Вече никога АБС

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За или против АВС

да
106
80%
не
27
20%

Общо гласове : 133
младши ентусиаст
Аватар
Кара: F01 750LI Xdrive

Мнение от jivko81 » 22 Ное 2007, 22:30

tsb_bg написа:
GVT написа:... Само да те светна баце, че АБСа при скорост над 100 и под 5км не работи. А иначе единствената настилка на която работи той е перфектен , сравнително гладък асфалт, в супер сухо и топло време, инак, на павета, на лед, на пясък, на мокро и на сняг, сери се у него, говоря за АБС след 91г, преди това са си супер ...

Разбирам, че ти е криво от ситуацията и наистина съжалявам, но не прави такива генерални обобщения за нещо утвърдено и доказало ефекта си в практиката (по тая логика утре като не ти запали колата можеш да кажеш че инжекциона е пълна глупост и е по-добре да се върнем на дистрибутор с палец и чукче и наковалня)

Колкото до принципа на действие и ефективността май няма да си ти тоя дето ще ме светне :lol:

ABS-а най-общо казано контролира спирачното усилие на всяко колело, като предотвратява блокирането им.
При това се намалява спирачния път и се спомага за запазване на посоката на движение зададена от завъртането на управляващите колела (има едно малко изключение при суха равна настилка, където в зависимост от различни обстоятелства, като тегло на автомобила, натоварване на осите, скорост и др. спирачния път се запазва същия или незначително се увеличава с по-малко от 1 метър)
Според теб кога вероятността едно или повече колеа да блокират е по-голяма на "перфектен , сравнително гладък асфалт" или при "павета, на лед, на пясък, на мокро и на сняг"
Е кога според теб се проявяват по-добре приемуществата на ABS-a
:yes: :yes: :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F01 750LI Xdrive

Мнение от jivko81 » 22 Ное 2007, 22:34

[/quote]Разбирам, че ти е криво от ситуацията и наистина съжалявам, но не прави такива генерални обобщения за нещо утвърдено и доказало ефекта си в практиката (по тая логика утре като не ти запали колата можеш да кажеш че инжекциона е пълна глупост и е по-добре да се върнем на дистрибутор с палец и чукче и наковалня)[/quote]

Имаше и други такива теми скоро " За и против автоматичните кутии със стептроник" другото беше че като е с хидравлика колата се губело усещането за каране и други такива бисери. Ами в тоя ред на мисли дай да се върнем на конете че там и спирането е спиране и усещането за пътуване си е налице. Въобще явно бъдещето е в конете. Ама поне да е с Рекаро седло, че не се клатим в завоите :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ

Мнение от БОРКО-ЧИПА » 22 Ное 2007, 22:44

д.....ба и абс-а вчера с една алфа 147 се изсилих в автокъщата към портала и кага да спра нанай си феродо :mhihi: излязох с цялата предница на една от най-натоварените улици във нашия така не натоварен от към движение град :mhihi: добре ,че не минаваше кола,че тооо италянец 2002г :shock: току що слязъл от автовоза :confused:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 22 Ное 2007, 22:53

:dunno: Баце,пак не си в час,това което го цитираш не съм го писал аз бре,а Сони :mhihi:
Последна промяна GVT на 22 Ное 2007, 23:05, променена общо 2 пъти
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 22 Ное 2007, 22:58

И кво сега, АБеСа ви пречи да натискате педала на спирачката. Брей да го е*а.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 22 Ное 2007, 23:02

GVT написа: :dunno: Баце,пак не си в час,това което го цитираш не съм го писал аз бре,а Сони :mhihi:

Не пак а сега ... :uups:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 22 Ное 2007, 23:29

нека да ви кажа една спучка от личен опит
Начи пролет е ....в малките часове на деня е валнало малко и асфалта е мокър!Карам си аз с 50-60 в града и се спускам на 3-та по една доста стръмна улица.В края на улицата има сфетофар и завой на дясно ( за плевенчани говоря за ул.Шипка )! на около 100 м съм от сфетофара когато светва червено и аз започвам да намавам активно защото мн бързо наближавам светофара и както си натисках все по-силно и по-силно педала....в един момент колелетата блокираха и аз се плъзнах като шейна надолу!!!! добре че ония отсреща ме видяха и ми направиха път! та извода е че ако имах АBS май нямаше да се плъзна и щях да спра поне така мисля! ЗА антиблокиращата система съм се пак! :mhihi:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 22 Ное 2007, 23:42

