Въпросче за Е36 318is-подгряване огледала

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

моргаджия
моргаджия
Аватар
Кара: Всичко

Въпросче за Е36 318is-подгряване огледала

Мнение от Krassi_kn » 10 Ное 2007, 17:09

Когато сутрин страничните огледала са се изпотили или замръзнали още като запаля и виждам как дясното се размразява за секунди но това от лявата страна-не.
По-интересното е че никъде нямам копче за подгряването на огледалата-помислих си че се командват от бутона за реотаните на задния прозорец ама не-дори да не съм го включил пак се размразяват(само дясното де).
Та искам да попитам-дали нещо не се е прекъснало за лявото огледало или е друго :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 10 Ное 2007, 17:36

Или е прекъснат кабел или е изгоряло подгряването или огледалото е сменяно с друго без такава екстра

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nParMaTuK » 10 Ное 2007, 18:01

А какво ги кара да се включват, като нямат копче?

моргаджия
моргаджия
Аватар
Кара: Всичко

Мнение от Krassi_kn » 10 Ное 2007, 19:27

nParMaTuK написа:А какво ги кара да се включват, като нямат копче?

Е и аз това питам де

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Ное 2007, 20:12

Ами общо взето идеята е, че би трябвало да топлят постоянно... а не като включиш задния реотан.... просто са си постоянно включени... зат'ва и едното размразява веднага.... а на другото му прегледай кабелите...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 10 Ное 2007, 20:22

Mollov написа:Ами общо взето идеята е, че би трябвало да топлят постоянно... а не като включиш задния реотан.... просто са си постоянно включени... зат'ва и едното размразява веднага.... а на другото му прегледай кабелите...

Не съм много сигурен, но мисля, че при колите които имат датчик за външната температура той управлява и отоплението на огледалата и на ел. подгреваемите дюзи на пръскалките :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от i--v--o » 10 Ное 2007, 22:10

И на мен ми подгрява само дясното, може ли да е изгорял бушон? Всъщност на един или да два бушона е подгряването..... или има бушон който е за двете и дузина други щуротийки?
Между другото подгряването на огледалата работи постоянно, като е изчислено да не стават горещи стъклата, а само затоплени и зиме и лете... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 10 Ное 2007, 22:31

i--v--o написа:... Между другото подгряването на огледалата работи постоянно, като е изчислено да не стават горещи стъклата, а само затоплени и зиме и лете... :mhihi:

А имаш ли идея как стои въпроса ел. подгреваемите дюзи на пръскалките ?

Аз съм забелязал, че като запаля колата, докато изчистя стъклата огледалата и пръскалките почват да се размразяват

За това си мислех, че нещо ги управлява заедно, но колкото и да ровя сега не мога да намеря нищо освен един "Thermo Switch" показан в "Electrical Troubleshooting Manual", но без никакво описание.

Ако някой има AUTODATA-та може ли да погледне :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от i--v--o » 11 Ное 2007, 12:31

Не, на мойта пръскалките не се подгряват, но е логично като имаш да са топли винаги както огледалата... :idea:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nParMaTuK » 11 Ное 2007, 13:05

Демек може да имам подгрев на огледалата и да са ми изгорели?
Ше взема да ги разглобя. Колко кабела имат тия с подгрева? Или кажете някакви отличителни белези?
Пръскалките и тях ше разглобя :mhihi: ,кажете кво да гледам там? :D

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 11 Ное 2007, 13:16

Не ми работятя ел. огледалата от както я купих, а ми се иска да се науча и сам го намеря проблема, ако е възможно...
Не е от бушоните, кабелите са си свързани, незнам къде да търся :confused: Къде е модула който ги оправлява, нещо което може да е изгоряло дайте идея...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от i--v--o » 11 Ное 2007, 13:25

Не те съветвам да ги разглабяш на сляпо, аз направих така и нищо не оправих... исках да си затегна корпуса на огледалото,защото е малко хлабаво и да погледна що не бачка тва подгряване! Махнах пластмасите отпред и се оказа, че трябва да отлепя само стъклото от механизма... :shock: обаче то лепнато здраво със силикон, а аз нямах за да го залепя обратно... пък и риска от счупване, ако не се махне по точно определен начин бил много голям, съответно тоя начин не ми беше ясен и си сгобих сичко обратно. Като това е голяма занимавка... има 4 отвратително куци болчета в процепа м/у стъклото на огледалото и пластмасовия корпус! Требе да позиционираш стъклото на огледалото в крайно ляво положение, да развиеш(при разглябяне)/завиеш(при сглабяне) болчетата с тънка отверка, след тва крайно ляво и т.н.
Лошото е че нищо не може да се види или разбере като разглобиш пустото ненагряващо огледало! :roll: Аз се въртях 2-3 часа общо и не намерих начин без да се сваля стъклото да разбера поне кво е станало :( .
По добре виж дали кбелите влизащи във врата са свързани добре или иди при някои майстор, че да не се поломи при разглябането нещо... Успех :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nParMaTuK » 11 Ное 2007, 13:49

Мерси колега за изчерпателния отговор. Ама все пак аз незнам дали имам подгрев. Не мисля да разлепям огледалото, а искам да проверя колко кабела влизат в него. И за тва питам колко кабела имат тия с подгрева.
Ако имам подрев и са изгорели ше мисля вариянти как да ги оправям.
П.С. Мойта е италиянка и всичко и е изгоряло :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от i--v--o » 11 Ное 2007, 13:52

4 броя, 2 за ел. местенето и 2 за нагреватрела (ако имаш) :)

Назад към E36