Сбогом на оръжията!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Бил ли си войник?

Да
73
40%
Не
91
50%
Не-по здравословни въпроси
17
9%

Общо гласове : 181
Гост
Аватар

Мнение от Гост » 26 Ное 2007, 11:54

A_DUNCHEV написа:
exvitermini написа:И аз имам хубави спомени от така наречената военна служба, и знам че мойто не е нищо в сравнение с батковците ми ама...
Бях против премахването и защото именно от там започва човек да прилича на такъв :roll:

От както взеха да приемат кадър-мадами,направо еб..а ма..та на казармата!Ужас!!! :mhihi:

ние имахме мацки.....!! на първата година от 20 парчета-15 беха глътнали глобусите,до края останаха 5 ,а са мисля,че ги нема и тех вече в редиците! то покрай казарма и от въздуха хваща.....! много сперматозоиди се веят покрай поделенията....!

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 26 Ное 2007, 11:57

SKISA написа:
A_DUNCHEV написа:
exvitermini написа:И аз имам хубави спомени от така наречената военна служба, и знам че мойто не е нищо в сравнение с батковците ми ама...
Бях против премахването и защото именно от там започва човек да прилича на такъв :roll:

От както взеха да приемат кадър-мадами,направо еб..а ма..та на казармата!Ужас!!! :mhihi:

ние имахме мацки.....!! на първата година от 20 парчета-15 беха глътнали глобусите,до края останаха 5 ,а са мисля,че ги нема и тех вече в редиците! то покрай казарма и от въздуха хваща.....! много сперматозоиди се веят покрай поделенията....!

Мда,както казва един приятел-мадамите в армията разведоха тез които бяха жененни,а ергените ги ожениха. :mhihi:
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 26 Ное 2007, 12:11

Евала, предпочитам си у нас :mhihi: Който му е много тъжно може да се запише като професионален войник, места вярвам, че има.
BMW only!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 26 Ное 2007, 12:15

О да определено има хубави моменти,има и лоши,но лошите се забравят остава само спомена за доброто ;)
Имам 95 караула за 365 дни и почти толкова отпуски,а по едно време си ходех като на работа давам наряд и после вкъщи в продължение на два месеца,най добрите от службата.
Като се замисля има хора дет не знаят от коя страна се държи автомата дет се вика за стрелбите и ученията няма какво да говорим полезни са.
Има и хубаво има и лошо.
Но като че ли хептен без армия не е добре :roll:
Определено там се изграждат личностни качества и отговорности.

SKISA ,каква е тая казарма от тебе :shock:
Военно училище ли си завършил та е толкова дълго 5 години :?:
Последна промяна vld на 26 Ное 2007, 12:18, променена общо 1 път
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 26 Ное 2007, 12:17

.......има нещо такова!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eddiebg » 26 Ное 2007, 12:19

///peter написа:Аз няма да забравя никога стрелбите на Николаево на -23 градуса :D

Охо, колега... и аз така, при минус 18 имаше за Родину :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 26 Ное 2007, 12:25

Бях бях :mhihi: 1 година плътно :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 26 Ное 2007, 12:37

ПЪлЕН блЯК 18 месеца видин русе софеа видин бацил..като предната година погребах брат ми.... :evil:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 26 Ное 2007, 12:52

eddiebg написа:
///peter написа:Аз няма да забравя никога стрелбите на Николаево на -23 градуса :D

Охо, колега... и аз така, при минус 18 имаше за Родину :mhihi:

Адски ме кефеше сутринта в 5 и нещо строени до караулното в Плевен, чакахме камионите, беше много тихо... чак ушите те боляха, чуваха се само звуците на кубинки стъпващи в снега.
Строихме се и след малко в далечината се чу грохот на камионите, през мъглата едва маждукаха фаровете, подяволите как ми липсва този момент, искам да съм малко там... просто за един ден като онзи ;)
Чувствах се като немец заминаващ на руския фронт, невероятно!
Не съжалявам, за мен не беше изгубено време :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eddiebg » 26 Ное 2007, 13:02

Чувството да се мяташ като картоф в каросерията на Прага-та, докато шофьора настъпва до дупка, беше неповторимо :mhihi:

Чехите определено са знаели как да правят камиони, на преклонна възраст, ама вървяха мамка им и бараки....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 26 Ное 2007, 13:03

