От 3 дни имам BMW 525tds и имам нужда от ПОМОЩ

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 21 Ное 2007, 0:04

GALAB_DAIWA написа:ДАНО, ЧЕ ВЕЧЕ СЕ ОТЧАЯХ, ГОЛЯМА ГРЕШКА НАПРАВИХ ЧЕ Я КУПИХ
спокойно колега---всяко зло за добро :!: :!: :!: затова сме тук за да помагаме--само че за ТДСса си имаме баш майстор ама той в момента сигурно е в джаза--утре сутрин започвате ремонта и ние с квото може ще помагаме....ЕЙ стигате сте шашкали колегата---дайте му малко стимул :!: квото го уплашихте...ми за 4000лв къв ТДС мислите че ще купи :!: има си проблеми колата--нека с наша помощ му помогнем с квото можем--по точно с ъкъл де :!:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GALAB_DAIWA » 21 Ное 2007, 0:11

Alexi ти явно караш газово БМВ няма начин иначе да си толкова СЪПРИЧАСТЕН към проблемите на хората. СЛАВА БОГУ ЧЕ ОТ 7 ГОДИНИ КАРАМ ДИЗЕЛ, ЧЕ СИГУРНО И АЗ ЩЯХ ДА СЪМ СЕГА ПОРЕДНИЯ САМОЗАЛЪГВАШ СЕ КОМПЛЕКСАР КОЙТО СЕ САМОНАВИВА И СЕ ОПИТВА ДА СИ ПОВЯРВА ЧЕ КАРА КОЛА.
НАСЛУКА

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 21 Ное 2007, 0:15

айде стана буревестниците срещу кратунковците :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GALAB_DAIWA » 21 Ное 2007, 0:30

Дано не е късмет ИМАМ НУЖДА ОТ ПОМОЩ а не от заяждане и безмислено спорене
Последна промяна GALAB_DAIWA на 21 Ное 2007, 0:31, променена общо 1 път
НАСЛУКА

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 21 Ное 2007, 0:31

GALAB_DAIWA написа:Alexi ти явно караш газово БМВ няма начин иначе да си толкова СЪПРИЧАСТЕН към проблемите на хората. СЛАВА БОГУ ЧЕ ОТ 7 ГОДИНИ КАРАМ ДИЗЕЛ, ЧЕ СИГУРНО И АЗ ЩЯХ ДА СЪМ СЕГА ПОРЕДНИЯ САМОЗАЛЪГВАШ СЕ КОМПЛЕКСАР КОЙТО СЕ САМОНАВИВА И СЕ ОПИТВА ДА СИ ПОВЯРВА ЧЕ КАРА КОЛА.

Брат повярвай ми че сега ако беше с газово БМВ щеше да се разминеш с по-малко примерно дебитомер... 100 кинта... Пожелавам ти да не е нещо сериозно и да не се бъркаш много ... Но наистинас това изказване не правиш добро впечатление... Все пак ти е от първите постове тук....

Пожелавам ти успех с ремонта...Дано да е нещо не толкова скъпо... И дано Дино ти помогне...Може и Цветинко и той ги понаразбираше дизелаците...

Диноооооооооооооооооо аре стига пи ве... Фен ходи ти го изкарай от кръчмата ве по-близо си :) :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 21 Ное 2007, 0:40

Ей момчета сериозно човека е загазил.Малко съпричастност.
Не се отчайвай виж в моята галерия има един датчик,който като няма хубав контакт и колата полудява - форсира се,глъхне и накрая гасне.
Датчика е под стартера,захванат с шестограм 5
Възможно от там да имаш проблем.
Изчети тая тема има доста съвети и доста неща са дискутирани
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=61238
Това че пали трудно вероятно е от разтеглена верига (в процеса на експлоатация се паразтяга)
Това дето неще да изгасва може да е от тук
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=69533 ....
по специално от буксата - долната част на пластмасата има два болта точно до щипката (под волана),махаш волана,отвърташ и другите две видии,и като махнеш пластмасите от лявата страна (под мигачите ще видиш една червена изтория на щипки - виж дали е добре закрепена.
Виж и кабелите дали са добре запоени - там освен всичко друго са ти вързани и подгряващите свещи.
За подгряване на свещите и на главата имаш датчик
http://bmwfans.info/original/E34/Lim/52 ... l-11_1329/
Изчети всичко,и я мятай.Ако има нещо питай."Печките" сме доста и не им се вързвай много на газчийте :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GALAB_DAIWA » 21 Ное 2007, 0:40

