Въпросче за Е36 318is-подгряване огледала
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Krassi_kn
-
моргаджия
-
- Кара: Всичко
Въпросче за Е36 318is-подгряване огледала
Когато сутрин страничните огледала са се изпотили или замръзнали още като запаля и виждам как дясното се размразява за секунди но това от лявата страна-не.
По-интересното е че никъде нямам копче за подгряването на огледалата-помислих си че се командват от бутона за реотаните на задния прозорец ама не-дори да не съм го включил пак се размразяват(само дясното де).
Та искам да попитам-дали нещо не се е прекъснало за лявото огледало или е друго
По-интересното е че никъде нямам копче за подгряването на огледалата-помислих си че се командват от бутона за реотаните на задния прозорец ама не-дори да не съм го включил пак се размразяват(само дясното де).
Та искам да попитам-дали нещо не се е прекъснало за лявото огледало или е друго

- Krassi_kn
-
моргаджия
-
- Кара: Всичко
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ами общо взето идеята е, че би трябвало да топлят постоянно... а не като включиш задния реотан.... просто са си постоянно включени... зат'ва и едното размразява веднага.... а на другото му прегледай кабелите...
Mollov написа:Ами общо взето идеята е, че би трябвало да топлят постоянно... а не като включиш задния реотан.... просто са си постоянно включени... зат'ва и едното размразява веднага.... а на другото му прегледай кабелите...
Не съм много сигурен, но мисля, че при колите които имат датчик за външната температура той управлява и отоплението на огледалата и на ел. подгреваемите дюзи на пръскалките

- i--v--o
- кандидат ентусиаст
-
И на мен ми подгрява само дясното, може ли да е изгорял бушон? Всъщност на един или да два бушона е подгряването..... или има бушон който е за двете и дузина други щуротийки?
Между другото подгряването на огледалата работи постоянно, като е изчислено да не стават горещи стъклата, а само затоплени и зиме и лете...
Между другото подгряването на огледалата работи постоянно, като е изчислено да не стават горещи стъклата, а само затоплени и зиме и лете...

i--v--o написа:... Между другото подгряването на огледалата работи постоянно, като е изчислено да не стават горещи стъклата, а само затоплени и зиме и лете...
А имаш ли идея как стои въпроса ел. подгреваемите дюзи на пръскалките ?
Аз съм забелязал, че като запаля колата, докато изчистя стъклата огледалата и пръскалките почват да се размразяват
За това си мислех, че нещо ги управлява заедно, но колкото и да ровя сега не мога да намеря нищо освен един "Thermo Switch" показан в "Electrical Troubleshooting Manual", но без никакво описание.
Ако някой има AUTODATA-та може ли да погледне

- i--v--o
- кандидат ентусиаст
-
Не, на мойта пръскалките не се подгряват, но е логично като имаш да са топли винаги както огледалата... 

- nParMaTuK
- младши ентусиаст
-
Демек може да имам подгрев на огледалата и да са ми изгорели?
Ше взема да ги разглобя. Колко кабела имат тия с подгрева? Или кажете някакви отличителни белези?
Пръскалките и тях ше разглобя
,кажете кво да гледам там? 
Ше взема да ги разглобя. Колко кабела имат тия с подгрева? Или кажете някакви отличителни белези?
Пръскалките и тях ше разглобя

- _BoBI_
- ентусиаст
-
- Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc
Не ми работятя ел. огледалата от както я купих, а ми се иска да се науча и сам го намеря проблема, ако е възможно...
Не е от бушоните, кабелите са си свързани, незнам къде да търся
Къде е модула който ги оправлява, нещо което може да е изгоряло дайте идея...
Не е от бушоните, кабелите са си свързани, незнам къде да търся

- i--v--o
- кандидат ентусиаст
-
Не те съветвам да ги разглабяш на сляпо, аз направих така и нищо не оправих... исках да си затегна корпуса на огледалото,защото е малко хлабаво и да погледна що не бачка тва подгряване! Махнах пластмасите отпред и се оказа, че трябва да отлепя само стъклото от механизма...
обаче то лепнато здраво със силикон, а аз нямах за да го залепя обратно... пък и риска от счупване, ако не се махне по точно определен начин бил много голям, съответно тоя начин не ми беше ясен и си сгобих сичко обратно. Като това е голяма занимавка... има 4 отвратително куци болчета в процепа м/у стъклото на огледалото и пластмасовия корпус! Требе да позиционираш стъклото на огледалото в крайно ляво положение, да развиеш(при разглябяне)/завиеш(при сглабяне) болчетата с тънка отверка, след тва крайно ляво и т.н.
Лошото е че нищо не може да се види или разбере като разглобиш пустото ненагряващо огледало!
Аз се въртях 2-3 часа общо и не намерих начин без да се сваля стъклото да разбера поне кво е станало
.
По добре виж дали кбелите влизащи във врата са свързани добре или иди при някои майстор, че да не се поломи при разглябането нещо... Успех

Лошото е че нищо не може да се види или разбере като разглобиш пустото ненагряващо огледало!

По добре виж дали кбелите влизащи във врата са свързани добре или иди при някои майстор, че да не се поломи при разглябането нещо... Успех

- nParMaTuK
- младши ентусиаст
-
Мерси колега за изчерпателния отговор. Ама все пак аз незнам дали имам подгрев. Не мисля да разлепям огледалото, а искам да проверя колко кабела влизат в него. И за тва питам колко кабела имат тия с подгрева.
Ако имам подрев и са изгорели ше мисля вариянти как да ги оправям.
П.С. Мойта е италиянка и всичко и е изгоряло
Ако имам подрев и са изгорели ше мисля вариянти как да ги оправям.
П.С. Мойта е италиянка и всичко и е изгоряло

14 мнения
• Страница 1 от 1