Е36 318 Compakt = нестабилна ?!?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Rudisan
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 Coupe 325tu
- Мечтае да кара: Shelbi GT 500
много мнения много нещу
аз съм с компакт, нестабилен? не може да се каже. предишния собстевник на моя(немеца) е рязал пружините, стабилност многоо, возия никаква да оставим на страни че всички легнали полицай са моиииииии, но въпреки това си я харесвам.
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
nandrolon написа:нали имаше една дълга дискусия че компакта тежи колкото купето...
най накрая след 60 мнения се разбрахме че компакта е по-лек с не повече от 100 килограма...![]()
тва не го вярвам...
моя компакт по талон е 125О кила...
- i--v--o
- кандидат ентусиаст
-
Вчера сутринта се завъртях драматично на магистралата
, без поражения за щастие(само балансирах предните гумета след тва, че имаше нужда), но определено карах с 20-30 км по-бързо от другите коли, които се движеха с 50км/ч... пак никой не се беше постарал поне веднъж да почисти снега. Така че, колеги всичко зависи от задкормилното устройство и гумите, compact-ите са си стабилни стига да не се правят глупости и да си познавате колата.

Е хора това е все пак BMW,ако не е с вратите на пред значи ?
Аз лично си купих мойто бомбонче точно за това,да го карам с вратите на пред
(ако не ми харесваше точно това щях да си карам
Голфчето)
А на който не му харесва да му се върти колата да си купи дизел
(1.4) примерно с предно и готово,въртене няма,а всичко друго наистина е до задкормилно и гуми,но като цяло колата си се държи доста добре на пътя,дори при висока скорост.
Нормално да е по нестабилна от другите (малко) по-къса е,а можеби и по лека.
Моята е 318ti с шпер и си се носи като и давам газ
,но ако карам полека
или поне разумно няма никакви ядове-стои добре на пътя-спира добре-тръгва добре-вози добре,колицата си е екстра.
---Горещо я препоръчвам---
Аз лично си купих мойто бомбонче точно за това,да го карам с вратите на пред

А на който не му харесва да му се върти колата да си купи дизел

Нормално да е по нестабилна от другите (малко) по-къса е,а можеби и по лека.
Моята е 318ti с шпер и си се носи като и давам газ

---Горещо я препоръчвам---
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
за спирането добре не сам съгласен с тея единични дискове отпред като загреят не спира чак толкова добре а съм със текстар накладки трябва да се мисли нещо от 320-ска апарати и дискове или което ще е най-добре ?
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
nandrolon написа:нали имаше една дълга дискусия че компакта тежи колкото купето...
най накрая след 60 мнения се разбрахме че компакта е по-лек с не повече от 100 килограма...![]()
по каталог компакта е 25 кила по лека от седан/купето...така че теорията ви за леката кола отпада
D3BEP написа:Много ясно, че по - късата е по - нестабилна, че по олекотената по лесно може да си наруши стоенето и че по - новото окачване следва да е подобрено.
Но не вярвам да е съществена разликата. Просто не влизай със 150 във завоите, 100 ти стигат
да колата е по-къса но,междуосието е същото...може би баланса е малко понапред макар че не вярвам много да е мръднал....единствения проблем който може да прави компакта по-нестабилен си е окачването отзад от е30-ка....но честно колата си е доста стабилна...

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- pimienta M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: е61 535d & e53 3.0d
100% Съм 'ЗА' че Определено за БМВ и ставилността е адски важно задкорминото устр.
!!! Лично мое мнение с моя компот сме доста табиларки...

- pimienta M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: е61 535d & e53 3.0d
qwet написа:Тук май се заформи' ti 'club.Екстра е колицата
Колега прав си

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Много интересна тема между другото. Аз отскоро съм доволен собственик на Е36 318. Веднага забелязах ралзиките с Е30 - отзад окачването има промерно, допълнителни тампони, стабилизираща щанга. Моята специално е със Sachs aмортисьори, явно новички и е много твърда, ама доста - сравних я с Е30-ка с червени пружини и жълти билщайни и почти няма разлика като я натиснах с цяло тяло. Следователно на сухо е много стабилна, не мърда грам, но на мокро, а и в студа - много пързаля, едвам я удържам
Огледах много подробно и си е читава колата, няма нищо нередно, но явно като е толкова твърда, не поема неравностите и над 60-70 почва да ходи настрани постоянно в мокро и ледено и е много гадно така. С малка скорост се кефя, че мога да дрифтна, ама с по-висока скорост е гадно, защото можеш да катастрофираш кофти. Е30-ката беше със стандартно окачване, стравнително добро и беше много по-стабилна на мокро и заледено, за сметка на сухото.
С друго думи - харесва ми, ама е опасна тази кола. гумите ми не са нови, но са зимни и не са чак толкова лоши.

С друго думи - харесва ми, ама е опасна тази кола. гумите ми не са нови, но са зимни и не са чак толкова лоши.
BMW only!
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Колата си е нормална кат вси4ки е36. аз сам мноо доволен от таз на жена ми , да лесно тръгва на страни ама като аз я карам
ама нема такъв кеф, а при жената е много стабилна ама не мърда от пътя кат я подкара на пета с 50км. е мноо стабилна. Абе товае то живо Е30 

- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
pimienta M3 написа:qwet написа:Тук май се заформи' ti 'club.Екстра е колицата
Колега прав си![]()
![]()
дайте направо да се срещнем в четвъртак на Екото и да ги Разкрием тези 318ti -та
И аз ша дода с таа на жената ама е 316ка

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Mollov написа:Compact-а е 318tiCoupe-то е 318iS
Иначе купето, както и Седан-а и останалите всъщност, без Compact, са си с Е36 задница т.е. ходова част.... при Compact-а се използва от Е30.... може от тук да има разлики и в стабилността... чувал съм, че Е30 е по-нестабилна от Е36...нямам личен опит
Ако е вярно, че Е36 компакт има окачване на Е30 може и да е по-нестабилна, защото при купе Е30 няма стабилизираща щанга на задното окачване.
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4