имам проблем с таблото, ако може някои да ми помогне

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

имам проблем с таблото, ако може някои да ми помогне

Мнение от zaro20 » 27 Ное 2007, 1:47

имам проблем с таблото обортомера ту трагва ту не, дачика за загряването не работи стрелката отива само до началото на синиото, както и дачика на бензина, ощте и цифрите за километрите се размазват. сутрин като запаля работи всичко и цифри и всичко а като по загрее почва с проблемите. ако някои мойе да ми помогне щте е много добре, аз мисля да сменям таблото. апак се чудя да няма нешто по инсталацията или по кабелите

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GALAB_DAIWA » 27 Ное 2007, 17:36

И моето прави същите магарии братле, направо аман от тези шибани тоци. Дано някой ни помогне
НАСЛУКА

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Re: имам проблем с таблото, ако може някои да ми помогне

Мнение от Vasko » 27 Ное 2007, 20:58

zaro20 написа:имам проблем с таблото обортомера ту трагва ту не, дачика за загряването не работи стрелката отива само до началото на синиото, както и дачика на бензина, ощте и цифрите за километрите се размазват. сутрин като запаля работи всичко и цифри и всичко а като по загрее почва с проблемите. ако някои мойе да ми помогне щте е много добре, аз мисля да сменям таблото. апак се чудя да няма нешто по инсталацията или по кабелите

Добре дошли в клуба . Колега, трябва да ти кажа ,че 80% от тези,който карат BMW имат този проблем с таблото. Явно това е слабото място на всички модели,който са с дигитален километраж. И мен в началото ме дразнеше това и бях решил да го сменям ,но като се убедих ,че дори и да го сменя не се знае на какво друго табло ще попадна и след колко месеца отново ще започне да прави същите номера ..... Имаше някой колеги,който бяха пуснали там подробни теми за ремонт на таблото - можеш да ги потърсиш във форума .Там всичко е с нагледни снимки обяснено ..... Аз вече свикнах така да си го гледам таблото и не ми прави впечатление ... Като искам да гледам километрите ги гледам рано сутринта когато още не е напекло пък и то сега идва зима и няма да пече толкова .Тъй че от мен съвет карай си така и хич да не ти пука. Това да е косура- важното е безаварийното каране...:))

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 28 Ное 2007, 12:40

Каде намери тия 80% бре - покрай мен няма нито един с такъв проблем..... От къде ги копувате вашите коли та 80% са неизправни :shock: :shock: :shock:
Извинявам се за офтопика!
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 29 Ное 2007, 2:46

електролитните кондензатори на платката в таблото се сменят и спи града спокоен сън
а за километрите където ги мери се сменя лентов кабел
не е много лесно но и никак не е трудно
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от zaro20 » 29 Ное 2007, 15:32

заначи ништо неможе да се направи, само да рискувам с ново табло или да пробвам да оправя това, а и как се прави тест на таблото, смисал нали имаше няква хватка с задържане и даване на контакт но не я знам точно ако някои мойе да ми я каже ште сам благодарен, а ако си взема ново как да го тествам

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 29 Ное 2007, 20:45

Здържаш дневният километраж и даваш на контакт-след цифрите ,почвата да се движат приборите..

Потребител
Аватар

Мнение от zaro20 » 03 Дек 2007, 9:54

е то така не стажа ништо

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 03 Дек 2007, 10:14

zaro20 написа:е то така не стажа ништо

Как така нищо - натискаш днесвния километраж,завърташ ключа на "1" да ти дойде тока(километраж,борд,екстри) и трябва да почнат да ти се редят малко цифри и накрая е теста на стрелките - отиват до края и се връщат

Потребител
Аватар

Мнение от zaro20 » 06 Дек 2007, 14:45

приател де да знам ама ништо не става явно штот е прецакано. а ако купувам друго така ли трябва да го пробвам и ако стане значи е добре

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 06 Дек 2007, 16:04

Да определено го тестваи по този начин.
Разгледай темите за таблата някъде имаше за смяна на кондензатори и всякакви други джаджи ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 06 Дек 2007, 19:05

Ето я въпросната тема и TheBoss се е постарал да опише всичко подробно и ясно

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 0%F2%EE%F0

Назад към E34