Проблем - Волана вибрира при определена скорост

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ozir1S » 06 Окт 2007, 11:09

Благодаря ви! :) А какви пари са тез тампони. Понеже преди плащах на куп и не знам кое колко беше :)
Изображение
Деба тия дърти кочини!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 06 Окт 2007, 15:08

Смени си тампоните и провери накрайниците на рейката.
Тампоните грубо са три разновидности -обикновените които са с доста оскъдно количество каучук по тях, плътни (М-кови им казват)и третите са от вид полимер ,избяга ми точната дума, колегите ще добавят. Първият вид не ти го препоръчвам, за втория броих 90лв.....
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

e30s live forever
Аватар

Мнение от sachs » 07 Окт 2007, 1:11

Ozir1S написа:Благодаря ви! :) А какви пари са тез тампони. Понеже преди плащах на куп и не знам кое колко беше :)

бате абе аз забравих да ти кажа,е сега като беше при мене твоито бмв ти погледнах тампоните на носачите.нищичко не става от тях.тотална щета са.ще ти кача мкови тампони плътни и забраваш за тях.114лв струва комплекта на лемфиордер с изместен център

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ozir1S » 07 Окт 2007, 11:57

sachs написа:
Ozir1S написа:Благодаря ви! :) А какви пари са тез тампони. Понеже преди плащах на куп и не знам кое колко беше :)

бате абе аз забравих да ти кажа,е сега като беше при мене твоито бмв ти погледнах тампоните на носачите.нищичко не става от тях.тотална щета са.ще ти кача мкови тампони плътни и забраваш за тях.114лв струва комплекта на лемфиордер с изместен център

Еееее знам аз къде да закарам колата ;) Мерси Ники скоро пак съм при теб само малко да се видя в пари, че положението по-скъсано не е било :shock:

Edit: Мога ли да карам с тея тампони ?
Изображение
Деба тия дърти кочини!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от axl » 07 Ное 2007, 12:08

Здравейте колеги,

Имам подобен проблем като на колегата Ozir1S, затова ще пиша в същата тема.
При определена скорост, грубо около 130-140 километра имам вибрация във волана и във предницата на колата, като че ли е симетрична - не иде само отляво или отдясно. Гумите и джантите са проверени - прави и балансирани. Вибрацията я има предимно при движение направо, когато волана не е натегнат наляво или надясно, при обран луфт на волана - демек леко завъртане наляво или надясно, почти изчезва. При по-висока скорост - 160-180 километра вибрация няма. Вчера пътувах до Пловдив по магистралата и забелязах нещо интересно - в зависимост от настилката/асфалта вибрацията се появява при различна скорост, на един по-светъл асфалт при леко над 120, на един по-тъмен при 135-140, а на тоя стария грапавия асфалт като че ли въобще я няма.
Аз си го обяснявам така - някъде имам луфт, и при движение по определена настилка с определена скорост (особено направо, когато луфта не е обран) се получава резонанс и съответно вибрации.
Други симптоми по предницата не съм забелязал - чукане, тропане и т.н...

Ще се радвам да чуя идеи и мения, ако някой се е сблъсквал с такъв проблем нека сподели решението!

Благодаря

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ozir1S » 07 Ное 2007, 12:13

Е при мене е същото. В лек завой на връщане от Варна по магистралата стъпи на 180 и вибрация нямаше, обаче как изправих волана и край почна да вибрира. Ходих на баланс, изправях джанти и за капак реглаж. Значи е от тампоните при мене който все още не съм сменил :mhihi:
Изображение
Деба тия дърти кочини!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 07 Ное 2007, 12:31

Мдаааа.... и при мен го имаше тоя момент между 60 и 80 км/ч, ма след като смених тампоните при Sachs и вече го няма.... :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от goldy » 08 Ное 2007, 23:09

Този проблем го имах и аз преди време-имах и криви джанти, но и тампоните на носачите имаха вина за вибрациите/шарнирите също ги смених/. Тампоните са с Номенклатурен номер : 31129059288
Описание : КОМПЛ.ГУМЕНИ ЛАГЕРИ
Ед.цена (с ДДС) : 42.84 BGL
Има наличност
Шарнирите са с Номенклатурен номер : 31126758510
Описание : ШАРНИР ВЪНШЕН - Е36
Ед.цена (с ДДС) : 55.20 BGL
Има наличност
Дару Кар АД

:uups: ...не се сърдете-не ги рекламирам!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от axl » 17 Дек 2007, 12:18

Аз се справих с моя проблем /няколко поста по-нагоре има подробно описание/.
Външните шарнири бяха много износени, един вътрешен шарнир беше тръгнал и смених и кръглите тампони отзад на носача профилактично с плътни. След цялата прожедура - реглаж и в момента нямам никакви вибрации, изглежда че всичко се оправи.

Поздрави

Предишна

Назад към E36