Аз бях със ЗИЛ 131, къртаччччч :D

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 26 Ное 2007, 13:13

Сега се сетих... В Долна Митрополия, събота, 21:00ч, вечерен строй. Старшината, дежурен по поделение, командва "Знамето... снеми!" и... припада... заради количеството алкохол, което е изпил с дежурния по автопарк. З роти чакат команда за прибиране в корпуса, но тя (командата) така и не се чува. Решаваме самоиниациативно да се махаме от плаца, че снега започва да ни навалява стабилно. На другата сутрин дежурният се държи странно, гузно му е... а най-гадно му е, че не знае защо му е гузно...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 26 Ное 2007, 13:34

Не съм ходил и ми е много ГОТ :lalala:
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 26 Ное 2007, 13:36

а бре вече има Сървайвър - който иска отива и се трепе
верно няма униформа и пагони а само некфи парцали ама пак си е кочина
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 26 Ное 2007, 13:36

в казармата се вижда кои са на мама синчетата,дето циврят за отпуски,щот не са виждали мама,тате,ала-бала...
освен,че си разбих здравето и психиката,търпях унижението,мизерията,простотията,несправидловостта....
ок,повиквателна и влизаш с очакването да се калиш като мъж,нали това е схващането на повечето!на мен ми беше смешно,като гледах толкова момчета така изплашени...
получаваш дрехи,естествено доста по-големи,щот на старшинката не му се търси,ти си добитък за него..
никой не ти обяснява какво се прави,какво се изисква от тебе,учиш се в движение,а очакваш тука да има ред...уж!и така минават седмици,преди да си усмислил,каква е същността на службата до 45-я ден-да се научиш да маршируваш за пустата клетва...
или адска жега,та чак асфалта се топи,или студа блокира мозъка и оттам всяко едно движение(плац с размерите на игрище,накои се досещат...
храна никаква,мизерия,вечер мишките пълзяха по главите ни,докато спим,топла вода(кво е тва за мъжа бе...поливаш се посред март месец със ледено-студена,чак ти реже голата глава,щот не си мизерник и искаш да си чист!някои не се къпеха десетки дни-адска воня беше :twisted:
ефрейторите-от най-дълбоката провинция,избиват си комплксите,че са нещатстници и задръстеняци и се правят на велики,тормозят слабите,използват страхът ти от непознатото..
турците,говорещи само на техен си език,с пренебрежение и омраза към българите,правят каквото си искат,щот началниците ги пазят,да няма дискриминация,имат повече права от българите в българската армия :twisted:
старшината не му пука за нищо,гледа да врътне далаверка с уж откраднати неща,собственост на батареята..
навсякъде разруха,а те ще ми говорят за дълг към родината-къв дълг,като съм гладен,жаден,недоспал,че тва да не е по време на война,не е,просто се краде отвсякъде и никой не прави нищо за подобряване условията на живот в казармата!
даваш клетва,няма отпуска,щот връзкарчетата са много..после и първия караул-питаш се на стойката в 00ч,в адския студ,в тъмнината,абе какво правя тука,какво пазя,къде е смисъла????няма кой да отговори,това е дълг към родината,да пазиш порутени складове с боклуци,щот това е бг армията,в която нищо не се променя в годините и затова се е запазила и оцеляла :twisted:
и така хубавита моменти,просто се изгубват в полето от всичката тая простотия и мизерия..
идва време за разпределението,всеки впряга връзки,да е по-близо до родното си място,до родителите си,приятелите си..някои успяват,други не...в новото поделение всичко от начало,пак незнание кое как се прави,никакво човешко отношение,слабите се толерират за сметка на силните и можещите..
управляват те хора с много ниска култура,незнаещи български,такива ,които навън в сравнение с теб са просто незабележими,скрити в техните дупки..
наркоманчетата,връзкарчетата и мамините лигльовци,ебават останалата част от войската,не дават наряди,не поемат отговорни задачи за изпълнение,само се дънят и я карат лабаво..
и ти се каляваш,психиката ти е пред разпад,защото нищо не можеш да промениш,само ги броиш дните,които остават и си правиш сметки,как по-бързо ще отминат и ще дойде така чаканото уволнение...ще оставиш шапкарите в кочината им,в техният измислен свят-от 08ч до 17ч,ще поемеш по пътя ,който искаш да вървиш,а не този,който ти показва ефрейторчето с мазната си коса и жълтите зъбки,свиркай си някаква долна песничка(чалгарска....