Извинявай никого не исках да обидя , но съм страшно изнервен и тук търся помощ и споделям проблема си А НЯКАКЪВ СИ ми праща УСМИВЧИЦИ. Какво ли впечатление прави той- присмивайки се на хорското нещастие. Но си прав НЕ ТРЯБВАШЕ ДА СЛАГАМ ВСИЧКИ ПОД ОБЩ ЗНАМЕНАТЕЛ. ИЗВИНЯВАЙ ТЕ.
НАСЛУКА

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 21 Ное 2007, 0:44

Те усмивките не са за теб,човека просо се помоли на Фенчето да изкара Дино от мИханата :lol:.Всички сме нервни като им има нешто на "Бимите" ни така че ....... сам си изграждаш репутация!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GALAB_DAIWA » 21 Ное 2007, 1:24

Аз не писах на на SaSo а на тоя Alexi, И пак повтарям че се ИЗВИНЯВАМ на останалите. Но на такива като тоя Alexi които злорадстват да ме извиняваш братле ама МАЙНАТА ИМ. Пази боже да се отразява на репутацията ми- отношението ми към тях.
НАСЛУКА

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 21 Ное 2007, 8:24

колега значи
ако е спукана главата не би трябвало да прави така
според мене е електронната плочка на ГНП-то
даже съм убеден

а за главата виж дали мъркучите са втвърдени,парно има ли?
като я настъпиш загрява ли?

П.С. мога да ти помогна и имам всичко за тдс може да сменяме докато се оправи но не се знае кво ше излезе и колко пари ще ти струваа ако ти се разкарва до димитровград
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 21 Ное 2007, 9:07

Wenzy написа:Ей момчета сериозно човека е загазил.Малко съпричастност.
Не се отчайвай виж в моята галерия има един датчик,който като няма хубав контакт и колата полудява - форсира се,глъхне и накрая гасне.
Това че пали трудно вероятно е от разтеглена верига (в процеса на експлоатация се паразтяга)
по специално от буксата - долната част на пластмасата има два болта точно до щипката (под волана),махаш волана,отвърташ и другите две видии,и като махнеш пластмасите от лявата страна (под мигачите ще видиш една червена изтория на щипки - виж дали е добре закрепена.
Виж и кабелите дали са добре запоени - там освен всичко друго са ти вързани и подгряващите свещи.
Изчети всичко,и я мятай.Ако има нещо питай."Печките" сме доста и не им се вързвай много на газчийте :lol:
ето първата възможност да си я поправиш сам...ако не стане бягай до Димитровград щом са съгласни колегите да ти сменят части -и така става също.3 тия вариант е Дино да се събуди ама не знам кво се е случило снощи с него :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 21 Ное 2007, 9:14

GALAB_DAIWA написа:Alexi ти явно караш газово БМВ

мне бензинови само ,и то от 7 години,държат си обороти :mhihi:
няа са нервиш ,ще се оправи баварката ама ти как така си я вземал без да я видиш дори ,аз на това се смях .. ако е жена пак така ли ще я избереш :mhihi:
Последна промяна Alexi на 21 Ное 2007, 10:09, променена общо 1 път

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 21 Ное 2007, 9:42

bmwfena написа:
Wenzy написа:Ей момчета сериозно човека е загазил.Малко съпричастност.
ето първата възможност да си я поправиш сам...ако не стане бягай до Димитровград щом са съгласни колегите да ти сменят части -и така става също.3 тия вариант е Дино да се събуди ама не знам кво се е случило снощи с него :mhihi: :mhihi:

