Музика в Е30
Модератор: Icco
13 мнения
• Страница 1 от 1
Музика в Е30
Момчета кажете каква музика да правя в Е30-ката, най-вече баса.
Става дума за седан Е30.
В момента свири едно LG, с което купих колата, не че ми е правило проблем, но ме дразни как свети в 4 различни цвята едновременно пък и е LG
За предна линия съм сложил HERTZ ESK 130 (двукомпонентни), а отзад HERTZ DCX 690 (елипси)
Тук имам два усилвателя още в кашоните http://www.alpine-europe.com/index.php?id=mrp-m450 и http://www.alpine-europe.com/index.php?id=mrp-f250
Плеъра ще бъде ALPINE 9883 ili 9881. Ясно ми е, че 9883 има повече функции и филтри, но усилвателите си имат тези филтри, а определено искам самия плеър да свети изцяло AMBER като таблото на БМВ.
Въпросът е какъв бас да слагам и как да го монтирам??? Мисля си за някоя 10-ка или 12-ка и да бия шут на ламарината там, където е предвидено за ски-сак???
Не търся сила! Искам качествен и чист звук, доколкото е възможно с тази техника!
Я казвайте вие как се изработили вашите Е30-ки БЕЗ РЯЗАНЕ НА ЛАМАРИНИ
Става дума за седан Е30.
В момента свири едно LG, с което купих колата, не че ми е правило проблем, но ме дразни как свети в 4 различни цвята едновременно пък и е LG

За предна линия съм сложил HERTZ ESK 130 (двукомпонентни), а отзад HERTZ DCX 690 (елипси)
Тук имам два усилвателя още в кашоните http://www.alpine-europe.com/index.php?id=mrp-m450 и http://www.alpine-europe.com/index.php?id=mrp-f250
Плеъра ще бъде ALPINE 9883 ili 9881. Ясно ми е, че 9883 има повече функции и филтри, но усилвателите си имат тези филтри, а определено искам самия плеър да свети изцяло AMBER като таблото на БМВ.
Въпросът е какъв бас да слагам и как да го монтирам??? Мисля си за някоя 10-ка или 12-ка и да бия шут на ламарината там, където е предвидено за ски-сак???
Не търся сила! Искам качествен и чист звук, доколкото е възможно с тази техника!
Я казвайте вие как се изработили вашите Е30-ки БЕЗ РЯЗАНЕ НА ЛАМАРИНИ
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
Ако липсва оригиналното стерео - за Е30-ката ако е троен стоп требва да ти е с касетка музиката, ако е двоен по-добре с плоча. Какви са тия дискове?
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Indiana написа:The_Ancient написа:Ако липсва оригиналното стерео - за Е30-ката ако е троен стоп требва да ти е с касетка музиката, ако е двоен по-добре с плоча. Какви са тия дискове?
Ти ако искаш си вози оркестър на задната седалка.
нестаа така ще криви много при дифтове

по темата
алпайна е добър по нещо друго ... има цвета на бмв осветлението ,, михихихи
а за ламарината за ски сака е най-добре ....
сложи баса се едно е залепен за дупката но не го залепяй плътно ...и кутията назад....
има разни фрее еар ама не съм им фен аз лично
успех ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
ruskin написа:Хач пара за говорител даваш, че вариантите са стотици.
Качественно, един Alpine SWR-1241D - 350лв.
Alpine SWS-1042D - 230лв.
MTX T 5512-44A - 300лв.
И трите говорителя са 300W RMS, което за теб е предостатъчно, след като не искаш кръв по седалките от нечии уши.
А как стоят нещата с тези двунамоткови говорители с моно усилвател? И има ли смисъл?
Иначе според таблицата на ALPINE перфектният говорител за този усилвател е SWE-1243E, който все още не се предлага в България
п.п. взех и последната версия на бързоскоростна връзка на ALPINE с iPOD http://www.alpine-europe.com/index.php?id=kce-422i
Било чудно с това да управляваш цялата си музика директно от Плеъра, докато ipod-a ти седи в жабката примерно

