От 3 дни имам BMW 525tds и имам нужда от ПОМОЩ
Модератор: Технически модератори
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
спокойно колега---всяко зло за доброGALAB_DAIWA написа:ДАНО, ЧЕ ВЕЧЕ СЕ ОТЧАЯХ, ГОЛЯМА ГРЕШКА НАПРАВИХ ЧЕ Я КУПИХ

- GALAB_DAIWA
- кандидат ентусиаст
-
Alexi ти явно караш газово БМВ няма начин иначе да си толкова СЪПРИЧАСТЕН към проблемите на хората. СЛАВА БОГУ ЧЕ ОТ 7 ГОДИНИ КАРАМ ДИЗЕЛ, ЧЕ СИГУРНО И АЗ ЩЯХ ДА СЪМ СЕГА ПОРЕДНИЯ САМОЗАЛЪГВАШ СЕ КОМПЛЕКСАР КОЙТО СЕ САМОНАВИВА И СЕ ОПИТВА ДА СИ ПОВЯРВА ЧЕ КАРА КОЛА.
НАСЛУКА
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- GALAB_DAIWA
- кандидат ентусиаст
-
Дано не е късмет ИМАМ НУЖДА ОТ ПОМОЩ а не от заяждане и безмислено спорене
Последна промяна GALAB_DAIWA на 21 Ное 2007, 0:31, променена общо 1 път
НАСЛУКА
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
GALAB_DAIWA написа:Alexi ти явно караш газово БМВ няма начин иначе да си толкова СЪПРИЧАСТЕН към проблемите на хората. СЛАВА БОГУ ЧЕ ОТ 7 ГОДИНИ КАРАМ ДИЗЕЛ, ЧЕ СИГУРНО И АЗ ЩЯХ ДА СЪМ СЕГА ПОРЕДНИЯ САМОЗАЛЪГВАШ СЕ КОМПЛЕКСАР КОЙТО СЕ САМОНАВИВА И СЕ ОПИТВА ДА СИ ПОВЯРВА ЧЕ КАРА КОЛА.
Брат повярвай ми че сега ако беше с газово БМВ щеше да се разминеш с по-малко примерно дебитомер... 100 кинта... Пожелавам ти да не е нещо сериозно и да не се бъркаш много ... Но наистинас това изказване не правиш добро впечатление... Все пак ти е от първите постове тук....
Пожелавам ти успех с ремонта...Дано да е нещо не толкова скъпо... И дано Дино ти помогне...Може и Цветинко и той ги понаразбираше дизелаците...
Диноооооооооооооооооо аре стига пи ве... Фен ходи ти го изкарай от кръчмата ве по-близо си

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Ей момчета сериозно човека е загазил.Малко съпричастност.
Не се отчайвай виж в моята галерия има един датчик,който като няма хубав контакт и колата полудява - форсира се,глъхне и накрая гасне.
Датчика е под стартера,захванат с шестограм 5
Възможно от там да имаш проблем.
Изчети тая тема има доста съвети и доста неща са дискутирани
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=61238
Това че пали трудно вероятно е от разтеглена верига (в процеса на експлоатация се паразтяга)
Това дето неще да изгасва може да е от тук
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=69533 ....
по специално от буксата - долната част на пластмасата има два болта точно до щипката (под волана),махаш волана,отвърташ и другите две видии,и като махнеш пластмасите от лявата страна (под мигачите ще видиш една червена изтория на щипки - виж дали е добре закрепена.
Виж и кабелите дали са добре запоени - там освен всичко друго са ти вързани и подгряващите свещи.
За подгряване на свещите и на главата имаш датчик
http://bmwfans.info/original/E34/Lim/52 ... l-11_1329/
Изчети всичко,и я мятай.Ако има нещо питай."Печките" сме доста и не им се вързвай много на газчийте
Не се отчайвай виж в моята галерия има един датчик,който като няма хубав контакт и колата полудява - форсира се,глъхне и накрая гасне.
Това че пали трудно вероятно е от разтеглена верига (в процеса на експлоатация се паразтяга)
по специално от буксата - долната част на пластмасата има два болта точно до щипката (под волана),махаш волана,отвърташ и другите две видии,и като махнеш пластмасите от лявата страна (под мигачите ще видиш една червена изтория на щипки - виж дали е добре закрепена.
Виж и кабелите дали са добре запоени - там освен всичко друго са ти вързани и подгряващите свещи.
Изчети всичко,и я мятай.Ако има нещо питай."Печките" сме доста и не им се вързвай много на газчийте

- GALAB_DAIWA
- кандидат ентусиаст
-
Извинявай никого не исках да обидя , но съм страшно изнервен и тук търся помощ и споделям проблема си А НЯКАКЪВ СИ ми праща УСМИВЧИЦИ. Какво ли впечатление прави той- присмивайки се на хорското нещастие. Но си прав НЕ ТРЯБВАШЕ ДА СЛАГАМ ВСИЧКИ ПОД ОБЩ ЗНАМЕНАТЕЛ. ИЗВИНЯВАЙ ТЕ.
НАСЛУКА
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Те усмивките не са за теб,човека просо се помоли на Фенчето да изкара Дино от мИханата
.Всички сме нервни като им има нешто на "Бимите" ни така че ....... сам си изграждаш репутация!