Ема вееее :D бая сте изписали.Фенчо снощи на рожден ден бях на жената веее то убаво че ме покани :mhihi: :mhihi: :mhihi:
GALAB_DAIWA не се шашкай приятелю първо провери тоя датчик под стартера изчести го хубаво с обезмаслител.Ако има подобрение след това задължително иди на диагностика тя от тия работи може и грешки да е натрупала.За паленето 100% свещ или реле за подгряването споко и аз съм така сутрин нема кога да я оправя от тая пукница :mhihi: :mhihi: :mhihi: Към плочката ще прибегнеш накрая ако е нужно.
Сега като я натискаш грее ли :?:
Топла как пали :?:
Загряла губи ли мощност :?:
Маркучита твърди ли са като камък като е загряла :?:
Оборотите горе долу в кви граници ги мени :?:

Аватар
Кара: E34

Re: От 3 дни имам BMW 525tds и имам нужда от ПОМОЩ

Мнение от ivan. » 21 Ное 2007, 11:01

GALAB_DAIWA написа:Здравейте на всички. Вече и аз съм в братсвото, но за съжаление рано рано ме налегнаха проблеми-и то не малки. Ще съм ви благодарен ако можете да ми помогнете. Колата ми прави невероятни неща И ТО КОГАТО СИ ПОИСКА. Започвам да ги изреждам- Пали много трудно, само ако евентоално проработи подгряващото и подгрея поне 3 пъти- пали що годе добре, ама пак се чуди. Като я оставя да работи на място понякога работи СТРАХОТНО, но в повечето случаи прекъсва, глъхне, засилва , гасне си сама абе изобщо прави когато и каквото си поиска.Когато включа задна или навия пълен волан почти винаги гасне.Като я карам в града трябва да държа доста високи обороти щото иначе гасне. Таблото пък е някакъв ад- свете си премигва си ту работи ту не- даже имах случай гася и вадя ключовете пак то си свети-и докато не разкачих клемите на акомулатора-не загасна. В понеделник ходих до Кърджали и по път като взе да ми качва оборотите,да си дава газ сама, изкарах си акъла, спирам в града на място дърпам ръчната и слизам- а тя си реве и подаржа 4000 оборота. Загасих я, и като запалих всичко беше наред, след около 3 часа си тръгнах и пак взе да реве на 4000об. а аз гася паля пак и всичко беше наред. АБЕ ПЪЛЕН ХАОС. Чакай да спирам че мойто роман стана. ПОМАГАЙТЕ МОМЧЕТА, МОЛЯ ВИ.
паленето, както ти е казал,колегата свещи и реле.Гасненето в движение има голяма вероятност да е горивения филтер.Това за таблото е клемореда на клю4а.По4ни от наи-простото-нови филтри,прогони марку4ите за вакуум,огледаи дали нямаш те4ове на гориво.Това 4е се форсира сама,на един колега му бяха казали дат4ик,може да е и от реостата на педала на газта-на диагностика ще покаже,има и реле за гнп,което е в кутията с компютрите,може да не дава постоянна верига,от него колата спира,когато си поиска.

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 21 Ное 2007, 11:05

dinozab написа:Ема вееее :D бая сте изписали.Фенчо снощи на рожден ден бях на жената веее то убаво че ме покани :mhihi: :mhihi: :mhihi:
GALAB_DAIWA не се шашкай приятелю първо провери тоя датчик под стартера изчести го хубаво с обезмаслител.Ако има подобрение след това задължително иди на диагностика тя от тия работи може и грешки да е натрупала.За паленето 100% свещ или реле за подгряването споко и аз съм така сутрин нема кога да я оправя от тая пукница :mhihi: :mhihi: :mhihi: Към плочката ще прибегнеш накрая ако е нужно.
Сега като я натискаш грее ли :?:
Топла как пали :?:
Загряла губи ли мощност :?:
Маркучита твърди ли са като камък като е загряла :?:
Оборотите горе долу в кви граници ги мени :?:

Новата жена да не стана на 16!? Ох на мама Плейбоичето алкохолизирано :mhihi:
Сега по темата, диагностика в Златоград верятно няма, та идеята ми е да му уговорим час за диагностика и преглед на колицата!
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

ПредишнаСледваща

Назад към E34