Извода е, че си се панирал и си продължил да натискаш спирачката :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 22 Ное 2007, 23:49

аз сам за абс са мене мие спасявал много пъти кожата и колата и сам доволен от него 4овек които неможе да си кара колата не умее да го ползва ако не се беше паникиосал а беше пуснал леко пдала можеше да свиеш или да го използваш по шпредназна4ение така4е е вапрос на усет аз гледах филм4ето което е когато излезна абс са как се отминават препрятвтвия с него и намалява парзалянето и дава контрол върху волана

вапрос на предпо4итание
ИзображениеИзображение
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Ное 2007, 23:51

хайде без глупости. 99.99% от шофьорите ще спрат 99.99% от пътите за по-късо растояние със абс от колкото бас абс независимо от условията.

единственото изключение е ако има сняг/киша по пътя и се спира със много малка скорост (под 20-30км/ч) - тогава събралата се киша пред гумите може да помогне за по-късото спиране. но пък съвремените абс разпознават тази ситуация и много често под 30км изобщо не се активират и спирачната система се държи все едно няма абс.

абс-а има две примущества (и няма недостатъци освен ако не си при контролирани условия и не си много много добър)

1. позволява ти да запазиш управление при паническо спиране - почти не познавам хора които когато са изненадани първата им реакция не е да ритнат спирачката до дъно... и ако е хлъзгаво... лошо

2. максимизира сцеплението на _всяка_ гума поотделно. нещо което колкото и да си добър шофьор просто няма как да го постигнеш без абс.

и така...

вземете се в ръце и не залитайте по народния фолклор..
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 22 Ное 2007, 23:52

Valentin_Peev написа:Извода е, че си се панирал и си продължил да натискаш спирачката :mhihi:

Бре,и как ще се панирам на 3-4 метра със скорост20-30 км?И защо немаше грам спирачен път?И защо до сега никой не може да ми отговори на въпроса за удара в предна десна гума при натискането на спирачката,и защо педала не можа да се натисне и сантиметър?Куките ми викаха ,че изобщо не съм натискал спирачките а съм бил блем по някоя мацка :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 22 Ное 2007, 23:55

GVT написа:
Valentin_Peev написа:Извода е, че си се панирал и си продължил да натискаш спирачката :mhihi:

Бре,и как ще се панирам на 3-4 метра със скорост20-30 км?И защо немаше грам спирачен път?И защо до сега никой не може да ми отговори на въпроса за удара в предна десна гума при натискането на спирачката,и защо педала не можа да се натисне и сантиметър?Куките ми викаха ,че изобщо не съм натискал спирачките а съм бил блем по някоя мацка :mhihi:

Не беше за тебе, а за човека след, който писах :mhihi: Сори, трябваше да го цитирам :uups:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 23 Ное 2007, 0:10

GVT ходи си купи някакви читави накладки, и аз бях преди така с ментаци не си махай абс-а а си купувай читави работи за колата.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e46 330xi Touring
Мечтае да кара: S50B30 мурбо...

Мнение от FlippeR » 23 Ное 2007, 0:22

Абе направете си го с копче абс-а :) аз по-принцип съм пас......ДА...имало е ситуации в които ме е спасявал абс-а ! ДА ...имало е ситуации в които ме е преебавал :mhihi: За абс-а си требват читави гуми. Аз тръгна ли надълго...да се стрелям - цък..имам абс :) Карам ли си в града...или тръгна ли да си пързалям - цък...нема абс :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 23 Ное 2007, 0:28

Абе вие какви спирачки имате , че на гладък и сух асфалт блокирате колета при над 100км/ч ?? Че те на спортните коли трябва да слагат спирачки от Е34 и Е36, а не някакви си карбонови ментета :mhihi: . Разбира се , че са глупости . С хубави гуми и при добри пътни условия да блокираш колелата с висока скорост трябва да имаш баси здравите спирачки. Колкото повече пада скоростта, толкова по-лесно е да ти приплъзнат колетата.

Моя АБС пък нещо не работи напоследък(изключил се е навярно заради повреден датчик). Чудя се дали да го оправям. След тази тема още повече се чудя дали да го оправям. Май засега ще си карам така :).
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата