Смяна на гарнитурата на картера на двигателя
Модератор: Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Смяна на гарнитурата на картера на двигателя
Колеги,видях в единият ъгъл на картера една -две капки масло.Някой сменял ли е тази гарнитура,имали нещо по особено при подмяната и-четох ,че се повдигал целият двигател.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
голяма вероятност ако си видал от страната на щеката за маслото да е самия О-пръстен на самата щека! струва стотинки и се сменя за 5 мин 

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
капки
1-2 КАПКИ ? и защто ще го сменяш.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Теча е отпред,в десният ъгъл,между картера и и блока-като капне капката отива в демпферната шайба,тя я разпръсква навсякъде и става мазало.Така ,че си е баш гарнитура на картера и искам да я сменя защото двигателят е много чист и не искам да се мърля.
Колеги казвайте как се прави
-но ако трябва да вдигам двигателя ,няма да е сега смяната или няма аз да я правя.

аз ли4но нямам представа как става,мисля 4е те4 може да има и от скорошна смяна(некадърна)-колега ще изровим отнякъде стоиностите,а ти след това пробваи да я притегнеш с килограмен клю4.Успехzvetiko написа:Теча е отпред,в десният ъгъл,между картера и и блока-като капне капката отива в демпферната шайба,тя я разпръсква навсякъде и става мазало.Така ,че си е баш гарнитура на картера и искам да я сменя защото двигателят е много чист и не искам да се мърля.Колеги казвайте как се прави
-но ако трябва да вдигам двигателя ,няма да е сега смяната или няма аз да я правя.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
ivan. написа:аз ли4но нямам представа как става,мисля 4е те4 може да има и от скорошна смяна(некадърна)-колега ще изровим отнякъде стоиностите,а ти след това пробваи да я притегнеш с килограмен клю4.Успехzvetiko написа:Теча е отпред,в десният ъгъл,между картера и и блока-като капне капката отива в демпферната шайба,тя я разпръсква навсякъде и става мазало.Така ,че си е баш гарнитура на картера и искам да я сменя защото двигателят е много чист и не искам да се мърля.Колеги казвайте как се прави
Притягах я-даже успях да скъсам един винт вътре в блока

zvetiko не се опитвай да стягаш гарнитура, както и да слагаш стара гарнитура, дори да е била притегната за 1 час на съответното място.
Веднага протича, а стягането сам си видял до къде води и това е видимата част на нещата - иначе притягаш в една точка ламарина (0.8 мм.) през гума към чугунена/алуминиева отливка
Сети се как се криви - не е приятно да дадеш пари за новата гарнитура, но е много по-неприятно когато протече пак.
Веднага протича, а стягането сам си видял до къде води и това е видимата част на нещата - иначе притягаш в една точка ламарина (0.8 мм.) през гума към чугунена/алуминиева отливка
Сети се как се криви - не е приятно да дадеш пари за новата гарнитура, но е много по-неприятно когато протече пак.
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
tsb_bg написа:zvetiko не се опитвай да стягаш гарнитура, както и да слагаш стара гарнитура, дори да е била притегната за 1 час на съответното място.
Е тя едни пари нямам думи... Мисля че за картера поне на М50 беше 20-25лв... Имам една нова унас..И на мене ми прокапа от картера..Ама беше от рядко масло ( 0В30 ) ...
За смяната мога да ти кажа че знам как става.. Повдига се мотора от тампоните ... Отпуска се магарето надолу... И тогава я отваряш и много внимателно щото можеш да прецакаш маслената помпа...Абе кофти работа си е ако не си го правил не го прави...Иначе може да не ти е от картера...Незнам виж я по добре щото от там не протича много често...
- DrMasster
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 525 tds
Моито предложение е да развиеш болтчетата на картера и до го пуснеш да се подпре кадето му доиде. Махаш старата гарнитура (срязваш е най-безцеремонно), след което внимателно почистваш блока и картера на местата кадето прилепва гарнитурата. Новата гарнитура е срязваш много внимателно с тънко ножче (резец) във формата на квадратче което влиза в друго квадратче (все едно сглобяваш пъзел). Ако не се сещаш какъв срез имам в предвид ще ти изпратя чертеж, че тук не знам как се качват снимките. След поставяне на гарнитурата от двете страни на срезното място слагаш тънък слой подходящ селикон.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
SaSo написа:tsb_bg написа:zvetiko не се опитвай да стягаш гарнитура, както и да слагаш стара гарнитура, дори да е била притегната за 1 час на съответното място.
Е тя едни пари нямам думи... Мисля че за картера поне на М50 беше 20-25лв... Имам една нова унас..И на мене ми прокапа от картера..Ама беше от рядко масло ( 0В30 ) ...
За смяната мога да ти кажа че знам как става.. Повдига се мотора от тампоните ... Отпуска се магарето надолу... И тогава я отваряш и много внимателно щото можеш да прецакаш маслената помпа...Абе кофти работа си е ако не си го правил не го прави...Иначе може да не ти е от картера...Незнам виж я по добре щото от там не протича много често...
Колегаtsb_bg ,въпроса не е за парите за гарнитурата а за самата смяна.
Колега SaSo благодаря за инфото. Сигурен съм ,че е гарнитура-почистих с обезмаслител и видях точно къде се появява теча.Гарнитурата и на мен ми я дават за 25лв.Лошото е ,че се повдига двигателя-нямам с какво да го направя.
DrMasster ,това ,което предлагаш правено ли е на практика или е просто идея-мисля,че се досещам за какъв разрез говориш,това ли е

Последна промяна zvetiko на 28 Ное 2007, 23:48, променена общо 1 път
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
zAcK написа::help:![]()
Т'ва вярно не е лесно ..........
![]()
![]()
![]()
Май ще отида пак към варианта с добавката за следващите 20К.На предишната кола имах теч и то сериозен от страната към скоростите -намазах отвън със силикон и издържа повече от две години.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
zvetiko написа:zAcK написа::help:![]()
Т'ва вярно не е лесно ..........
![]()
![]()
![]()
Май ще отида пак към варианта с добавката за следващите 20К.На предишната кола имах теч и то сериозен от страната към скоростите -намазах отвън със силикон и издържа повече от две години.

После БМВ ентусиасти

Последна промяна zAcK на 29 Ное 2007, 0:04, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2