Проблем - Волана вибрира при определена скорост
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Смени си тампоните и провери накрайниците на рейката.
Тампоните грубо са три разновидности -обикновените които са с доста оскъдно количество каучук по тях, плътни (М-кови им казват)и третите са от вид полимер ,избяга ми точната дума, колегите ще добавят. Първият вид не ти го препоръчвам, за втория броих 90лв.....
Тампоните грубо са три разновидности -обикновените които са с доста оскъдно количество каучук по тях, плътни (М-кови им казват)и третите са от вид полимер ,избяга ми точната дума, колегите ще добавят. Първият вид не ти го препоръчвам, за втория броих 90лв.....
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
Ozir1S написа:Благодаря ви!А какви пари са тез тампони. Понеже преди плащах на куп и не знам кое колко беше
бате абе аз забравих да ти кажа,е сега като беше при мене твоито бмв ти погледнах тампоните на носачите.нищичко не става от тях.тотална щета са.ще ти кача мкови тампони плътни и забраваш за тях.114лв струва комплекта на лемфиордер с изместен център
sachs написа:Ozir1S написа:Благодаря ви!А какви пари са тез тампони. Понеже преди плащах на куп и не знам кое колко беше
бате абе аз забравих да ти кажа,е сега като беше при мене твоито бмв ти погледнах тампоните на носачите.нищичко не става от тях.тотална щета са.ще ти кача мкови тампони плътни и забраваш за тях.114лв струва комплекта на лемфиордер с изместен център
Еееее знам аз къде да закарам колата

Edit: Мога ли да карам с тея тампони ?
Деба тия дърти кочини!
Здравейте колеги,
Имам подобен проблем като на колегата Ozir1S, затова ще пиша в същата тема.
При определена скорост, грубо около 130-140 километра имам вибрация във волана и във предницата на колата, като че ли е симетрична - не иде само отляво или отдясно. Гумите и джантите са проверени - прави и балансирани. Вибрацията я има предимно при движение направо, когато волана не е натегнат наляво или надясно, при обран луфт на волана - демек леко завъртане наляво или надясно, почти изчезва. При по-висока скорост - 160-180 километра вибрация няма. Вчера пътувах до Пловдив по магистралата и забелязах нещо интересно - в зависимост от настилката/асфалта вибрацията се появява при различна скорост, на един по-светъл асфалт при леко над 120, на един по-тъмен при 135-140, а на тоя стария грапавия асфалт като че ли въобще я няма.
Аз си го обяснявам така - някъде имам луфт, и при движение по определена настилка с определена скорост (особено направо, когато луфта не е обран) се получава резонанс и съответно вибрации.
Други симптоми по предницата не съм забелязал - чукане, тропане и т.н...
Ще се радвам да чуя идеи и мения, ако някой се е сблъсквал с такъв проблем нека сподели решението!
Благодаря
Имам подобен проблем като на колегата Ozir1S, затова ще пиша в същата тема.
При определена скорост, грубо около 130-140 километра имам вибрация във волана и във предницата на колата, като че ли е симетрична - не иде само отляво или отдясно. Гумите и джантите са проверени - прави и балансирани. Вибрацията я има предимно при движение направо, когато волана не е натегнат наляво или надясно, при обран луфт на волана - демек леко завъртане наляво или надясно, почти изчезва. При по-висока скорост - 160-180 километра вибрация няма. Вчера пътувах до Пловдив по магистралата и забелязах нещо интересно - в зависимост от настилката/асфалта вибрацията се появява при различна скорост, на един по-светъл асфалт при леко над 120, на един по-тъмен при 135-140, а на тоя стария грапавия асфалт като че ли въобще я няма.
Аз си го обяснявам така - някъде имам луфт, и при движение по определена настилка с определена скорост (особено направо, когато луфта не е обран) се получава резонанс и съответно вибрации.
Други симптоми по предницата не съм забелязал - чукане, тропане и т.н...
Ще се радвам да чуя идеи и мения, ако някой се е сблъсквал с такъв проблем нека сподели решението!
Благодаря
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Мдаааа.... и при мен го имаше тоя момент между 60 и 80 км/ч, ма след като смених тампоните при Sachs и вече го няма.... 

Този проблем го имах и аз преди време-имах и криви джанти, но и тампоните на носачите имаха вина за вибрациите/шарнирите също ги смених/. Тампоните са с Номенклатурен номер : 31129059288
Описание : КОМПЛ.ГУМЕНИ ЛАГЕРИ
Ед.цена (с ДДС) : 42.84 BGL
Има наличност
Шарнирите са с Номенклатурен номер : 31126758510
Описание : ШАРНИР ВЪНШЕН - Е36
Ед.цена (с ДДС) : 55.20 BGL
Има наличност
Дару Кар АД
...не се сърдете-не ги рекламирам!!!
Описание : КОМПЛ.ГУМЕНИ ЛАГЕРИ
Ед.цена (с ДДС) : 42.84 BGL
Има наличност
Шарнирите са с Номенклатурен номер : 31126758510
Описание : ШАРНИР ВЪНШЕН - Е36
Ед.цена (с ДДС) : 55.20 BGL
Има наличност
Дару Кар АД

Аз се справих с моя проблем /няколко поста по-нагоре има подробно описание/.
Външните шарнири бяха много износени, един вътрешен шарнир беше тръгнал и смених и кръглите тампони отзад на носача профилактично с плътни. След цялата прожедура - реглаж и в момента нямам никакви вибрации, изглежда че всичко се оправи.
Поздрави
Външните шарнири бяха много износени, един вътрешен шарнир беше тръгнал и смених и кръглите тампони отзад на носача профилактично с плътни. След цялата прожедура - реглаж и в момента нямам никакви вибрации, изглежда че всичко се оправи.
Поздрави
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2