Въпрос към каращи 320д '99
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос към каращи 320д '99
здравейте колеги,
сега имам един въпрос към вас, който изисква повече наблюдателност. Става въпрос за следното нещо:
Когато сте запалили колата на място, ако натиснете за момент леко педала на газта, само да се вдигнат 400 - 500 оборорота примерно /ама само да го бутнете за момент/ и после го пуснете започва ли да ви чука и да ви работи по-грубо, като някои стар дизел за 5-6 секунди
При мен е така и се чудех дали е нормално. Много благодаря на отзовалите се.
сега имам един въпрос към вас, който изисква повече наблюдателност. Става въпрос за следното нещо:
Когато сте запалили колата на място, ако натиснете за момент леко педала на газта, само да се вдигнат 400 - 500 оборорота примерно /ама само да го бутнете за момент/ и после го пуснете започва ли да ви чука и да ви работи по-грубо, като някои стар дизел за 5-6 секунди

При мен е така и се чудех дали е нормално. Много благодаря на отзовалите се.
и при мене го има това .. не знам точно кога се получава ама отвреме на време почва да трака доста по силно от обикновенно .. проверих демферната шайба .. не е тя .. последно ми казаха че мембраната на нафтовата помпа ми е заминала и нещо не може да си настрой оборотите .. ако някой го е оправил това ще е хубаво да каже какво е че много дразни
палим, гасим и газим ...
- Testosteron
- Потребител
-
И при мен го имаше това. Отидох да го проверят и ми казаха че е от кобилицата. В същото време ремъците ми бяха за смяна (небяха стари ама бяха кофти марка) и ги смених преди 3 дни с други на "КОНТИТЕЧ" или нещо от сорта. От тогава колата е много по тиха и този шум го няма

- Georgiev BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 740d
- Мечтае да кара: в насрещтното...
kasabov написа:интересни неща. Благодаря. Нека все пак ако някой още го има и го е оправил да добави. Чудя се дали е възможно да е от неправилно зацепване на помпата.??
Напълно възможно! Ако осещаш, че колата ти гори повече от нормата или че е леко спъната във вървенето значи е това.Много кофти проблем е това.Зацепването като успуга не е скъпо, обаче трябва да се прави от човек който се е занимавал и преди, защото 320д е много капризен мотор относто тия помпил.И гледай ако е в това проблема да ти зацепят помпата механично да я разглобят и настроят не със компютъра само, защото след време пак има опасност да се разцентрова.
bmw525tds написа:kasabov написа:интересни неща. Благодаря. Нека все пак ако някой още го има и го е оправил да добави. Чудя се дали е възможно да е от неправилно зацепване на помпата.??
Напълно възможно! Ако осещаш, че колата ти гори повече от нормата или че е леко спъната във вървенето значи е това.Много кофти проблем е това.Зацепването като успуга не е скъпо, обаче трябва да се прави от човек който се е занимавал и преди, защото 320д е много капризен мотор относто тия помпил.И гледай ако е в това проблема да ти зацепят помпата механично да я разглобят и настроят не със компютъра само, защото след време пак има опасност да се разцентрова.
Който си знае си знае

Още нещо забелязвам, което може да има нещо общо с горният проблем. Моля някои с 320д '99 да каже дали го има. Става въпрос за следното нещо:
Когато сам засилен - няма значение с колко - 40/60/100 км/ч, освободя от скорост и натисна спирачки докато си спра нормлано започва едно вдигане на оборотите кам 900 - 950 и като се заслушам в мотора се чува не равномерно бласкане до такава степен, че чак малко колата се тресе. туп туп туп
И най-странното е, че след като спра напално минават няколко секунди, понякога и 5 докато му се възстанови гладката работа и едва тогава почва да сваля оборотите. Понякога имам чуството, че губи контрол над себе си и не може да се укроти. Сякаш от промяната в кинетичната енергия на колата се влияе. Много е кофти, понякога се плаша като спра, а той не може да си влезе в режим, камоли да свали обороти. Нарочно го описвам така илюстративно, че да може повече хора да си го представят.

Когато сам засилен - няма значение с колко - 40/60/100 км/ч, освободя от скорост и натисна спирачки докато си спра нормлано започва едно вдигане на оборотите кам 900 - 950 и като се заслушам в мотора се чува не равномерно бласкане до такава степен, че чак малко колата се тресе. туп туп туп

- карел
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 D E46
11 мнения
• Страница 1 от 1