може ли да се кара колата ако....
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ceno83
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 320D 2001
- Мечтае да кара: M Power
може ли да се кара колата ако....
ако отзад вие ужасно лагер на главината??? ще го сменям в понеделник но ме притеснява дали не може да се случи нещо по лошо ако продължа до тогава да я карам така .. ??
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Може, щом вие ужасно да не се наложи да сменяш и главина!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Както казва един приятел, карай спокойно, щом вие значи е там...виж ако спре да вие тогава ... 

Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Зависи колко вие
Аз изкарах около 3000км, започваше да се чува от около 60км/ч нагоре и след 160 утихваше
Обикновено преди да се поцепи тотално започва едно много ужасно виене-стържене, ако стане така спирай веднага! Но не те съветвам да го чакаш, защото може да блокира колело, да се завъртиш при по-висока скорост и да дадеш 10 пъти повече пари после. До 40-50лв ще си намериш SKF, а набиването е за час-два работа, освен ако не се закучи нещо или не отидеш в камор (3-ти ден ми сменят лагера вече).

Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- ceno83
- младши ентусиаст
-
Сега опирам до избор на лагер. понеже съм работил 2 години на симеон и имам връзки ми предлагат ФЛЕНОР за 52 лева двата лагера (доставна цена). но се чудя дали да не търся нещо по добро като Тимкен или SNR.
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."
- vld
- Старши ентусиаст
-
- ceno83
- младши ентусиаст
-
дайте сигурно място ?!?!?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Аве може. Ама да не ти изяде оста
Блокирането на колело не е лесна работа, но е възможен вариант.
Три дни едва ли са фатални, освен ако не навъртиш 1000 км.

Блокирането на колело не е лесна работа, но е възможен вариант.
Три дни едва ли са фатални, освен ако не навъртиш 1000 км.
BFM написа:Зависи колко виеАз изкарах около 3000км, започваше да се чува от около 60км/ч нагоре и след 160 утихваше
![]()
...........
Абсолютно идентичен проблем имам и аз, но немога да определя от кое колело идва виенето. Ходих на майстор, вдигна колата, въртя гумите, повозих го, но и той неможа да определи от кое колело точно идва виенето. И ми вика: "карай така като почне да вие повече идвай да го сменяваме"

п.п. Някой може ли да ме светне как да разбера кой лагер е заминал в домашни условия /аман от пишман майстори/
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
При каране лагерът се разбира като караш със скорост и правиш завои. Ако при ляв завой шумът се усилва, имаш десен лагер за смяна.
Иначе колата на крик и въртиш колелата на свободна, даже може да вдигнеш задните колела, да застопориш предните и да дадеш на скорост. Лагерът се чува че стърже при въртенето.
Иначе колата на крик и въртиш колелата на свободна, даже може да вдигнеш задните колела, да застопориш предните и да дадеш на скорост. Лагерът се чува че стърже при въртенето.
D3BEP написа:При каране лагерът се разбира като караш със скорост и правиш завои. Ако при ляв завой шумът се усилва, имаш десен лагер за смяна.
При завой на ляво в движение - шумът спира !!!

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Ами същото е - явно при ляв завой лагерът се натоварва по - слабо и шумът му намалява. Показва си даже и с утихването. В едната псока лагерът ще вие по - силно, в другата - по слабо спрямо движение направо! Просто наляво например ще е натоварен повече, надясно по - малко и това ще рефлектира върху шума. Ти това каза ли го на майстора? Ако си - търси си друг майстор.
Следва да добавя, че моята препоръка е да сменяш лагерите едновременно по двойки.
Не е задължително, но е добре така да направиш.
Следва да добавя, че моята препоръка е да сменяш лагерите едновременно по двойки.
Не е задължително, но е добре така да направиш.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
лагер скф за 40-50 лева нема
... набиването може да е час , 2, ама избиването мамата си трака
... ако немаш шпер дигаш едната гума отзад , палиш, трета , и виенето се чува от съседниа вход
...

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2