- GALAB_DAIWA
- кандидат ентусиаст
-
Аз не писах на на SaSo а на тоя Alexi, И пак повтарям че се ИЗВИНЯВАМ на останалите. Но на такива като тоя Alexi които злорадстват да ме извиняваш братле ама МАЙНАТА ИМ. Пази боже да се отразява на репутацията ми- отношението ми към тях.
НАСЛУКА
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
колега значи
ако е спукана главата не би трябвало да прави така
според мене е електронната плочка на ГНП-то
даже съм убеден
а за главата виж дали мъркучите са втвърдени,парно има ли?
като я настъпиш загрява ли?
П.С. мога да ти помогна и имам всичко за тдс може да сменяме докато се оправи но не се знае кво ше излезе и колко пари ще ти струваа ако ти се разкарва до димитровград
ако е спукана главата не би трябвало да прави така
според мене е електронната плочка на ГНП-то
даже съм убеден
а за главата виж дали мъркучите са втвърдени,парно има ли?
като я настъпиш загрява ли?
П.С. мога да ти помогна и имам всичко за тдс може да сменяме докато се оправи но не се знае кво ше излезе и колко пари ще ти струваа ако ти се разкарва до димитровград
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
ето първата възможност да си я поправиш сам...ако не стане бягай до Димитровград щом са съгласни колегите да ти сменят части -и така става също.3 тия вариант е Дино да се събуди ама не знам кво се е случило снощи с негоWenzy написа:Ей момчета сериозно човека е загазил.Малко съпричастност.

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
GALAB_DAIWA написа:Alexi ти явно караш газово БМВ
мне бензинови само ,и то от 7 години,държат си обороти

няа са нервиш ,ще се оправи баварката ама ти как така си я вземал без да я видиш дори ,аз на това се смях .. ако е жена пак така ли ще я избереш

Последна промяна Alexi на 21 Ное 2007, 10:09, променена общо 1 път
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
bmwfena написа:ето първата възможност да си я поправиш сам...ако не стане бягай до Димитровград щом са съгласни колегите да ти сменят части -и така става също.3 тия вариант е Дино да се събуди ама не знам кво се е случило снощи с негоWenzy написа:Ей момчета сериозно човека е загазил.Малко съпричастност.
Изчети всичко,и я мятай.Ако има нещо питай."Печките" сме доста и не им се вързвай много на газчийте![]()
Ема вееее

GALAB_DAIWA не се шашкай приятелю първо провери тоя датчик под стартера изчести го хубаво с обезмаслител.Ако има подобрение след това задължително иди на диагностика тя от тия работи може и грешки да е натрупала.За паленето 100% свещ или реле за подгряването споко и аз съм така сутрин нема кога да я оправя от тая пукница

Сега като я натискаш грее ли

Топла как пали

Загряла губи ли мощност

Маркучита твърди ли са като камък като е загряла

Оборотите горе долу в кви граници ги мени

Re: От 3 дни имам BMW 525tds и имам нужда от ПОМОЩ
паленето, както ти е казал,колегата свещи и реле.Гасненето в движение има голяма вероятност да е горивения филтер.Това за таблото е клемореда на клю4а.По4ни от наи-простото-нови филтри,прогони марку4ите за вакуум,огледаи дали нямаш те4ове на гориво.Това 4е се форсира сама,на един колега му бяха казали дат4ик,може да е и от реостата на педала на газта-на диагностика ще покаже,има и реле за гнп,което е в кутията с компютрите,може да не дава постоянна верига,от него колата спира,когато си поиска.GALAB_DAIWA написа:Здравейте на всички. Вече и аз съм в братсвото, но за съжаление рано рано ме налегнаха проблеми-и то не малки. Ще съм ви благодарен ако можете да ми помогнете. Колата ми прави невероятни неща И ТО КОГАТО СИ ПОИСКА. Започвам да ги изреждам- Пали много трудно, само ако евентоално проработи подгряващото и подгрея поне 3 пъти- пали що годе добре, ама пак се чуди. Като я оставя да работи на място понякога работи СТРАХОТНО, но в повечето случаи прекъсва, глъхне, засилва , гасне си сама абе изобщо прави когато и каквото си поиска.Когато включа задна или навия пълен волан почти винаги гасне.Като я карам в града трябва да държа доста високи обороти щото иначе гасне. Таблото пък е някакъв ад- свете си премигва си ту работи ту не- даже имах случай гася и вадя ключовете пак то си свети-и докато не разкачих клемите на акомулатора-не загасна. В понеделник ходих до Кърджали и по път като взе да ми качва оборотите,да си дава газ сама, изкарах си акъла, спирам в града на място дърпам ръчната и слизам- а тя си реве и подаржа 4000 оборота. Загасих я, и като запалих всичко беше наред, след около 3 часа си тръгнах и пак взе да реве на 4000об. а аз гася паля пак и всичко беше наред. АБЕ ПЪЛЕН ХАОС. Чакай да спирам че мойто роман стана. ПОМАГАЙТЕ МОМЧЕТА, МОЛЯ ВИ.
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
dinozab написа:Ема веееебая сте изписали.Фенчо снощи на рожден ден бях на жената веее то убаво че ме покани
![]()
![]()
![]()
GALAB_DAIWA не се шашкай приятелю първо провери тоя датчик под стартера изчести го хубаво с обезмаслител.Ако има подобрение след това задължително иди на диагностика тя от тия работи може и грешки да е натрупала.За паленето 100% свещ или реле за подгряването споко и аз съм така сутрин нема кога да я оправя от тая пукница![]()
![]()
Към плочката ще прибегнеш накрая ако е нужно.
Сега като я натискаш грее ли![]()
Топла как пали![]()
Загряла губи ли мощност![]()
Маркучита твърди ли са като камък като е загряла![]()
Оборотите горе долу в кви граници ги мени
Новата жена да не стана на 16!? Ох на мама Плейбоичето алкохолизирано

Сега по темата, диагностика в Златоград верятно няма, та идеята ми е да му уговорим час за диагностика и преглед на колицата!
Good Luck
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III