Свещи ТД-какво ми се случи!
Модератор: Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Свещи ТД-какво ми се случи!
Значи отивам снощи за 1 път на Еко, повода не е много добър но отидох за да помогна и аз с някой лев за MadPetio. Тъгвам да паля и
Дедовия неще, и пак и пак, и накрая запали. Отивам на Еко дъра-дъра, запознах се с Г.Пенчев и решавам да си ходя и пак така
Запали някак, но днес сутринта ми взе здравето върти, върти, нема никой, бутай, и пак нема никой. Изтеглих я до един сервиз в Люлин, и какво се оказа(аз мислех че е помпа, около 300 лв
), а то бушон на подгряващи свещи!!!!!!
Да е*а и дъргела да е*а!

Да е*а и дъргела да е*а!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колега като не иска да запали колата почваш от най-простото-гледаш дали се подава гориво във прозрачният горивопровод след филтъра и с някакъв уред проверяваш дали свещите получават захранване.Дето се казва може да го направиш с обикновена крушка от 12V.
zvetiko написа:Колега като не иска да запали колата почваш от най-простото-гледаш дали се подава гориво във прозрачният горивопровод след филтъра и с някакъв уред проверяваш дали свещите получават захранване.Дето се казва може да го направиш с обикновена крушка от 12V.
В 07:30 сутринта? А и аз да не съм монтьор

Погледнах ме с баща ми дали идва нафтунка от филтъра(от долу на филтъра! не успях да сваля маркучите!), и ни се видя че не идва гориво. Не можах да видя къде е този прозрачен горивопровод след филтъра. Може би маркуча се е захабил и вече нищо не се вижда

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Индикация 100% трябва да има.Маркуча ти от филтъра кем ГНП сигурно е запечен(пожълтял) от експлоатация.Просто вдигаш капака на предпазителите и калвеш на немски.Цветико мисля че има такъв вариант свеща да бачка ама да е доста почерняла(загоряла)+да грее късно(в различно време) и стават такива неща .... 

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
кат изгори то бушон и не свети зелената ламба на таблото
и аз ядох х** един път ама веднага се сетих от кво може да е и му сложих една жица
и аз ядох х** един път ама веднага се сетих от кво може да е и му сложих една жица

- dinozab
-
-
bobi_maxo написа:dinozab написа:///peter написа:Индикатор на таблото за подгряване нямате ли?
То има ама има ли кой да го гледа
Да имам и той си светеше че подгряват, иначе сигурно щях да се сетя. Все пак имам някакъв интеУект!
Колега идни на диагностика ако е от подгряването ще излезе грешка аз в момента съм така ама баш така да ми върти както описваш ти не е.Трябва да преседи два дни и тогава ми пали от 4-5 път иначе сутрин чакам малко повече след като загасне лампата и пали от първия път е верно повърта 2-3 оборота повече но пали.Ако не ти даде грешка в модула за подгряване търси вече проблема в горивопроводите помпа в разервоара но най-вероятно разхерметизиране на системата

- dinozab
-
-
bobi_maxo написа:stambo_81dg написа:кат изгори то бушон и не свети зелената ламба на таблото
Извинявай, но тая зелена ламба не съм я засичал!
При TDS я няма по рождение

dinozab написа:bobi_maxo написа:dinozab написа:///peter написа:Индикатор на таблото за подгряване нямате ли?
То има ама има ли кой да го гледа
Да имам и той си светеше че подгряват, иначе сигурно щях да се сетя. Все пак имам някакъв интеУект!
Колега идни на диагностика ако е от подгряването ще излезе грешка аз в момента съм така ама баш така да ми върти както описваш ти не е.Трябва да преседи два дни и тогава ми пали от 4-5 път иначе сутрин чакам малко повече след като загасне лампата и пали от първия път е верно повърта 2-3 оборота повече но пали.Ако не ти даде грешка в модула за подгряване търси вече проблема в горивопроводите помпа в разервоара но най-вероятно разхерметизиране на системата
Ами тя беше точно на сервиз днес и те откриха проблема, така че предполагам ако има още нещо щяха да ми кажат.

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Стига Дани не говори така че ме натъжаваш!!!
Днес след достоен за медал напън видях че 6-та дюза е плакала(не сълзила) и маркучето с тапата е мокро и утре е деня на истината.Ако се окаже само глухия маркуч
,дали е възможно дюзата да е е била стегната добре-долу в основата и е подлизнатото?Отивам да хапна че нещо мисленето ми секна.Дайте мнение

Днес след достоен за медал напън видях че 6-та дюза е плакала(не сълзила) и маркучето с тапата е мокро и утре е деня на истината.Ако се окаже само глухия маркуч

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Wenzy написа:Стига Дани не говори така че ме натъжаваш!!!![]()
![]()
![]()
Днес след достоен за медал напън видях че 6-та дюза е плакала(не сълзила) и маркучето с тапата е мокро и утре е деня на истината.Ако се окаже само глухия маркуч,дали е възможно дюзата да е е била стегната добре-долу в основата и е подлизнатото?Отивам да хапна че нещо мисленето ми секна.Дайте мнение
Ако е това ще черпиш.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
dinozab написа:bobi_maxo написа:stambo_81dg написа:кат изгори то бушон и не свети зелената ламба на таблото
Извинявай, но тая зелена ламба не съм я засичал!
При TDS я няма по рождение
Добре ,че го каза,че утре щях да почна да я търся.

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2