Проблем със спирачките?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Проблем със спирачките?

Мнение от Иво » 14 Апр 2004, 22:14

Здравейте хора :) Днес се разхождах малко до Перник и по пътя ми се появи странен проблем. Пнякога при натискане на спирачките се чува първо някакво стържене откъм предните колела ( не мога да локализирам точно мястото, защото се появява рядко ), а след това груб шум на метал в метал :shock: След като слязох от колата, за да слушам какво става шума изчезна и през целия ми път обратно към София не се появи. Не знам какво става и се надявам да споделите някоя идейка :) Не знам дали има общо, но все пак да спомена, че преди 2 месеца някъде отнесох един бордюр с предна дясна гума и оттогава имам леко виене там. Май беше някакъв лагер ( абе известен проблем ). Казвам го ако мога да ви насоча на някъде... Предварително благодаря за отговорите :)
Изображение
Изображение

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 14 Апр 2004, 22:44

Накладки?

шПерко
Аватар

Мнение от Иво » 14 Апр 2004, 22:56

Не ми свети лампочката, но ще погледна наистина :)
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от //M_Power » 14 Апр 2004, 23:01

И аз го ударих в един бордиур одавна и не сам го сменял,ако и ти не си го сменил сигурно е от лагера на мене някои път така гадно ми вие и чегърта че усилвам музиката да не го чувам че е много дразнещо :lol:
Три Бири и Турбото да сссвири
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
Изображение

шПерко
Аватар

Мнение от Иво » 14 Апр 2004, 23:04

Ама кога ти чегърта, защото при мен се появява при спиране!? :)
Изображение
Изображение

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 14 Апр 2004, 23:12

Виж си накладките непременно ......Разгледай и спирачните дискове да не са с твърде голям ръб или да си ги изкривил.

Ако не е там проблема ще продължаваме с мисленето .... Тези дни мини през нас и ще видим какви са му болежките на зверчето ти...

ентусиаст
Аватар

Мнение от //M_Power » 14 Апр 2004, 23:14

Ами общо взето ми чегърта постоянно но е променливо при определена скорост ми чегърта мноого но като завивам на ляво не се чува въобще (ударено е от ляво) явно вече се е разбил тотално защото е от одавна а за нов ми искаха над 200лв.
Три Бири и Турбото да сссвири
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от july`s » 15 Апр 2004, 13:21

кат гледаш накладките и дисковете, не гледай само колко са дебели :lol:

аз имах много подобни симптоми, накладки имаше, ама бяха опечени, ако и усещаш пък по-различно спиране от преди, и ако ти се променя твърдостта на педала това говори за опечени накладки :lol:

лошото е че ако са опекани, най-вероятно трябва да се сменят и дисковете (освен ако не с близки до новите размери и могат да се престържат)
<br>
br

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmej » 15 Апр 2004, 14:26

Аз преди няколко месеца го имах тоя проблем. Незнайно как се бяха изхабили накладките само от дясно и се беше надрал диска.

шПерко
Аватар

Мнение от Иво » 17 Апр 2004, 15:10

Благодаря на всички :) Определено бяха накладките :) Не е останало почти нищо от тях, а на места даже търка метал в метал да се е*а в безотговорника :) Искам да искаша специално благодарности на viper-чо, асен хиксчо, атимирчо и лудия же ес ем-чо за помоща при закупуването на нови накладки :) Доверих се на марката - PAGIT и след време може да ръсна някое впечатление. Днес смених задните, а утре идва ред и на предните, че не ми остана време :) Благодаря и на всички, които ми помогнаха с мнения тук - във форума :) Не е истина какъв въпрос направих за едни накладки :lol: Peace :)
Изображение
Изображение

Назад към E30