Вдигнаха цените на новите BMW-та

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 06 Окт 2007, 20:15

никой :mhihi: ама цената като нова влияе и на цената втора употреба ,след 15-20 години ще е с 500 лв по скъпа тая кола заради това нагло увеличение!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от REMUS » 06 Окт 2007, 20:21

Alexi написа:никой :mhihi: ама цената като нова влияе и на цената втора употреба ,след 15-20 години ще е с 500 лв по скъпа тая кола заради това нагло увеличение!

Аз! Но бях на ръба да се откажа!
Няма да е по-висока защото народа иска голфове заради евтината поддръжка ;) Не може сега е36 да е по-евтина от Голф 3 при условие че нови са се различавали поне с 10к лв. Според мен търсенето определя цената :idea:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Vasko » 06 Окт 2007, 20:24

шИ чакаме промоции :mhihi: лоша работа тва увеличение :confused: сън няма да ме хване :mhihi:

REMUS написа:Няма да е по-висока защото народа иска голфове заради евтината поддръжка ;)

Кое му е евтиното ? :shock:

ентусиаст
Аватар

Мнение от add1cted » 06 Окт 2007, 20:46

Та значи аз точно преди 4 дена бях в Камор и мога да ви кажа, че не могат да смогнат с продажбите, а и цените са доста конкурентно способни. За справка вземете си Top Gear и отзад си има разделче с цените на нови коли и почнете да сравнявате да видите, че няма кой знае каква разлика. Проблема е при екстрите. Там вече цените са леко завишени, но БМВ си е БМВ ;)
There is no replacement for displacement

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от REMUS » 06 Окт 2007, 21:00

///Vasko написа:
REMUS написа:Няма да е по-висока защото народа иска голфове заради евтината поддръжка ;)

Всеобщо схващане :idea: градски легенди, знам ли? Питай всеки втори какво предпочита Голф или БМВ и защо и ще видиш какъв ще е отговора ;) Като си продавах старата е36-ца дори един фен сяда вътре ,мери се и заключи "това е по-тясно от Голф 3 , ще си купя Голф" и си замина :shock:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 06 Окт 2007, 21:20

REMUS написа:[Като си продавах старата е36-ца дори един фен сяда вътре ,мери се и заключи "това е по-тясно от Голф 3 , ще си купя Голф" и си замина :shock:

Тоя да не го намери в Перник :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BBN » 06 Окт 2007, 21:27

add1cted написа:Та значи аз точно преди 4 дена бях в Камор и мога да ви кажа, че не могат да смогнат с продажбите, а и цените са доста конкурентно способни. За справка вземете си Top Gear и отзад си има разделче с цените на нови коли и почнете да сравнявате да видите, че няма кой знае каква разлика. Проблема е при екстрите. Там вече цените са леко завишени, но БМВ си е БМВ ;)

Както казаха от TOP GEAR на BMW екстрите са : предното стъкло и въздуха в купето :mhihi: ( ставаше въпрос за E46 )

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Окт 2007, 22:07

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 9&start=15
абсолютно!
всичко се поръчва и струва майка си и баща си!
добре, че са вдинаги още цените на базовите модели да може да оправдаят базовите екстри :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 06 Окт 2007, 22:07

Тънката лайсна е, че в "европейските държави" дилърите на BMW правят до 15% отстъпка в цената в зависимост от колата и екстрите.... тука сигурно не дават и дума да се обели, освен ако не си от по-редовните клиенти...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 06 Окт 2007, 22:11

///Vasko написа:шИ чакаме промоции :mhihi: лоша работа тва увеличение :confused: сън няма да ме хване :mhihi:

Имал съм и двете и се страхувам 4е си прав,напълно безсмислено е купуването на Голф3 май :uups:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BBN » 06 Окт 2007, 22:13

Mollov написа:Тънката лайсна е, че в "европейските държави" дилърите на BMW правят до 15% отстъпка в цената в зависимост от колата и екстрите.... тука сигурно не дават и дума да се обели, освен ако не си от по-редовните клиенти...

да е , като онуй лапе дето баща му имал 3 бмв и си поръчал четвърто , но докато дойде му дали HAMMAN и той бягайки от кукерите го блъснал :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 06 Окт 2007, 22:16

И аз туй щях да кажа, Моллов.
Освен това от около година следя продажбите в сегмента.
Мога да ви кажа, че БМВ в България хич ги няма.
И Мерцедес продават в пъи повече от тях, и Ауди ги водят. При това още преди новия шоурум.
И, който си мисли, че клиентите на нови коли не сравняват цените, дълбоко греши.
1000 лева са се оказвали препъни камъка. В избор Мерц/БМВ/Ауди.
Много от тия, богатите хора всъщност цепят стотинката на две, че и на повече, с риск да се порежат....
Ние разсъждаваме, че където 70, там и 77. За тях може там да е и един милион, но 77 да не дадат.