постоянно ти се набива в главата да не искаш отпуска,че тя е за женчовците,а ти си мъж,а истинския мъж не мрънка,а стиска зъби и търпи-стои на студено,гладен,мокър и зъзнещ,умиращ за сън в 02ч,на някой шибан баир,където някой шибан военен е решил да направи склад за боеприпаси..
а разказите за гръмналите се войничета,за пострадалите по време на служба,за останалите инвалиди...по вина на шибаните военни,които ги тормозят като се напият и невъзможността на редовия войник да се оттърве от този ад....това ли е дългът към родината,да отгледаш син и някой боклук да го затрие,защото се е помислил за Господ в тази шибана казарма :twisted:
остават малко месеци,ти си чакаш редът,но трябва да се ходи на учение с чуждо участие,теб те избират,защото виждат някаква сигурност,че няма да има издънки!отиваш и отново се сблъскваш с гадната реалност-къде си ти и къде са развитите държави,че при тях има ред,има база,има храна,вода,баня...има право на избор при тях,а ти си против волята си там и търпиш,ли търпиш!!
с мтлб-то те транспортират навътре в планината,оставят ти палатка,брадва,чувал хляб, консерви и един сдухан старшина,да те командва...вдигаш си палатката,цял ден ходищ за дърва,щото е октомври,търсиш някакъв ручей да налееш вода,щото тубата от 20л свършва,като се потиш при цепенето и подреждането..и така седмица,докато дойде смяната,чуеш ревът на мтлб-то да раздира баирите с неговия в8-к и слизайки долу до повръщаш от возенето отзад..стъпвайки в корпуса си като победител със самия себе си,10 дена без да се къпиш,бръсниш,глад и мизерия,в банята си като цар,търкаш мръсотията и за миг забравяш по-големия ад..до другата седмица,когато си пак напът със скапания старшина от накакво гадно село,отново палатката,чувала с хляб и консерви..
търпиш всяка прищявка на старшината,щото той носи разнообразна храна от вкъщи,която се разпределя за всеки ден,според трайността си..ти пак си в безизходица и право на мнение,и се радваш,ако се объркат някои ловджии и минат покрай вас,да удариш малко лаф(а снарядите свирят над главата ти)какво животно ще стои и ще чака,освен чакалите,нощно време,които ровят до палатката в боклука ти и не те оставят да спиш,а ти си уморен от мъкнене на дърва през деня...но идва ден,в който на военният му омръзва,дотяга,дострашява и иска смяна по станцията,болен е уж и не може повече,а краят наближава..а времето се разваля,сменят го иидва нов,арабия,но дъждът не спира вече 2-и ден,печката не се чисти,водата е 4-5 пръста,а ние чакаме края,чакаме на късмет..или-или...
свършва учението,прибираш се в поделението след месец и половина,виждаш всички и някак са ти мили,но разбираш,че за един празник в Сливница,където е било събитието,на връщане с новата Сетра,по магистралата един турчин заспива на волана на камиона си и помита едвам пърхащият рейс,туко излазъл от ремонт(несполучлив)пълен със заспали и уморени от маршируване войничета...смачкани мантинели,разлята нафта и масло,рейса в канафката,пълен ужас разминал се без смъртни случаи....наградата-2 дена повече отпуск,за потушаване на напрежението,а ти пак чакаш и търпиш,отдавна ти е все едно,доказал си на себе си,че си МЪЖ!
и така се нижат дните,трупаш награди,пазиш ги за накрая,но лека издънка на поста,заспал си в студа-и хоп взимат от наградите,щото няма кой да дава наряд,ако те вкарат в ареста...
вече си в отпуска,Джака наближава,но ти звънят у вас приятели и ти казват,че върнеш ли се и влизаш в ареста,шапкарите са разбрали за някои твои действия,които ги дразнят..ок,вечерта преди увото се събираме,вилнеем по заведенията,на сутринта си горд,че ще те вкарат в ареста,другите ще те видят и ще се чудят какво става...но ти си знаеш,че не си се дал на шибаните военни!
лежиш ден,два,скучаеш,студуваш,разнообразяваш си дните с чистене на столовата в караулното,смееш се на въпроса на някой новобранка на колко служба си-това му е от първите караули,тъпата му физиономия,когато разбира,че си с два дена надсрочил службата :shock:
идва деня да те разкарват вече,че всички набори са си тръгнали,сдаваш дрехите и си обличаш твоите си,които ти си избрал да носиш,оправяш си косата и когато шибаните военни ти оправят книжката и казват:видя ли г-н ефрейтор,вкарахме те,ако си беше мълчал,нямаше да се уволниш сам и ти отговаряш:по-добре лъв в клетка,отколкото овца на полето! :twisted:
резултатът след година мъчения и лишения:разбираш,че си МЪЖ,истински ,кален,държащ на думата си,макар и болен,нервен..
много интерсни истории има от казармата,но си платил със здравето си,за да ги изживееш и се питаш,дали си заслужава :?:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата