Запотяване на стъклата на е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- tin
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 328i
- Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)
Запотяване на стъклата на е36
от мн. време си мисля да пусна тази тема - нормално ли е на е36 стъклата да се запотяват толкова при дъжд? мн гадно
с смяна на филтър ша се оправи ли ?
а при мен е 2но гадното щото като включа да духа топло на предното стъко то духа горещо само от едната страна а от страната на шофера духа хладко ...

а при мен е 2но гадното щото като включа да духа топло на предното стъко то духа горещо само от едната страна а от страната на шофера духа хладко ...

- indianeca
- младши ентусиаст
-
- Кара: Табуретка със спортно окачване...
- Мечтае да кара: Фотьойл
- Детайли за колата: БМВ e46, M54B25
Има препарати против изпотяване на стъклата, средно струват по 10лв. а защо от към щофьора духа студено?
- naceti
- Потребител
-
- Кара: E 46 330D automat
- Мечтае да кара: Нимбус 2012
Ми ако имаш климатик, използвай го....веднага отстранява конденза по стъклата;) ако ли пък не, колегата е прав, купи си препарат;)
- valeto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11
Re: Запотчване на стъклата на е36
tin написа:от мн. време си мисля да пусна тази тема - нормално ли е на е36 стъклата да се запотяват толкова при дъжд? мн гадно
за пореден път казвам,неравномерното духане от страните се получава при развален електромагнитен клапан,четете малко преди да питате....
- tin
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 328i
- Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)
Re: Запотчване на стъклата на е36
miass написа:Аз си купих онзи ден от Метро спрей п/в изпотяване на стъклата и съм мн.доволна. Напръскваш изчакваш за секунда и разнасяш с няква кърпа, само че забелязах, че на едно-две местенца не съм напръскала явно хубаво и там се запотиха - днес ще напръскам и там. А да и това удоволствие струва около 3лв
Мерси

valeto написа:tin написа:....
за пореден път казвам,неравномерното духане от страните се получава при развален електромагнитен клапан,четете малко преди да питате....
Мерси, а колко ще ми струва за да го оправя

- kyna
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i E36 M43 '95
- Мечтае да кара: Ново ...
Погледни тази тема за проблема ти с парното - топло/студено: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=65892
и аз имамкато твоя проблем и се мъча да мина тънко - бобината ще си оправя - сега търся гумичките.
и аз имамкато твоя проблем и се мъча да мина тънко - бобината ще си оправя - сега търся гумичките.
miass написа:Аз си купих онзи ден от Метро спрей п/в изпотяване на стъклата и съм мн.доволна. Напръскваш изчакваш за секунда и разнасяш с няква кърпа, само че забелязах, че на едно-две местенца не съм напръскала явно хубаво и там се запотиха - днес ще напръскам и там. А да и това удоволствие струва около 3лв
това е идея за забавление на малките - ако нпример направя шаблонче с фигурка и лепна на стъклото преди напръскване

а иначе и при мен много бързо се запотяват (според мен е признак за добра обща изолация, ладичката например не се потеше веднага, но и котка може да избяга), като по-бързо обдухване става като включа духалката от климатроничето да върти само вътрешния въздух.
- ceno83
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 320D 2001
- Мечтае да кара: M Power
Space написа:Смени филтъра на купеточе така ще издухаш и климатроника накрая

,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Спреят е решение и аз мисля в скоро време да го използвам.
При мен също се изпотяват задните странични и задното (при изключен нагревател), но си знам защо, просто обичам да ми духа парното в краката най-вече, а това не допринася за вентилацията на въздуха в купето.Важна е и скоростта на турбинката, почти винаги карам на 1, е все още не съм попадал в адски студ, тогава ще е друго, но бавната скорост на вентилатора също влошава вентилацията.
По памет от "Ръководството на водача" , за размразяване (респективно и за изсушаване )на стъклата струята трябва да е поделена м/у централните въздуховоди и прозоречните, а скоростта на вентилаторът да е положение 2.
При мен също се изпотяват задните странични и задното (при изключен нагревател), но си знам защо, просто обичам да ми духа парното в краката най-вече, а това не допринася за вентилацията на въздуха в купето.Важна е и скоростта на турбинката, почти винаги карам на 1, е все още не съм попадал в адски студ, тогава ще е друго, но бавната скорост на вентилатора също влошава вентилацията.
По памет от "Ръководството на водача" , за размразяване (респективно и за изсушаване )на стъклата струята трябва да е поделена м/у централните въздуховоди и прозоречните, а скоростта на вентилаторът да е положение 2.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- bimbolet
- младши ентусиаст
-
- Кара: Старо BMW
- Мечтае да кара: Ново BMW
Re: Запотяване на стъклата на е36
....Колеги, за да не пускам нова тема по случая използвам тази, която е доста стара. Къде се намираше тази клапа за рециркулация на въздуха в купето и от къде се стига до нея?.....през купето ли, някъде под таблото или отвън като вдигда предния капак под челното стъкло - забравил съм вече къде е? Блокирал е в затворено положение и много ми се изпотяват стъклата в колата и сутрин са замръзнали отвътре - става дума за Компакт!
Благодаря!
Благодаря!

12 мнения
• Страница 1 от 1