започнат корекции на капиталовите пазари е коварно :confused: , ако си дългосрочен - да не ти дреме, пак ще си нa + само за справка: миналата седмица Капман Макс имаха доходност от вторник до петък +6.4% :shock: може да бъзнеш елката и да пощракаш и давидиш конкретно при теб какво щеше да е паричното изражение 8)
Може сам да започнеш да си ръчкаш през компа, я COBOS-че, я друго, но е доста време и нерви, а и докато качиш левъл гаранция ще има минус :confused:

аз сега чета само, но съм решил да поиграя :mhihi: , та затова се поразписах толкова богато ;)

Горното не е препоръка за каквото и да било, но пожелавам успех! Само не ги дръж в буркан, остави парите да работят за теб ;)

Може и в антифриз да ги вложиш, кой знае догодина колко ще струва :mhihi:

Значи от тези пари, който искам да сложа на влог, не искам да спечеля и стотинка, тъпо е, но е факт, ако искам да ги развърта и да ги умножа, в общи линии знам как да го направя. Искам тези пари да си седят, да не ги пипам и в момнета в койтоми потрябват найстина (щото те ми трябват постоянно) да ги извадя. Проблема е, че като си седят в бурканЯ, ни хляб искат ни вода дет се вика, но са ми под ръка и във всеки един момент мога да ги щипна за поредната глупос. А ако ги сложа на влогче, поне има някаква гаранция, че няма да ги барам, и понеже половинатаса в евро, другата половина в лева, се замислих в един момент, аджеба, кое би било по-разумно. Оттам тръгна цялата тема и мислене. Не бързам изобщо и мога да чакам, докато предценя реално или докато ми потрябват реално и така да не сетигне нито до буркан, нито до банка :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 04 Дек 2007, 21:15

не може ли половината в банка,половината в буркан :) А ако не остане място в буркана-апартамент си купи,инвестиция е :lol: ;)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар

Мнение от sonny » 04 Дек 2007, 22:00

Bogat-Beden написа:не може ли половината в банка,половината в буркан :) А ако не остане място в буркана-апартамент си купи,инвестиция е :lol: ;)

Те ако беха за апартамент, доса да съм зел два ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 04 Дек 2007, 23:44

пък и е крайновреме да се спука балона и да паднат цените на апартаментите и НИ като цяло :roll:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 05 Дек 2007, 0:28

Сони, отиди да питаш в ДСК.Разбрах,че имат някакъв депозит за три месеца с добра лихва и няма никакъв начин да загубиш защото европеиската и ощя някаква борса си играели с паричките ти ......
И това е вариант :!:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата