Запотяване на стъклата на е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 328i
Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)

Запотяване на стъклата на е36

Мнение от tin » 22 Окт 2007, 12:30

от мн. време си мисля да пусна тази тема - нормално ли е на е36 стъклата да се запотяват толкова при дъжд? мн гадно

с смяна на филтър ша се оправи ли ?

а при мен е 2но гадното щото като включа да духа топло на предното стъко то духа горещо само от едната страна а от страната на шофера духа хладко ...

Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Табуретка със спортно окачване...
Мечтае да кара: Фотьойл
Детайли за колата: БМВ e46, M54B25

Мнение от indianeca » 22 Окт 2007, 12:47

Има препарати против изпотяване на стъклата, средно струват по 10лв. а защо от към щофьора духа студено?

Потребител
Аватар
Кара: E 46 330D automat
Мечтае да кара: Нимбус 2012

Мнение от naceti » 22 Окт 2007, 13:03

Ми ако имаш климатик, използвай го....веднага отстранява конденза по стъклата;) ако ли пък не, колегата е прав, купи си препарат;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от miass » 22 Окт 2007, 13:06

Аз си купих онзи ден от Метро спрей п/в изпотяване на стъклата и съм мн.доволна. Напръскваш изчакваш за секунда и разнасяш с няква кърпа, само че забелязах, че на едно-две местенца не съм напръскала явно хубаво и там се запотиха - днес ще напръскам и там :winky: . А да и това удоволствие струва около 3лв :P
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 22 Окт 2007, 13:19

Смени филтъра на купето :!: че така ще издухаш и климатроника накрая :winky:
_!_

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11

Re: Запотчване на стъклата на е36

Мнение от valeto » 22 Окт 2007, 14:35

tin написа:от мн. време си мисля да пусна тази тема - нормално ли е на е36 стъклата да се запотяват толкова при дъжд? мн гадно

с смяна на филтър ша се оправи ли ?

а при мен е 2но гадното щото като включа да духа топло на предното стъко то духа горещо само от едната страна а от страната на шофера духа хладко ...

Изображение

за пореден път казвам,неравномерното духане от страните се получава при развален електромагнитен клапан,четете малко преди да питате....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 328i
Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)

Re: Запотчване на стъклата на е36

Мнение от tin » 22 Окт 2007, 17:25

miass написа:Аз си купих онзи ден от Метро спрей п/в изпотяване на стъклата и съм мн.доволна. Напръскваш изчакваш за секунда и разнасяш с няква кърпа, само че забелязах, че на едно-две местенца не съм напръскала явно хубаво и там се запотиха - днес ще напръскам и там :winky: . А да и това удоволствие струва около 3лв :P

Мерси
;)

valeto написа:
tin написа:....

за пореден път казвам,неравномерното духане от страните се получава при развален електромагнитен клапан,четете малко преди да питате....

Мерси, а колко ще ми струва за да го оправя
:P
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i E36 M43 '95
Мечтае да кара: Ново ...

Мнение от kyna » 22 Окт 2007, 22:55

Погледни тази тема за проблема ти с парното - топло/студено: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=65892
и аз имамкато твоя проблем и се мъча да мина тънко - бобината ще си оправя - сега търся гумичките.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 23 Окт 2007, 10:48

miass написа:Аз си купих онзи ден от Метро спрей п/в изпотяване на стъклата и съм мн.доволна. Напръскваш изчакваш за секунда и разнасяш с няква кърпа, само че забелязах, че на едно-две местенца не съм напръскала явно хубаво и там се запотиха - днес ще напръскам и там :winky: . А да и това удоволствие струва около 3лв :P

това е идея за забавление на малките - ако нпример направя шаблонче с фигурка и лепна на стъклото преди напръскване :) :)
а иначе и при мен много бързо се запотяват (според мен е признак за добра обща изолация, ладичката например не се потеше веднага, но и котка може да избяга), като по-бързо обдухване става като включа духалката от климатроничето да върти само вътрешния въздух.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 320D 2001
Мечтае да кара: M Power

Мнение от ceno83 » 23 Окт 2007, 11:05

Space написа:Смени филтъра на купето :!: че така ще издухаш и климатроника накрая :winky:

:!: :!: :!: :!: :!: правилно
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 23 Окт 2007, 18:24

Спреят е решение и аз мисля в скоро време да го използвам.
При мен също се изпотяват задните странични и задното (при изключен нагревател), но си знам защо, просто обичам да ми духа парното в краката най-вече, а това не допринася за вентилацията на въздуха в купето.Важна е и скоростта на турбинката, почти винаги карам на 1, е все още не съм попадал в адски студ, тогава ще е друго, но бавната скорост на вентилатора също влошава вентилацията.
По памет от "Ръководството на водача" , за размразяване (респективно и за изсушаване )на стъклата струята трябва да е поделена м/у централните въздуховоди и прозоречните, а скоростта на вентилаторът да е положение 2.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Старо BMW
Мечтае да кара: Ново BMW

Re: Запотяване на стъклата на е36

Мнение от bimbolet » 15 Яну 2013, 14:22

....Колеги, за да не пускам нова тема по случая използвам тази, която е доста стара. Къде се намираше тази клапа за рециркулация на въздуха в купето и от къде се стига до нея?.....през купето ли, някъде под таблото или отвън като вдигда предния капак под челното стъкло - забравил съм вече къде е? Блокирал е в затворено положение и много ми се изпотяват стъклата в колата и сутрин са замръзнали отвътре - става дума за Компакт!
Благодаря!
Изображение

Назад към E36