Проблем ли е ? - постоянен бял пушек от аспуха ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем ли е ? - постоянен бял пушек от аспуха ?
Значи 320i - купе - m50 vanos
имам следния проблем като е запаля на място от аспуха излиза постоянно бял пушек и като загрее пак продължава просто постоянно го има това нормално ли е ?
Също хвърля от аспуха някаква черна течност като масло ама като го пипнеш не е мазно при потъркване между пръстите ?
Оборотите от време на време като е на място скачат от 900 на 1200-1300
иначе колата си дърпа здраво но има едно леко замисляне при подаване на по рязко газ и като че ли не работи равномерно ?
Какъв може да е проблема и как най евтино може да се отстрани ?
имам следния проблем като е запаля на място от аспуха излиза постоянно бял пушек и като загрее пак продължава просто постоянно го има това нормално ли е ?
Също хвърля от аспуха някаква черна течност като масло ама като го пипнеш не е мазно при потъркване между пръстите ?
Оборотите от време на време като е на място скачат от 900 на 1200-1300
иначе колата си дърпа здраво но има едно леко замисляне при подаване на по рязко газ и като че ли не работи равномерно ?
Какъв може да е проблема и как най евтино може да се отстрани ?

Последна промяна mazdy на 18 Окт 2007, 22:14, променена общо 1 път
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Е с тва замисляне и белия дим не е ли масло?
Като е антифриз знам черен дим и загряване
Ма ба ли го, не е добре при всички варианти
Като е антифриз знам черен дим и загряване

Ма ба ли го, не е добре при всички варианти

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Преди да се почваш с разглобяването и ремонтите, опитай да се убедиш дали наистина е такъв проблема! Колата загрява ли при някакви условия или държи нормална температуранамалява ли ти охладителната течност, провери дали са твърди и маркучите. Мисля че имаше някви тестове дето с проверява за следи от изгорели газове в антифриза, ама това само като идея ми се върти... Иначе по-добрия вариант е да е заминала само гарнитурата, което е и по-вероятно, освен ако колата не е брутално прегрявана. Я да напише някой къде ги карахте тия глави да ги чистят и да ги проверяват за пукнатини? Абе ако е главата става скъпо при всички положения 

Колега беля дим е от антифриз ако гори масло дима си мирише на масло.Може да е духнала гарнитура ама ако гори антифриз задължително ще надува маркучите.Провери дали ти губи течност.Скоро си сменях гарнитурата на главата.Цената е около 80 лева ,за работа шлайф и напасване на клапани обаче не знам колко може би към 150 + 100 за работа но не съм сигурен... Надявам се всичко да е
ОК
ОК
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: Проблем ли е ? - постоянен бял пушек от аспуха ?
Белият дим е от изгаряне на антифриз, синият- от изгаряне на двигателно масло и черния, от преобогатена горивна смес.
Митко Ганчев написа:Преди да се почваш с разглобяването и ремонтите, опитай да се убедиш дали наистина е такъв проблема! ...
Колега щом чернилката не е мазна са сажди и нагар - друг е въпроса кое ги разтваря и ги прави течни. Все пак е нормално в ауспуха да има конденз, но като загрее колата и при по-високи обороти трябва да го издуха.
Маслото гори с черен дим и със сигурност цапа; антифриза по-може да е бял (капни малко на изпускателните колектори докато са топли и ще видиш същия бял дим от изпаренията.
Каквото и да "гори" обаче то съответно ще намалява. Засечи си точно нивото на маслото и антифриза и виж дали нещо не се губи (и колко).
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
Според мен нищо и няма. От продължително градско каране се пълнят гънетата с вода и то доста няколко литра. Колкото и да загравя колата неможе да ги издуха за 20-30 км. градско и после пак да се паркира. Вземи сложи 20-30 лв. бензин и дай малко ръчка на магистралата до тунела и обратно да издуха хубаво водата и тогава виж ко е диреджето.
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2