Свещи ТД-какво ми се случи!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Свещи ТД-какво ми се случи!

Мнение от bobi_maxo » 16 Ное 2007, 10:03

Значи отивам снощи за 1 път на Еко, повода не е много добър но отидох за да помогна и аз с някой лев за MadPetio. Тъгвам да паля и :shock: Дедовия неще, и пак и пак, и накрая запали. Отивам на Еко дъра-дъра, запознах се с Г.Пенчев и решавам да си ходя и пак така :shock: Запали някак, но днес сутринта ми взе здравето върти, върти, нема никой, бутай, и пак нема никой. Изтеглих я до един сервиз в Люлин, и какво се оказа(аз мислех че е помпа, около 300 лв :confused: ), а то бушон на подгряващи свещи!!!!!!
Да е*а и дъргела да е*а!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 16 Ное 2007, 10:18

Колега като не иска да запали колата почваш от най-простото-гледаш дали се подава гориво във прозрачният горивопровод след филтъра и с някакъв уред проверяваш дали свещите получават захранване.Дето се казва може да го направиш с обикновена крушка от 12V.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 16 Ное 2007, 12:58

zvetiko написа:Колега като не иска да запали колата почваш от най-простото-гледаш дали се подава гориво във прозрачният горивопровод след филтъра и с някакъв уред проверяваш дали свещите получават захранване.Дето се казва може да го направиш с обикновена крушка от 12V.

В 07:30 сутринта? А и аз да не съм монтьор :mhihi:
Погледнах ме с баща ми дали идва нафтунка от филтъра(от долу на филтъра! не успях да сваля маркучите!), и ни се видя че не идва гориво. Не можах да видя къде е този прозрачен горивопровод след филтъра. Може би маркуча се е захабил и вече нищо не се вижда :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 16 Ное 2007, 13:49

Индикатор на таблото за подгряване нямате ли?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 16 Ное 2007, 17:22

Индикация 100% трябва да има.Маркуча ти от филтъра кем ГНП сигурно е запечен(пожълтял) от експлоатация.Просто вдигаш капака на предпазителите и калвеш на немски.Цветико мисля че има такъв вариант свеща да бачка ама да е доста почерняла(загоряла)+да грее късно(в различно време) и стават такива неща .... :(

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 16 Ное 2007, 17:23

///peter написа:Индикатор на таблото за подгряване нямате ли?

То има ама има ли кой да го гледа :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 16 Ное 2007, 17:29

кат изгори то бушон и не свети зелената ламба на таблото
и аз ядох х** един път ама веднага се сетих от кво може да е и му сложих една жица :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 16 Ное 2007, 17:33

dinozab написа:

Да имам и той си светеше че подгряват, иначе сигурно щях да се сетя. Все пак имам някакъв интеУект! :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 16 Ное 2007, 17:34

stambo_81dg написа:кат изгори то бушон и не свети зелената ламба на таблото
и аз ядох х** един път ама веднага се сетих от кво може да е и му сложих една жица :mhihi:

Извинявай, но тая зелена ламба не съм я засичал! :uups:

Аватар

Мнение от dinozab » 16 Ное 2007, 17:38

bobi_maxo написа:
dinozab написа:

Да имам и той си светеше че подгряват, иначе сигурно щях да се сетя. Все пак имам някакъв интеУект! :mhihi:

Колега идни на диагностика ако е от подгряването ще излезе грешка аз в момента съм така ама баш така да ми върти както описваш ти не е.Трябва да преседи два дни и тогава ми пали от 4-5 път иначе сутрин чакам малко повече след като загасне лампата и пали от първия път е верно повърта 2-3 оборота повече но пали.Ако не ти даде грешка в модула за подгряване търси вече проблема в горивопроводите помпа в разервоара но най-вероятно разхерметизиране на системата :yes:

Аватар

Мнение от dinozab » 16 Ное 2007, 17:39

bobi_maxo написа:

При TDS я няма по рождение ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 16 Ное 2007, 18:03

dinozab написа:
bobi_maxo написа:
dinozab написа:

Колега идни на диагностика ако е от подгряването ще излезе грешка аз в момента съм така ама баш така да ми върти както описваш ти не е.Трябва да преседи два дни и тогава ми пали от 4-5 път иначе сутрин чакам малко повече след като загасне лампата и пали от първия път е верно повърта 2-3 оборота повече но пали.Ако не ти даде грешка в модула за подгряване търси вече проблема в горивопроводите помпа в разервоара но най-вероятно разхерметизиране на системата :yes:

Ами тя беше точно на сервиз днес и те откриха проблема, така че предполагам ако има още нещо щяха да ми кажат. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 16 Ное 2007, 20:06

Стига Дани не говори така че ме натъжаваш!!! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Днес след достоен за медал напън видях че 6-та дюза е плакала(не сълзила) и маркучето с тапата е мокро и утре е деня на истината.Ако се окаже само глухия маркуч :D ,дали е възможно дюзата да е е била стегната добре-долу в основата и е подлизнатото?Отивам да хапна че нещо мисленето ми секна.Дайте мнение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 16 Ное 2007, 22:05

Wenzy написа:Стига Дани не говори така че ме натъжаваш!!! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Днес след достоен за медал напън видях че 6-та дюза е плакала(не сълзила) и маркучето с тапата е мокро и утре е деня на истината.Ако се окаже само глухия маркуч :D ,дали е възможно дюзата да е е била стегната добре-долу в основата и е подлизнатото?Отивам да хапна че нещо мисленето ми секна.Дайте мнение

Ако е това ще черпиш. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 16 Ное 2007, 22:06

dinozab написа:
bobi_maxo написа:

При TDS я няма по рождение ;)

Добре ,че го каза,че утре щях да почна да я търся. :mhihi:

Следваща

Назад към E34