едит: намерих въпросния говорител в БГ, но с тази си цена малко ме съмнява..... Пък в крайна сметка знам ли? Кажете мнение??
http://www.aval-bg.com/catalog/display.php?category_id=1&product_id=4&style_id=67
- jorkata 318is
- Потребител
-
бате ако ме слушаш си4ките колони са ти добри за багайника ако ме слушаш си слойи една туба само 4е шестограмна или крьгла и трее да прореж само два басклаизера на кората ти дори имаш дупките само малко ги разширяваш и режеш кората без да пипаш ламарината земи си двуполиосен паинер и немаш никви грижи имаш и сила и ка4ество особено ка4ество аз сам със сони и сам със 2 усилватела единия е алпин а другия тъндер единия ми е варзан за тубата а другия е за задните колони.отзад сам сас крагли 8ци а отпред със 6ци алпин с по 1 филтер алпин е така ти гарантирам 4е ште имаш много ка4ество а и достата4но сила.само си сложи и хубави пиштялки 4 дже от пред и две отзад на кората а предните на греди4ката до прозореца.само ако слойи6 туба си я сложи от ляво а усилвателите от дясно като говоритела да со4и кам усилвателите и да не забравиш да си прореж за клаизерите ина4е ше ти надува задните колони и изпардяват много барзо
Абе не ми се занимава с туби-муби и такива бидони не ми се возят в багажника. Ще слагам един говорител на мястото на ски-сака май.
Иначе другите ми говорители са добри и са купувани преди половин година и съм много доволен от тях. Особено от пищялките на HERTZ!
Кажете сега къде могат да ми направят тази интервенция с говорителя на мястоо на ски-сак-а? Също така мисля малко изолацийка около предните говорители в краката, защото на моменти мако дрънчи, макар, че ниските честоти ще бъдат отрязани, ама все пак....
Някой да сподели за пичовете от R&B audio? Разбрах, че са доста добри, но за какви цифри си говорим? Някой да сподели??
Иначе другите ми говорители са добри и са купувани преди половин година и съм много доволен от тях. Особено от пищялките на HERTZ!
Кажете сега къде могат да ми направят тази интервенция с говорителя на мястоо на ски-сак-а? Също така мисля малко изолацийка около предните говорители в краката, защото на моменти мако дрънчи, макар, че ниските честоти ще бъдат отрязани, ама все пак....
Някой да сподели за пичовете от R&B audio? Разбрах, че са доста добри, но за какви цифри си говорим? Някой да сподели??
Малко са по-добрите от тях, а пича с идеите за "шестограмни" хахахахаха, туби ( за бензин ) и тн, просто го отсвири.
Двунамотковия с 2х4Ома, автоматично става 2 ома говорител, а усилвателя ти е със около 60% по-силен на 2 ома от колкото на 4, демек си по на далавера. Само да знаеш, че не всеки усилвател има стабилизатор на 2 ома.
Говорителя на Алпайн, който упоменаваш е доста старичък по-мои спомени.
Пък има и друго освен Алпайн, в R&B Audio продават DLS, имат и други, чуй некакви и си избери тоз който теб те кефи най-много, все пак ти ще слушаш музиката, не аз или някой друг от форума.
Двунамотковия с 2х4Ома, автоматично става 2 ома говорител, а усилвателя ти е със около 60% по-силен на 2 ома от колкото на 4, демек си по на далавера. Само да знаеш, че не всеки усилвател има стабилизатор на 2 ома.
Говорителя на Алпайн, който упоменаваш е доста старичък по-мои спомени.
Пък има и друго освен Алпайн, в R&B Audio продават DLS, имат и други, чуй некакви и си избери тоз който теб те кефи най-много, все пак ти ще слушаш музиката, не аз или някой друг от форума.
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
По темата - за да се хвърляш на тия марки - алпайн, длс и прочие, трябва да си приготвил сериозни средства за озвучаване. Безсмислено е да купиш най-евтините говорители на алпайн само защото са алпайн. Има и други марки, огледай се, помисли, питай...
Ако даваш много пари за говорители трябва да намериш някой да ти направи колата както трябва, а тогава прехвърляш цената на Е30-ката. Не искам да те обиждам, просто това са фактите.
П.П. В колата забрави за Хай-Фи.
Ако даваш много пари за говорители трябва да намериш някой да ти направи колата както трябва, а тогава прехвърляш цената на Е30-ката. Не искам да те обиждам, просто това са фактите.
П.П. В колата забрави за Хай-Фи.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
13 мнения
• Страница 1 от 1