Ще ви кажа какво ще се случи според мен.
В момента в страната е масво явление да се карат много нови БМВ-та.
И БМВ бг почти нищо да не продава в регионите на страната.
Причина: висока цена и слаба склонност към лавиране.
Повечето БМВ-та влизат отвън, предимно от Германия. За повечето богати ходенето до Германия си е междуградско, без да говорим, че могат да си свършат и някоя работа. А сервизите навсякъде са ДЛЪЖНИ да ги обслужат, признава се гаранция и всяко оплакване на клиента срещу дилър влиза директно при шапката на дилъра.
Така че според мен цената ще рефлектра не толкова върху броя на БМВ-тата в Бг, колкото върху профита на БМВ бг.
Но имам идея хора с какво мислене оглавяват въпрросното дружество, така че... Нищо чудно.

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3

Мнение от Гецата » 07 Окт 2007, 0:44

това че повечето скъпи коли са от Германия а не оттук е напълно нормално при положение че ако си купиш Х5 от Германия ще ти коства няколко дена но ако си го поръчаш от България ще чакаш няколко месеца :idea:
всичко зависи от производителя а не от BMW България тук могат да дадат заявка за 50 автомобила но там казват колко ще пратят и от това зависи колко продажби ще има ;)
примерно аз ако имам възможност да си позволя М3 тук ще трябва да почакам доста но ако отида до Германия мога да го купя веднага :twisted:
също така много коли се купуват отвън защото много лесно могат да се карат с така известните номера SHA и се спестяват доста парички :mhihi:
Изображение
"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 07 Окт 2007, 15:44

Проблема със заявките си е донякъде и от нас, той се решава с т.нар. квоти за производство - в началото на годината БМВбг планира колко автомобила ще продаде и праща заявка до Германия, същото правят и по целия свят. И БМВ разпределя поризводствените си мощности. След това за всеки клиент или група клиенти пускаме поръчки в рамките на квотата си. В момента, в който ние не продадем 7-миците, които сме заявили, но продадем повече от очакваното Х5, почваме да врънкаме за още над квотата, даваме заявки и допълнителни квоти, но често ни отказват или решават проблема наполовина.
Проблемът си е и на системата, но и наш. Нашите търговци са свикнали на супербогати клиенти и всъщност не са добри търговци, продават само това, което пазарът сам търси и което който и да е на тяхно място ще продаде. Половината модели куцат здраво, 2-3 чупят рибата и после имаме проблем с квотите. Ами ще имаме. Някой трябва да ни продава калпавата неизпълнена заявка(хубу че е малка), а ние се напъваме само за квота от най новия от новите модели, по много. Чакат го ценни клиенти по целия свят, някой от които имат по - голям капацитет н фирмата си от българския пазар. А какво й е на 7-мицата? На М-ките? Защо не се продават? И те са за богати клиенти.

Иначе, GECATA BMW
Това, коеот даваш като доводи:Съгласен съм абсолютно.
Но не подценявайте цената.
Попадал ми е договор на друга марка с цена, която никой в Бг не може да даде. Дадена на редови български клиент.

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rosen.kolarov » 07 Окт 2007, 19:29

Може доста да се говори по въпроса, но искам да споделя няколко
мои мисли по темата - първо както знаете за всички БМВ автомобили
произведени след 1 септември тази година се предлага безплатна
поддръжка (5 години или 100,000 км което настъпи първо) която
включва масла, накладки, дискове, филтри и разни други.
Малко извън темата за около 15 месеца поддръжката 5-цата ми
гони 4-5К до момента а съм на 37,500 км. Това означава, че за моя
автомобил за 100К км ще достигна сумата от поне 15К лева.
Така да поговорим и за цени - тези дни един френд си взе ново
БМВ при базова цена от 78К и екстри за над 25К, което е около
103К цена на колата успя да се договори за 83К, така че който
търси намира, а на който гроздето му е кисело да ходи при
конкуренцията.
Малко извън темата един познат си взе преди две години новата
Е класа на Мерцедес и да ви кажа колата го оставя на пътя поне
3-4 пъти, изгоряха му в различни моменто всички дюзи на дизела,
и какво като получа по добра отстъпка като после ще си скъсам
нервите и ще псувам като каруцар. Пак извън темата досега 5-цата
не ме е предала дори за секунда. За Ауди съм писал в други
теми и то не един път, та както казах гроздето е кисело ...
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата